Tanrı Sadist mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bildiğim kadarıyla deistlerde, agnostiklerde, ateistlerde cennete gidebilir. Kuranda öbür taraf 3 e ayrılmıştır, cennet , araf, cehennem diye biliyorum.

Eğer her müslüman cennete gidecek ve müslüman olmayan cehenneme gideccekse 3. alana gerek kalmazdı.

Doğru bilgiye ulaşamamış kişiler için olduğunu düşünüyorum ben

Hocam eğer insanları kendisi yaratmış ise elbet onda da iyi/kötü kavramı olması lazım. Aksi taktirde olanları nasıl değerlendirip cennet/cehennem diye ayırım yapabiliyor? Eğer sen bir şeyin yaratıcısı isen ve sistemde bir sorun çıkarsa diğerlerine değil, asıl başındaki kişi bundan sorumlu olması gerekli.

Sistem belirlenmiş kurallara göre işleyen bir düzendir

Fakat insanların kendi iradesi vardır. Allah gidip dağı taşı sorguya çekmiyor, çünkü kontrolu onda.

İnsan ise kendi kontrolüne sahip, diye düşünüyorum

Bende böyle düşünüyorum, Allah Kuran'da herkesin hak ettiğini alacağını söylüyor. Bence farklı inançlara sahip olan ve insanlara iyilik yapan merhametli insanlara bizim bilmediğimiz 3. bir yer olabilir, cehennem sadece kötüler için olanilir.

Hocam sadistlerin olumlu duyguları yok mu?

Sadist birey başkalarına acı çektirirken bundan doyum sağlayan kişidir sözlük anlamı öyle . Bu durumda sadist bir varlığın temel amacı acı çektirmek olmaz mı? Tanrı olumlu duyguları var ederek diğer varlıkları mutlu edecek kadar kusurlu olamaz.
Kendimi anlatabilmişimdir umarım.

O senin zihninde yarattığın Tanrı! Sen daha insancıl ve hümanist olmasını istediğin için öyle düşünüyorsun ama, tanrı kendini öyle görmüyor. Eğer senin zihninde ki tanrı olsaydı Afrika da ki çocuklar açlıktan ölmezdi mesela. Ama benim de gördüğüm Tanrı zalim, gaddar ve sadist.

İnananlara diğer boyutta, burada çektiği acılarla kıyaslanamaz bir ödül verecek olmasını hesaba katmayı unutuyorsunuz.
Hocam insanlara daha önce hiç görülmemiş bir ödül olduğunu bir kağıt parçasına yazıp, hiç kimseye göstermeden o kadar şey yapmasını beklemek acımasızca değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hakettiği için yapılan şeyden hoşnutluk duymuş oluyor ama o zaman insanlar. Dolaylı yoldan yine sadistliğe giriyor yani bu dediğiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…