arasyuksel
Kilopat
Daha fazla
Orası öyle ama sanki inançlı kimseler okuyarak inanıyor. Sence yüzde kaçlık dilimi kur'an-ı kerimi okumuştur? Genel olarak aileden gelme alışkanlıklar, öğretilerdir. Ya da sence okumuş olsalar mezhepler veyahut cemaat gibi topluluklar oluşur muydu? Dini lider seçerler miydi? Üstünlüğü ne o zatların diğer Müslüman arkadaşlardan? Böyle olacağına okumayıp dinen cahil kalsınlar. Ateist, deist olsunlar. Yoksa hem kendilerine hem de oldukları topluluğa büyük zarar veriyorlar.
Keşke sadece kendileri inansa. İnanıp, okuyana saygım sonsuz. Ama birkaç arkadaşım dışında okuyan görmedim.
İstediği kadar söylesin, yazsın. Diğer ayetler bunu boşa düşürüyor. Kamer'de mucize istemişler, Hz. Muhammed, ayı ikiye bölmüş. (yine de inanmamışlar. Sanırım gerçekten şeytan kör etmiş onları.) Bu insan nefsine direkt olarak müdahaledir. Bilim tarafına girmiyorum bile.
Hocam hiç kimse ateistliği havalı sanıp o yüzden ateist olmamıştır, ya da ateistliği havalı sanmıyordur.
Merhaba, aklıma eğer tanrı'nın (varsa) sadist olabileceği fikri geldi. Eğer varsa İslam dinine inananlara göre Dünya'yı "O" yarattı ve O'nun istediklerini yapanlar cennete, yapmayanlar ise cehenneme gidecek. Hiçlikten bir şey canlı yaratıp sonrasında olacakları sen belirlemişken o yarattığın şeyin acı çekmesi hoşuna gider mi? Vikipedi tanımına baktığım zaman "Sadist, başkalarına acı çektirerek zihnen doyum sağlayan kimse anlamına gelir. Sadist sözcüğü, sadizmin fikir babası Fransız aristokrat ve yazar Marquis de Sade'nin isminden türetilmiştir. Fransızca kökenli bir kelimedir." yazıyor. Ama doyum sözcüğü tanrı için geçerli olmamalı, çoktan doyuma ulaşmış olması gerekli. Siz ne düşünüyorsunuz?
Dediğim gibi, sözüm meclisten dışarı. Burada argüman sunanlar kişiler ile öyle görüp konuşan çocuk eşit değildir. Bir tanıdığımı bu konuda örnek verebilirim, elinde bir kanıt olmadan sövüp duruyor sadece.
Hala aynı mesele, Hz. Muhammed onları dine çağırmış ve onlar da kabul etmemiş. Olay bu, kabul etmedi diye o kişiler asılmadı veya çarpılmadı. İslam dininde her zaman başkalarını dine çağırmak vardır, şüphesiz ki İslam'ın ilk yıllarında bence bu oldukça normal.
Evet birileri asılmadı belki, İslam tarihine hakim değilim genel itibariyle ama putlar devrildi. İbadetleri engellendi sözde ''müşriklerin''. Saygı lafta, yazıda hoş geliyor kulağa ama icraatta hiçbir şey göremiyor oluşumuz şaşırtmıyor. ''Zararsız bir çağrı'' yok ortada. İnançlara saygısızlık var, yanlış mıyım? Yoksa kırk takla atıp ''ya o öyle olmamıştır şimdi'' falan mı diyeceğiz yine? Yaşananlara bakılırsa alıntıdaki ayet de pek samimi değil."Şüphesiz biz ona (doğru) yolu gösterdik. İster şükredici olsun ister nankör." dediği gibi, insan seçimlerinde özgürdür. Sen ateist olduğun için şu an öldün mü? Hayır. Normal bir insan gibi yaşıyorsundur, yani bir etkisi olmadı.
