Tanrı neden meleklere ihtiyaç duyar?

Senin insan beynin gezegenleri evreni hayvanları kainatı yaratan rabbi anlamaya yetmeyeceği için ki aynısı benim için de geçerli.

Eğer öyleyse Allah neden Kuran'da inanmanız için apaçık deliller vardır diyor? Eğer Allah'ı aklımız almayacaksan imtihandan tabii olamayız ki bu 5 yaşında çocuğa türev sormakla aynı.

Eğer öyleyse Allah neden Kuran'da inanmanız için apaçık deliller vardır diyor? Eğer Allah'ı aklımız almayacaksan imtihandan tabii olamayız ki bu 5 yaşında çocuğa türev sormakla aynı.

Allah'ın varlığı ve her şeyi yarattığı aklına yatıyor 1-2 milyar insanın ve oluyor ama Allah bizi neden yarattı neden meleklere ihtiyaç duyuyor? Neden o neden şu bunları bilemeyiz. Ondan bahsettim ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'ın varlığı ve her şeyi yarattığı aklına yatıyor 1-2 milyar insanın ve oluyor ama Allah bizi neden yarattı neden meleklere ihtiyaç duyuyor? Neden o neden şu bunları bilemeyiz. Ondan bahsettim ben.

Hocam affedersiniz ama yazdığınızda bir şey anlamadım.

Zaten din inanç meselesidir. Kesin bir şey olsa herkes Müslüman olurdu.

İş yükü azalsın diye. Bu kafar kafa yormayin boyle seylere la manyak olursunuz ya inanin bir dine sorgulamadan kabul edin ya da inanmayin beyninizi yorarsiniz sorgulamakla.

Hocam bu konuda size katılıyorum, sorum şu eğer öyleyse Allah neden kesin kanıtlar var diyor ve bu imtihan ne kadar adaletli.

Çünkü kesin kanıtlar var. Senin varlığın bile Allah'ın varlığı için kesin kanıt. İnsan da bir mucizedir aslında.

Hocam bu konuda size katılıyorum, sorum şu eğer öyleyse Allah neden kesin kanıtlar var diyor ve bu imtihan ne kadar adaletli.

İmtihanın adaletini biz bilemeyiz. Alimlere göre herkes yaşadığının karşılığını ahirette alacak, hani derler ya senin de sınavın buymuş.

Çünkü kesin kanıtlar var. Senin varlığın bile Allah'ın varlığı için kesin kanıt. İnsan da bir mucizedir aslında.

Bu kesin kanıtlar nerede? Eğer cidden bir kanıt olsaydı sizin dediğiniz gibi herkes Müslüman olurdu, ben insanın mucize olduğuna inanmıyorum açıkçası o yüzden o biraz kişisine bağlı.

Bu kesin kanıtlar nerede? Eğer cidden bir kanıt olsaydı sizin dediğiniz gibi herkes Müslüman olurdu, ben insanın mucize olduğuna inanmıyorum açıkçası o yüzden o biraz kişisine bağlı.

Evet, bu da benim dediğime çıkıyor, yani din inanç meselesidir. Ama yani insanın rastgele oluşması, süper Nova falan ne kadar mantıklı? Hiç yoktan süpernova patlamasının oluşması için bile bir mekan gerekiyor değil mi? Yani patlamanın gerçekleştiği bir yer, onların hacimlerinin bulunduğu bir yer gerekiyor.

Hocam affedersiniz ama yazdığınızda bir şey anlamadım.

Allah'ın apaçık deliller dediği hava toprak su dünya insan. Bunlar insanın anlayabileceği şeyler bir yaratıcı var ve bizi yarattı bize de böyle bir yaşam yeri verdi bu anlayabileceğin ama neden bizi yarattı ne için imtihan ediyor neden meleklere ihtiyaç duyuyor vs vs. bunlar insan aklının anlayamayacağı şeyler bana göre sana göre nedir bilmiyorum bunu demek istedim.

İnanmayabilirsin sorun yok senin inancın sana benimki bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı