Tanrı neden meleklere ihtiyaç duyar?

Bu bilimi kullanmak kısmınida anlamıyorum. Amacınız doğruya mi ulaşmak yoksa sahip olduğunuz inancı kanıtlamak mı? Bu yola nasıl çıkarsan öyle dönersin hepimiz anadan babadan Müslüman olarak geldik dünyaya. Bu inanış bizim içimizde kaliplasiyor ve bu melekler olsun din olsun bazı kalıplara karşı gelmek zor oluyor. Ünlü bir şair ve filozofta böyle yaklaşır ve insan korkusunun bu inancı sağlamlaştırdıni söyler. Bundan kurtulmak için kelimeleri savunur ve bende bu gorusteyim eğer cevabı verebiliyorsak bizim için korku yoktur. Ama cevap veremiyorsak(şu an için) korkmaninda anlamı yoktur ve bizi korkutan şeyler içinde boyun egmenin anlamı yoktur. Din bilim konusuna gelirsek bazı kalıplardan kurtulamiyorsak bazı şeylerede ulaşmanın zor olduğunu düşünüyorum.

Amacınız doğruya mi ulaşmak yoksa sahip olduğunuz inancı kanıtlamak mı?
İkisi de değil. Çünkü inandığım şeylerin doğruluğundan eminim, dolayısıyla daha ötesinde bir doğruluk arayışım yok. İnancımı da kanıtlamaya değil, sadece anlamak isteyenler için açıklamaya çalışıyorum.

Nitekim, sahip olduğum inancın doğruluğu somut delillerle kanıtlanamaz, bunun farkındayım. Mantık yürütülebilir, ancak mantık denizinde yüzerken her alan yüzmek için güvenilir değil. (Tabi ki bazıları bundan korku duymayabilir ve bu kendi tercihleri olacaktır.)

Hocam anladığım kadariyla siz bundan memnun ve mutlusunuz. Bunun daha ötesi yok kimsenin mutluluğunu çalmak gibi bir hedefim yok. Kim bilir öbür dünyada belki de benim mutluluğum çalınacak

Hocam anladığım kadariyla siz bundan memnun ve mutlusunuz. Bunun daha ötesi yok kimsenin mutluluğunu çalmak gibi bir hedefim yok. Kim bilir öbür dünyada belki de benim mutluluğum çalınacak
Teşekkür ederim; siz iyi birisine benziyorsunuz, dilerim öyle bir şey olmaz : )

Sağlıcakla kalın.

Hiç iyi biri olarak görmüyorum kendimi ama öyle olmaya çabalıyorum sağ olun. Size de sağlıklı günler.
Öyle olmaya çabalayan biri özünde iyidir zaten, sadece tümden iyi olmak için biraz tecrübe ile yoğrulmak gerek.

Bana beni sorsanız, ben de iyi biri diyemem kendime; ama bunun için çalışmak da güzel. Çalışa çalışa, günden güne... : )

Her şey bi masaldan fazlası değil. "meleklerden de yanlış yapan olmuştur büyü öğreten melekler ayaklarından asılıp cezalandırılmıştır mesela" günahtan ve Allah'ın emrinden çıkmaktan korunmuş olan varlıkların büyü öğretip cezalandırılması kendi içinde tutarsız. Düzeni oluşturan şeyinde düzensizlik olduğunu düşünüyorum.

Aradan pek uzun zaman geçti, dolayısıyla bakış açılarımız da gelişti. Öncelikle soruda mantık hatası var. Ne kadar cevap versek de bir şey ifade etmeyecek. Elbette bu mantık hatasının var olduğunu söylemem bu coğrafyadaki tanrı telakkisine ters olmasından ötürüdür. Bizim coğrafyadaki insanımız tanrıya "her şeye gücü yeten" sıfatını verdiğinden ötürü soruda "ihtiyaç" kavramı kullanılması yanlıştır. Her şeye kadir olan ihtiyaç duymaz. Neden yarattı diye sorulması gerekir.

Benim tanrı telakkime göre de yaratma avamın yaratma telakkisinden çok farklı olduğundan ötürü (bkz:sudur,feyz,yeni platonculuk) o mevzuya girmeyeceğim, çok uzun.

Melek inancı Tevrat'tan gelir, yahve omnipotent olmadığından casuslara ve haberciler ihtiyaç duyar bu yüzden melekleri yaratır, melek inancı aslen buna dayanmaktadır.

Arkadaşlar kendisine hizmet ve ibadet etmek için her şeyi yaratmıştır Allah. Sizce koskoca kainatı yaratan rabbimizin, can almak için bir meleğe ihtiyacı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…