Tostçushakie178
Decapat
hocam, biliyorum olay bitmiş de kimsenin öyle bir yüreği olacağını sanmıyorum.Eğer tanrı kimseyi yaratmasaydı kimin ne yapıp ne yapmayacağını bildiği için cennet veya cehenneme yollasaydı kimse karşı çıkmayacak mıydı?
bence cevap soruda değil hocam, adam sormaz mı tanrı ilk başta neden bunları yarattı ki, neden tapınmalarını istesin ki bir tanrı? tanrı hiç bir şeye ihtiyaç duymaz ve ona ibadet etmeleri veya inanmaları bir şey de değiştirmez ama inanmazlarsa ceza veriliyor. güç sınıfı oluşturmadan da düzen yapabilirdi mesela diye düşünür adam niye güç sınıfı var ki diye sorar adam en basitinden yani.Cevap aslında soruda, her şeye gücü yettiği için kendisine tapılması için birçok canlı ve daha nicesini yarattı. Belli bir düzen olması içinde güç sınıfı oluşturdu. Nasıl biz insanlık(genel olarak) artık hayvanlardan üstünüz(güçten kastım fiziksel değil) meleklerde bizden üstün. Yani aslında tanrı kendi ekosistemine sahip ve en üstte melekler var.
Cennet ve cehennemi sınav sonucu ceza ve ödül için yarattı, neden yarattı bizi ve neden sınav oluyoruz diye sorarsanız onu söyleyemiyoruz maalesef.Cennet ve cehennemi neden yarattı?
Tanrı var iste onu kim seçti? Yani neden ben ya da sen tanrı olmadın?
Tanrı var ise ve sonsuz gücü varsa neden melekler yaratıyor?
Melekleri neden yarattığını da bilmiyoruz, eğer gelişigüzel yarattıysa bu tanrının sıfatlarına aykırı olur.
Son düzenleme: