İsa, baba, kutsal ruhun hepsi Hristiyanlık'a göre Tanrı'dır. Bunlar teslis inancında bir kabul edilirler yani birden fazla tanrı diye bir şey yoktur. Teslis inancından dolayı monoteist bir inanış olarak değerlendiririz.İsa insan formunda tanrı olsaydı çarmıha gerildiğinde ölüp yeniden dirilme gibi bir olay yaşanmazdı direk ölmezdi diye düşünüyorum. İncilin tamamını okumuş biri değilim ama bence hristiyanlığa göre isa tanrı değil de sadece kutsanmış biri.
İsa, baba, kutsal ruhun hepsi hristiyanlık'a göre tanrı'dır. Bunlar teslis inancında bir kabul edilirler yani birden fazla tanrı diye bir şey yoktur. Teslis inancından dolayı monoteist bir inanış olarak değerlendiririz.
İsa, tanrı'nın kendini insan formuna indirgemesinden oluşmuştur. İsa direkt olarak tanrı'dır. Hristiyanlık'a yapılan "isa tanrı olsaydı şöyle şöyle olmazdı." tarzı bir sürü eleştiri var zaten. Ancak Hristiyan'lık Isa'yı tanrı olarak kabul ediyor.
Ben yaratıcıyım, kanıtımda var senin için.
Siz çıkarımın ne olduğunu biliyor musunuz? "Boş yapıyorsun." demek, sözlerinizin dalga geçmek amacıyla kullanıldığı anlamına gelir. Dalga geçiyorsun yani ciddi değilsin. Ciddi değilsem de yalancıyımdır.
Ben de uçabiliyorum bu arada.. Bunun aksini kimse iddia edemez. Hatta sorgulayamaz da..
Yok Locke'muş, yok Hume'muş, yok Hobbes'muş... Bakın la işinize hadi...
Neymiş, empirik delil falan filan cart curt.. He he, aynen..
Yoo, gayet İsa Mesih gibi göğe yükselebiliyorum. Teçhizatsız veya herhangi bir araç kullanmadan. Fizik kuralları bana işlemiyor..
Ben, sizin bazı şeyleri idrak edemediğinizi biliyordum da şimdi gayet açık anladım.
Madem gerilere gideceksin, selamımı söyle ve benimde yazdıklarıma baktığına emin ol. (şu an boş yapıyorum)
Hiçbir zaman "Tanrı yoktur." demedim. Bu siz dindarların, hüsnü kuruntusundan başka bir şey değildir. Benim söylemim en fazla "Din diye bir şey yoktur." olmuştur. Bu kadar.
Eğer Tanrı varsa da ve bunu iddia ediyorsan "ispat yükümlülüğü" sendedir. Nasıl ki, benim uçtuğuma dair ispat yükümlülüğüne sahip olmam gibi.
Terbiyesizliğinizi kendinize saklayın o zaman. Gelip de burada bu düşünceyle tartışmayın kimseyle.
Tanrının varlığı direkt olarak fizik kurallarını(termodinamik yasaları) ihlal ettiği için kendine tanrı diyen her şeyin aslında yalancı olduğunu anlayabiliriz.
Gördünüz mü yukarıda paylaştığım kişi de sizin gibi boş yapıyor. Boş yapıyor sözünü niye öyle anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ki?
Direkt olarak boş yapmayın manasında kullanmış olamaz mıyım?
Ki yazdığınız yazılarınızı da ortaya koyalım. Hangi yazınıza boş yapmayın yazmışım?
Buralarda doğruyu mu söylüyorsunuz? Doğru dediğinizi iddia ediyorsanız zaten cevabını verdim. Doğru söylemiyorsanız da boş yapıyorsunuz!
Neresi yanlış?
Bu sözünüzü de böylelikle iade etmiş oldum.
Eğer bir yaratıcının varlığına inanıyorsanız, ona göre yazılar yazın ki bizde ona göre cevaplar verelim. Hem öyle yazıyorsunuz hem de cevabı zaten alıntıladığınız yazıda olmasına rağmen diyorsunuz ki, eğer tanrı varsa da ve bunu iddia ediyorsan ıspat yükümlülüğü sendedir.
Şimdiye kadar 50 tane deveye hendek atlatmıştım!
Sizin düşündüğünüz mantıkla düşüneceksek teröristin düşüncesine de bir şey demeyeceğiz. O da kendi inancı doğrultusunda hareket ediyor ya da inancı gereği, kedi kesenlere de saygı duyacağız o halde?
Ne var ki bunda bana göre islamiyet harici dinler küfürdedir. Sapkınlık içindedir.
Onlara göre de biz...
Kendi fizik kurallarınız içerisinde değerlendirmeyeceksiniz durumu...
Suda yaşayan balığın, kendi fizik yasalarıyla karada yaşayan canlılara yaptığı yorum gibi bir şey oluyor sizin ki...
Fizikte bazı simetriler vardır. Bunlardan biride evrenin her yerinde fizik kuralları aynıdır. Mesela evrenin öbür ucunda Einsitein'ın genel rölevitesi işlemez gibi bir durum yoktur. Eğer balık benim kadar zeki olsaydı su içinde de su dışında da aynı fizik kurallarının geçerli olduğunu bilirdi. Sonuç olarak tanrı isterse sağdan sola ışınlanarak gelsin isterse evrenin yarısını yok etsin o kişi tanrı olamaz.
Sizin düşündüğünüz mantıkla düşüneceksek teröristin düşüncesine de bir şey demeyeceğiz. O da kendi inancı doğrultusunda hareket ediyor ya da inancı gereği, kedi kesenlere de saygı duyacağız o halde?
Ne var ki bunda bana göre islamiyet harici dinler küfürdedir. Sapkınlık içindedir.
Onlara göre de biz...
Doğruyu yanlıştan ayırma yeteneğinizin olduğunu varsayarak tek bir şey diyeceğim, rol mü yapıyorsunuz yoksa gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?
Kimse müslümanlığı veya kendi dini dışındaki dinleri böyle görmemelidir bunu gayet normalmiş gibi söylüyorsunuz, muhtemelen hayatınızda ne agnostik ne ateist ne de deist bir insanla yaşadınız ki böyle rahat söylüyorsunuz. Biri müslümanlığa laf atınca oooo islamofobi cart curt diye kafa ağrıtırsınız ama.
Gördünüz mü yukarıda paylaştığım kişi de sizin gibi boş yapıyor. Boş yapıyor sözünü niye öyle anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ki?
Direkt olarak boş yapmayın manasında kullanmış olamaz mıyım?
Tüm kainat onun varlığını haykırıyor zaten.
Ne var ki bunda bana göre islamiyet harici dinler küfürdedir. Sapkınlık içindedir.
Ben doğruyu yanlışı dinime göre ayırt ediyorum. Kedi kesen sataniste diyorum ki, sen sapkınlık içindesin. Bu kadar.
Neden kimse verdiğim örnekleri anlamak istemiyor?
Bir taşı suya attığınızda suyun dibine doğru akmasıyla, hava da süzülmesi veya o taşın 10 km yüksekten atılınca vereceği tepki bir değildir. Buradaki balıkta kendi dünyasına göre yorum yapmayacak demek istiyorum. Yaratıcı bu fizik yasalarının dışındadır. Yazıda bahsettiğiniz balık bu durumu akledebilecek zekada ve akılda olsaydı. Yaratıcıyı yine bizler için yarattığı fizik yasalarının dışında tutardı.
Özetle, yaratıcı bizler için olan yasalara tabii değildir. Olması zaten onun yaratıcı olmasına aykırıdır.