E zaten öyle o konuda bende aynı fikirdeyim.İşte, tanrı da kendi zevklerine göre hareket ediyor demeye çalışıyorum. Yoksa beni neden yaratsın, ben gibi güçsüz bir şeyin ona ne faydası olabilir? Zevk için kendini tatmin etmek için hep bunlar...
İşte bu yüzden kendi arzuları ve duygularına göre hareket eden kusurlu bir varlık İslam(Musevilik ve Hristiyanlık da dahil, hepsine İslam diyorum) tanrısı...E zaten öyle o konuda bende aynı fikirdeyim.
Seni tebrik ediyorum delikanlı. Ben, senin sorgulama düzeyine 50 yaşımdan sonra geldim. "Tanrı varsa nasıl olmalı ?" sorusuna yaklaşımların çok yerinde. Senin aradığın cevapları bulmak için yığınla insan ömür tüketti. Bunların içinde adı hiç duyulmamış tarihin paradoksunda yitip gitmiş nice insan olduğu gibi Dünyaca tanınmış düşünürler de var. Sana tavsiyem gittiğin yolda aceleci olmaman. İleride çok enteresan fikirler de bulacaksın. Bunların "Büyü"süne kapılıp gidersen şaşırırsın. Her düşünceyi yi anlamaya hazmetmeye çalış.Selamlar, öncelikle kendimi tanıtayım. Biraz uzun bir yazı olacak bu yüzden buna ihtiyacınız olabilir. 17 yaşında Afyonkarahisar'da oturan bir Türk genciyim.
Şimdi konumuza geleyim.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim, aklımda yüzlerce fikir var, aniden birine düşmeyeceğim sayenizde. Tekrardan teşekkürler tavsiyeniz içinSeni tebrik ediyorum delikanlı. Ben senin sorgulama düzeyine 50 yaşımdan sonra geldim. "Tanrı varsa nasıl olmalı *" sorusuna yaklaşımların çok yerinde. Senin aradığın cevapları bulmak için yığınla insan ömür tüketti. Bunların içinde adı hiç duyulmamış tarihin paradoksunda yitip gitmiş nice insan olduğu gibi Dünyaca tanınmış düşünürler de var. Sana tavsiyem gittiğin yolda aceleci olmaman. İlride çok enteresan fikirler bulacaksın. Bunların "Büyü"süne kapılıp gidersen şaşırırsın. Her düşünceyi yi anlamaya hazmetmeye çalış.
Bir Tanrı varsa ona inanmak hakâret olur.
Tanrı'nın farkındalığına ulaşılabilir.
Tanrı'yı da maddede değil, zaman ve mekanla mâlûl olmayan ilkelerle bulabilirsin.
Ben bu ilkelere, yaratışa yansıyan tecelliler diyorum.
NOT: Şu an 67 yaşımdayım. Ömrümün otuz yılını iyi bir müslüman olabilme adına arayışla geçirdim. Bu otuz yılın son beş yılı çok bilinen bir tarikâte intisablı geçti. Yaklaşık 11 yıldır Deist'im.. Kaşılıklı yazışmaya gi,rmeyeceğim. "Çorba" da bir "tuzum olsun istedim. Önünde çetin bir yol var. Dediğim gibi aslâ aceleci olma !.. Saygılar.
.
İşte, tanrı da kendi zevklerine göre hareket ediyor demeye çalışıyorum. Yoksa beni neden yaratsın, ben gibi güçsüz bir şeyin ona ne faydası olabilir? Zevk için kendini tatmin etmek için hep bunlar...
Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim (bilinmeye muhabbet ettim) ve kâinatı yarattım.
Evet, safsata. Mutasyonlar zararlı olsaydı şu an hiçbir canlı türü dünya üzerinde kalmazdı. Bir sineğin ortama uyum sağlaması, siyah renkten sarı renge dönmesi örneğin faydalı bir mutasyondur.
Mutasyon, Evrimsel Sürecin Hammaddesidir! - Evrim Ağacı
Mutasyon, bir organizmanın DNA dizilimindeki değişime denir. Peki mutasyona ne sebep olur? Mutasyonlar, radyasyon gibi yüksek enerjilievrimagaci.org Faydalı, Zararlı ve Nötr Mutasyonlar Ne Sıklıkla Gerçekleşir, Evrime Nasıl Etki Eder? - Evrim Ağacı
Mutasyonların ne sıklıkla meydana geldiği ve evrime ne kadar etki ettiği uzun süredir araştırılmakta olan bir konudur. Evrimsel biyolojievrimagaci.org
Evrim Ağacı'nın kurucusu lisansını ODTÜ'de doktorasını Texas Tech Üniversitesi'nde evrim konusu üzerine yaptı. Yani bilip bilmediği konularda atıp tutan diğer siteler ve Youtube kanalları gibi değil haberiniz olsun.Bana bilimsel bir makale gösterin lütfen.
Öncelikle insan mükemmel falan değildir ve inanç insanın fıtratında yoktur. Eğer inanma fıtratımızda olsaydı dindar insanlar bu kadar kötülük yapabilir miydi? Şu anki hiçbir dindar tanrıya gerçekten inanmıyor, bunun garantisini veririm sana. Gerçekten her gününün her saniyesini izleyen bir varlığa inanıyor ve bu varlığın seni ödüllendirip cezalandıracağına inanıyor olsalardı kafalarını secdeden kaldıramaz, attığı her adımı, yaptığı her hareketi dehşetle yapardı.
Tanrı güya bizi ona ibadet edelim diye yaratmış. Şahsen düşünüyorum, sonsuz ve genişlemeye devam eden bir evrende, bu evreni yaratabilmiş kadar güçlü ve kudretli bir varlık benim gibi aptal bi' insan domuz mu yemiş dana mı diye neden umursasın? Benim aklım almıyor. Evrenin içinde biz virüs gibi, atom gibi bir şey kalıyoruz. Sen virüsler senin önünde diz çöküyor mu diye umursar mısın?
fakir yoksul kişinin karnını doyurmak, aldığın nefes, sağlıklı olduğun her an için mutlu olmak ( şükür etmek ) ve küçük kızınız rahatsız olduğu için sigarayı o gün gizli saklı içmek veya anneniz istemediği için dışarıdan erken gelmek
Bu bize dayatılan yapmaz isek yanacağımız (!)
Bu güzel eylemlerin tamanı ve daha fazlasını yapıyorum ama Allah'a değil başka yaratıcılara inanıyorum veya hiç inanmıyorum diyelim. Bu durumda benim cennete gitmem lazım dediğinize göre."Şimdi bu adam Müslüman değil diye cehennemi mi gidecek?"