Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama dine bu şekilde bakarsak tamamen bir çıkar ilişkisi kurmuş olmuyor muyuz ? Yani demek istediğim dine hiçbir şeye inanmamaktan iyidir çıkarıyla bakarsak, o dine gerçekten inanmış olur muyuz ?
Hayır olmayız ama böyle inanan da zaten yoktur herhalde. Çünkü o, kendini kandırmak anlamına gelir ve aslında inanmış olduğu söylenemez.
 
Tanrıyı evrenin kaynağı olarak tanımlarsak var olmak zorunda. Ama bu Allah gibi insan üzerinde aktif bir şekilde kontrol sahibi olan bir varlık mı yoksa tüm nesnelerin özünde olan bir güç mü bilinemez. Allah'ın varlığından emin olunamaz ama bir tanrının var olmak zorunda olduğu söylenebilir bence.
 
Hocam hristiyanlar tanrı çok kullanıyor ondan söz etmiştim.
Dostum sizin bahsettiğiniz sinema veya televizyon filmlerindeki veya basılı eserlerdeki Türkçe çeviride bizim çevirmenlerimizin yaptığı uygulamadan kaynaklanıyor. Mesela "Hey George, Tanrıya şükürler olsun şu an iyisin." çevirisinde "Allah'a" kullanılabilir ama bizi biraz gülümsetir ve o zaman mesela aklımıza "George" değil belki "Mahmut" veya "Selami" gelmesi mümkündür
 
Hocam o zaman biz de Tanrı dememiz sakıncası olmuyor dimi.
 

Tabii ki de bu koşulları Allah yarattı, hayat bir imtihan, Allah'ın varlığı şüphesiz ve kesindir. Allah inancı olmasaydı bizi hayata bağlayan bir şey de olmazdı, yoksa ölüm ve yok olma düşüncesi insanları çıldırtırdı, bizi ayakta tutan Allah inancı ve bu dünyadaki yaşamdan sonraki sonsuz huzurlu başka bir aleme kavuşma ümididir.
 
Bu bir savunma mı, yoksa itiraf mı?
 
Tanrı var mı konusunda kesin bir hüküm sürülemez. Eğer Tanrı varsa Tanrının yaratanı kimdir ? Tüm evrenin kökü nasıl başlamıştır ?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…