Açıklamaların gene yetersiz ve İslam dininden örnek veriyorsun sadece. İkna edici değil.
Kant ödev ahlakı'nda da diyor ki önemli olan işi yapmaktan ziyade işi hangi maksatta yaptığın. İslam dininde eğer sen Allah var deyip hiçbir ibadeti yerine getirmezsen elbet yine de cennete gideceksin. Ben (tanrı olarak düşün) farklı insanları farklı coğrafyada meydana getirip (hele ki bazılarını Islamiyet'in bile yayılmadığı yerlerde) ondan sonra da ikisinden de ibadet beklemeyi doğru bulmazdım.
tamda buna değindim yazımda o amazon ormanındaki adam zaten cennete gider gerçek bir hristiyanda seçim senin ama emin ol buna ateistlik dahil değil ateistlik bir inançtan çok inançsızlıktır bu düzenlemeyi yapmak istedim.Bakın arkadaşlar, bu yazdığımı şimdi düşünün. Bu dünya imtihan dünyası diyorlar ya, eğer kelime oyunu varsa (Tabağı bitirdim, tabağın içindekini bitirdim gibi.) eğer bu dünya değil de dünyada herkesin kendisine yüklenen sorumluluk onun kendi imtihanı ise? Mesela Amazon Ormanları'nda dinden bihaber mızrakla hayvan avlayan adamın kendi imtihanı o hayvanla etrafındakileri doyurmaksa, İslamiyet' in ulaştığı yerlerdeki insanların imtihanı ona inanmaksa ve örneğin Hristiyan bir insanın imtihanı ise hayatını İncil'e göre yaşamak ise?
Sevgili dostum,TAM da buna değindim yazımda o amazon ormanındaki adam zaten cennete gider gerçek bir hristiyanda seçim senin ama emin ol buna ateistlik dahil değil ateistlik bir inançtan çok inançsızlıktır bu düzenlemeyi yapmak istedim.
Sevgili dostum,
Ali imran 85: "kim İslam'dan başka din ararsa, ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette zarar edenlerden olacaktır."
Bu ayette İslam dışındaki başka dinlerden olanların cennete gidemeyeceği belirtilmiş, başka ayetlerde ise Hristiyan ve yahudinin de bir ihtimal cennete gidebileceği yazıyor, tam olarak belli değil.
Abi ne seviyesiz bir kıyaslama bu böyle ya? Mantıksız geliyor diyorum, aklıma yatmıyor diyorum. İnanırsan yanmazsın inanmazsan yanarsın, yok sen haklıysan ikimiz de yok oluruz da Müslümanların kazanma şansı daha yüksek falan filan. Her iki seçim de eşit belirsizlikte olsaydı bu doğru bir kıyaslamaydı ama bu durumda değil. İslam, ne ateizmle, ne nihilizmle ne de agnostisizmle vs. kıyaslanabilecek kadar mantıklı bir din değil. Senin sandığın gibi ortaya %50'lik zar atmıyoruz.Ateistlikle senin inancına göre her ihtimalde hiç olursun benim inancımda yanarsın. Yanmak ve kazanma ihtimallerinin olduğu bir din seçeneğini mi yoksa hiç olmak ve hiç olmak seçeneğinin olduğu dini seçmek mi? Sen haklıysan ben hiç olurum, kıldığım namaz bana dünyada kar kalır, düzeni öğretir. İslamiyet sayesinde kötü yola düşmem. Kazanan ben olurum. Ben haklıysam sen yanarsın, ben kazanırım. Seçim senin. Benim profilimdeki kedinin bile en azından bir yere gideceğine inanmak bana umut veriyor.
Nereye gideceğine bu kadar eminsen bu yanıtı yazmandaki sebep ne gül geçAbi ne seviyesiz bir kıyaslama bu böyle ya? Mantıksız geliyor diyorum, aklıma yatmıyor diyorum. İnanırsan yanmazsın inanmazsan yanarsın, yok sen haklıysan ikimiz de yok oluruz da Müslümanların kazanma şansı daha yüksek falan filan. Her iki seçim de eşit belirsizlikte olsaydı bu doğru bir kıyaslamaydı ama bu durumda değil. İslam, ne ateizmle, ne nihilizmle ne de agnostisizmle vs. kıyaslanabilecek kadar mantıklı bir din değil. Senin sandığın gibi ortaya %50'lik zar atmıyoruz.
Şimdi sen Müslüman'sın diyelim ki. Cehenneme gitmeyeceğini bilsen her türlü kötü işi yapmaz mısın? Aynı örneği tecavüzün, hırsızlığın cezası olmasıdır. O zaman hapis cezası da verilmesin devletler sadist midir?O zaman insanları istediğin gibi değiştirebilme ihtimalin varken onlara acı çektirme isteğinin sebebi nedir?
Devletler insanların hepsini istediği gibi kontrol edemez ama "Allah" istediği şeyi anında yapabilir, işte sadist kısım burada başlıyor; "Hahaha" ya da "Dislike" atacağına önce düzgün okumayı öğren. Okuduysan da git kafanın içindekini kullanmayı dene belki yorumlayabilir.Şimdi sen Müslüman'sın diyelim ki. Cehenneme gitmeyeceğini bilsen her türlü kötü işi yapmaz mısın? Aynı örneği tecavüzün, hırsızlığın cezası olmasıdır. O zaman hapis cezası da verilmesin devletler sadist midir?
Devleti ve kanunları ben sana örnek verdim. Mesela sen gidip dışarıda bir çocuğa tacizde bulunsan ve insanlar seni linç etse onlar sadist mi oluyor? "Ne ekersen onu biçersin" diye bir atasözü vardır, işte bu atasözü cehenneme veya cennete gitmenin sebebidir. Allah (diğer dinler için Tanrı olabilir.) seni yaptıklarından dolayı cezalandırmaz ise sence ne olurdu? Dünya'da yaşanılabilir miydi? Bu kadar gelişebilir miydik? Lütfen mantıklı düşün ve beni aşağılamaya çalışma.Devletler insanların hepsini istediği gibi kontrol edemez ama "Allah" istediği şeyi anında yapabilir, işte sadist kısım burada başlıyor; "Hahaha" ya da "Dislike" atacağına önce düzgün okumayı öğren. Okuduysan da git kafanın içindekini kullanmayı dene belki yorumlayabilir.