Tanrıyı Tanıma Problemi


Özet: Bu kalemin bile bir yaratıcısı varsa bu koca kainatın nasıl yaratıcısı olmayabilir.
 
Tanrı kendini gösterse veya doğaüstü olaylarla varlığını gösterse, o zaman sınanmanın, dinin ne anlamı kalacak? Herkes kayıtsız şartsız inanacaktır. Gözünün önünde evrenin ayarlarıyla oynayan biri olsa, öldürüp diriltse muhtemelen psikolojik sıkıntıları olmayan her insan inanır Tanrının varlığına. Tam olarak Kuran'ın neresinde geçtiğini bilmiyorum bunun ama bir şey anlatmak isterim bu konu ile alakalı. "Cebrail a.s çok uzun bir namaz kılıyor(ya çok fazla rekattan oluşan bir namazdı ya da 2 rekattan oluşan fakat çok uzun süren bir namazdı net hatırlayamadım) ve peygamber efendimiz s.a.v'e; "ey muhammed ben **** rekat namaz kıldım, ibadet etmiş oldum sence cennetin kapıları bana açılmış mıdır? diye bir soru sorar. peygamber efendimiz s.a.v ise cevap olarak cebrail a.s'e; Gün gelecek ümmetimin kıldığı 2 rekat namaz, ettiği ibadet, senin ibadetinden çok daha sevap olacaktır." Şeklinde cevap verir.(dediğim gibi cümlesi cümlesine net hatırlamıyorum rakamları yanlış söylemiş olabilirim ama anlatmak istediğim şeyi anlayın yeterli) Burada ki çıkarılması gereken ders; Peygamberlerin yaşadığı dönemlerde bir dine inanmak çok daha kolaydır çünkü binbirtürlü mucizeler, doğaüstü olaylar gerçekleşiyor. örneğin; Peygamber efendimizin elinde ki taşın dillenip konuşması, İbrahim a.s'in ateşe atılıp yanmaması, Hz. Musa'nın bir gölü ortadan ikiye bölmesi vs. gibi bir sürü mucize karşısında o zamanlarda yaşayan insanlar çok daha kolay bir şekilde bir dine inanabilir. Fakat günümüze geldiğimizde insan mucize gördüğü için değil gönlünden geldiği için bir dine inanıyor, ibadetini ediyor. Dinlere göre insanlar sınanmak için test edilmek için yaratılmıştır. Hâlâ çıkıp birileri; "Madem Allah kullarını çok seviyor neden kullarının ölmesini sağlıyor neden kötü yola düşmesini sağlıyor" vs. gibi şeyleri ortaya atarak dine inanmadığını söylüyor. Arkadaşlar Tanrı eğer varlığını doğaüstü şeylerle kanıtlamaya çalışsa ne anlamı kalır test edilmenin, sınanmanın? Kıyamet alametlerinden olan "Deccal"in dünyaya indiğinde "Ben Tanrıyım" diyerek ölüleri dirilteceği, birkaç doğaüstü olaylar yaşatarak insanları kendisine inandırttıracak. Kuran'da da bu olay yazar ve bazı insanların "Deccal"in tanrı olduğuna inanacağı ve onun peşinden gideceği de yazar.
 
Ay'ı ikiye bölsün yeter.
 
Tanrı kendini gösterse veya doğaüstü olaylarla varlığını gösterse, o zaman sınanmanın, dinin ne anlamı kalacak?
Olay burada o değil. Tanrı bunu gerçekleştirse bile inanabilir miyiz sorusu üzerinde duruyoruz.
Neden direkt tanrı olduğunu düşünüyoruz ki? Eğer böyle bir şey gerçekleşiyorsa bu metafiziksel öğelerin kanıtı olabilir. O zaman bu herhangi bir başka metafiziksel varlık olamaz mı? Neden tanrı olmak zorunda?
 
Sizinde argümanlarınız çok eskilerde kaldı. Bu kalemi yapan biri varsa yaratıcıda vardır mantığından öteye gidemiyor aklınız.

Kaleme gerek yok, senin varlığın yaratıcıya delil. Yaratıcıyı yok sayman ben yokum demenle eşdeğer.
 
Kaleme gerek yok, senin varlığın yaratıcıya delil. Yaratıcıyı yok sayman ben yokum demenle eş değer.

Benim nasıl oluştuğumu, evrimleştiğimi bilim kanıtlarıyla anlatıyor. Dogma dinlere ve tanrılarına ihtiyacım yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…