Tanrı her şeyi biliyorsa neden imtihan oluyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olay şu Allah bizi görüyor, ne yapacağımızı biliyor, iyi olacağımızı/kötü olacağımızı, müslüman olup olmayacağımızı.
Eğer Allah her şeyi biliyorsa imtihan diye bir şey olmaz, imtihan varsa Allah her şeyi bilmiyordur. Allah'ın derdi neydi de bizi yarattı?
Sen dini bırak, gezegenler neden var(Uzay neden var?) onu çöz o zaman neden yaratıldığını çözebilirsin belki :)

Dinler arap toplumlarını düzeltememiş. :) Madem tüm dünyaya seslenecekti neden sadece her yere göndermedi?
Kardeşim yanlış anlama merak eden, düşünen adama saygım sonsuz. Fakat bunların cevapları zaten mevcut senin sorduğun sorulara bakılacak olursa sanki ateist olacaksın ayak yapıyormuşsun gibi :D

Kardeşim yanlış anlama merak eden, düşünen adama saygım sonsuz. Fakat bunların cevapları zaten mevcut senin sorduğun sorulara bakılacak olursa sanki ataist olacaksın ayak yapıyormuşsun gibi :D
Zaten ateistim dostum. Trol yok hocam. :D Müslüman arkadaşlarımın fikirlerini merak ediyorum.
Dünyanın her bölümünde bir peygamber vardı. Biz özenle Hazreti Muhammed (S.A.V)'e odaklanıyoruz.
Avrupa'da Türkiye'de varmıydı?

Dinler arap toplumlarını düzeltememiş. :) Madem tüm dünyaya seslenecekti neden sadece her yere göndermedi?
Arapların geçmişten ders almamaları onların hatası.
Her yere göndermemiş derken ? Şuan dünya üzerinde 3 ana dini bilmeyen var mı ? Demek ki herkese ulaşmış inanıp inanmamak insanlara kalmış unutma Tanrı sadece yol gösterir o yoldan gidip gitmemek sana kalmış.

Bilmiyorum, ilgilenmiyorum da. Fakat müslümanların, gayrimüslimleri "popüler olmak, farklı görünebilmek" adına diğer dinleri/dinsizliği tercih ettiğini söylemeleri saçma değil mi? Yani aslında siz "islamın" özenilecek bir tarafının olmadığını, diğer dinlerin/dinsizliğin özenilecek bir şey olduğunu söylemiş olmuyor musunuz? Yani bundan üzüntü duymanız gerekmez mi? Neden İslam'a özenilmiyor diye? Bana göre bir felsefe eksikliği var. Güzel bir İslam felsefesi olsa bunlar hiç olmazdı. Gençlik istemeden de olsa kayıyor, kayacak da. Engellemeye çalıştıkça da ters tepecek.

Arapların geçmişten ders almamaları onların hatası.
Her yere göndermemiş derken ? Şuan dünya üzerinde 3 ana dini bilmeyen var mı ? Demek ki herkese ulaşmış inanıp inanmamak insanlara kalmış unutma Tanrı sadece yol gösterir o yoldan gidip gitmemek sana kalmış.
Herkes ulaşmış diyorsunuzda insanlar nasıl müslüman hristiyan yahudi oldu sizce?

Herkes ulaşmış diyorsunuzda insanlar nasıl müslüman hristiyan yahudi oldu sizce?
Hristiyanlık ilk olarak avrupaya yayıldı oradan da coğrafi keşifler yolu ile amerika kıtasına

Yahudiler yahudilik dininin sadece kendilerine verildiğine inandılar ve sadece yahudi ebeveynlerden doğan çocukların o dine mensup olabileceğini söylediler

Müslümanlığı biliyorsundur zaten

Bunlar dışında 3 kutsal kitabı da okuyup kendilerine göre hangisi daha doğruysa ona inananlarda var.

İslam dinine mensupsan sorgulamayacaksın. Sorgulamak falan yok. Sorgularsan dinden çıkarsın. Bu dogmaya mecburen inanacaksın yapacak bir şey yok. Allah'ın işine karışılmaz İslam'a göre.

Şeriatla yönetilen ülkede olsaydık şuan bu yazdıkların için sana tövbe şansı verirlerdi tövbe etmeyip sorgulamayı kesmezsen seni öldürürler.

Tabi inanıp inanmamak sana kalmış. Dileyen iman eder dileyen inkâr eder. Ama iman ettikten sonra şüphelenip sorgulamak dine aykırıdır.

İslam dinine mensupsan sorgulamayacaksın. Sorgulamak falan yok. Sorgularsan dinden çıkarsın. Bu dogmaya mecburen inanacaksın yapacak bir şey yok. Allah'ın işine karışılmaz İslam'a göre.

Şeriatla yönetilen ülkede olsaydık şuan bu yazdıkların için sana tövbe şansı verirlerdi tövbe etmeyip sorgulamayı kesmezsen seni öldürürler.

Tabi inanıp inanmamak sana kalmış. Dileyen iman eder dileyen inkâr eder. Ama iman ettikten sonra şüphelenip sorgulamak dine aykırıdır.
Ben öyle düşünmüyorum her dinde sorgulayabilirsin genellikle yobaz ve dindar insanlar sorgulamadan inanıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı