Tanrıya inanmak veya inanmamak - Sorgulamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tekrar okuyayım diyorsun yani. Yani yanlış mı anlamşım? Neden hacı hocaya gerek duyayım ki? Kendim anlayamayacağım bir kitap mı ?
Arapça aslından okumak zorundasın, harfi harfine öğrenerek(!).
Bu aslında anonim değil, bu söz beyazların elinde yıllarca kölelik yapan ve sonradan Kenya'nın kurucu devlet başkanı olan Jomo Kenyata'ya ait.
Ben afrikalı atasözü sanıyordum, teşekkür ederim.

Aynen öyle. Ve durumun böyle olması Tanrıyı "var" yapmaz. Buna de gerçekler diyoruz.

Biraz olgunlaşın gerçekten neyi amaçladığınızı itiraf edin bize değil tabii ki de kendinize iç sesinize. Tanrı benim için Allah bir yahudi için yahova dır. Putpereslik maddeyi baz aldığı için girilmesi saçma olduğundan girmiyorum. Yani demek istediğim şu, benim Allah diyerek hitap ettiğim tanrı hakkında hristiyanların tanrısı hakkında ve dahi yehova hakkında senelerce araştırma yapılıp tatmin olmanız gerekirken bunu kültürel yozlaşıdan kafası bunalmış gençler olarak dakikalara saatlere indiremezsiniz. Bu işler derin detaylar ile devam eden fıkıh sistemleri olan senin saçma dediğin işten bile mantık ve beka çıkartan bir olaydır. Misal her gün farklı bir hatun ile yatan adamı meşru görüp en fazla çapkın diye hitap eden kitle 2-3 eş ile evlenen kişiyi ayıplar halbuki eşler arasında rıza gözetilerek insan evlenir bu bir dahası zamanın savaş getirdiği tarihlerde eşleri ölen dul hatunlar kimsesiz kalmasın diye yanlış yola ahlaki çöküntüye yoğrulmasınlar diye dinen yolu açılmıştır dediğim gibi size en saçma gelen konuda bile gerçeklerden kaçarsanız bu başlığı açmaya hakkınız kalmaz.

Son düzenleme:

Onursuzca yaşayacağıma onurluca dünyada bir iz bırakarak ölmeyi tercih ederim.

Evet ben de böyle diyorum burada güzel anlar yaşatayım insanlara ama yine de ölmek ağır geliyor ve değersizleştiriyor her şeyi.
Dostum emin ol sonsuza kadar yaşamak istemezdin. İçinde yaşadığımız dünyayı güzelleştirelim, yeter. Yapabildiğimiz kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…