Hocam, tabi ki de hâlâ aynı mesele olacak. Çelişen yerleri alıyoruz. Bir zahmet sürekli gündeme gelsin. Kur'an'ın geri kalanı "şunu yap, şunu yapma, öyle buyurduk, Allah .... vs vs vs" diye geçiyor zaten. Hee, bir de benim şeytana uyduğumu söylüyor.Hala aynı mesele, Hz. Muhammed onları dine çağırmış ve onlar da kabul etmemiş. Olay bu, kabul etmedi diye o kişiler asılmadı veya çarpılmadı. İslam dininde her zaman başkalarını dine çağırmak vardır, şüphesiz ki İslam'ın ilk yıllarında bence bu oldukça normal.
Zaten "Uymayan öldürülüyor." diye bir şey demedim ya da ima etmedim. Ama sen sanıyorsun ki, senin fikirlerin doğru. Mezheplere bak. Diğer mezhepler, senin yaşadığın dinin din olmadığını savunuyor. Hatta adını söyleyemeyeceğim bir diğer mezhep de senin bir ateistten daha fazla günaha girdiğini ve katledilmen gerektiğini söylüyor. Yani dini kitaplar açık uçlu bırakılmıştır. Herkes farklı bir fikir üretebiliyor."Şüphesiz biz ona (doğru) yolu gösterdik. İster şükredici olsun ister nankör." dediği gibi, insan seçimlerinde özgürdür. Sen ateist olduğun için şu an öldün mü? Hayır. Normal bir insan gibi yaşıyorsundur, yani bir etkisi olmadı.
Toplum içindeki ayıplanmanı diyorsan eğer, o kişilere bağlı. O yüzden dini suçlamak mantıksız, dini kullananlar suçlanmalı.
Hocam, tabii ki de hâlâ aynı mesele olacak. Çelişen yerleri alıyoruz. Bir zahmet sürekli gündeme gelsin. Kur'an'ın geri kalanı "şunu yap, şunu yapma, öyle buyurduk, Allah... Vs. Vs" diye geçiyor zaten. Hee, bir de benim şeytana uyduğumu söylüyor.
Senin anlamadığın nokta şurası, biri kişi, bir kitap, bir durum istediği kadar argüman sunsun ortaya, eğer kendi argümanlarından bir tanesiyle bile kendisiyle çelişiyorsa, o yanlıştır. Derim ki "burayı düzelt." kur'an'dan bağımsız olarak söylüyorum bunu. Ben sana "bunu yapamazsın." diyeyim ama aynı durumun farklı versiyonuna olur diyeyim. Mantıklı mı?
Zaten "uymayan öldürülüyor." diye bir şey demedim ya da ima etmedim. Ama sen sanıyorsun ki, senin fikirlerin doğru. Mezheplere bak. Diğer mezhepler, senin yaşadığın dinin din olmadığını savunuyor. Hatta adını söyleyemeyeceğim bir diğer mezhep de senin bir ateistten daha fazla günaha girdiğini ve katledilmen gerektiğini söylüyor. Yani dini kitaplar açık uçlu bırakılmıştır. Herkes farklı bir fikir üretebiliyor.
Merhaba, aklıma eğer tanrı'nın (varsa) sadist olabileceği fikri geldi. Eğer varsa İslam dinine inananlara göre Dünya'yı "O" yarattı ve O'nun istediklerini yapanlar cennete, yapmayanlar ise cehenneme gidecek. Hiçlikten bir şey canlı yaratıp sonrasında olacakları sen belirlemişken o yarattığın şeyin acı çekmesi hoşuna gider mi? Vikipedi tanımına baktığım zaman "Sadist, başkalarına acı çektirerek zihnen doyum sağlayan kimse anlamına gelir. Sadist sözcüğü, sadizmin fikir babası Fransız aristokrat ve yazar Marquis de Sade'nin isminden türetilmiştir. Fransızca kökenli bir kelimedir." yazıyor. Ama doyum sözcüğü tanrı için geçerli olmamalı, çoktan doyuma ulaşmış olması gerekli. Siz ne düşünüyorsunuz?