Tanrıyı Tanıma Problemi

Tanrı her şeyi yapabilecek konumda olduğu gibi konuda bahsedilen durumu da gerçekleştirme kudretine sahip bir varlıktır. Ortada mantık dışılık bir durum yok. 3 semavi dinden Hristiyanlığa baktığımızda da İsa'nın aslında insan formunda Tanrı olduğu söylenir, örnek olarak vermem gerekirse.

Ivır zıvır metafizik oluşumları var olsa ne yazar, olmasa ne yazar?
Kanımca çok fazla şey ifade ediyor.

Olayı verdiğiniz boyut meselesinden tekrar ele alayım. Tanrıyı "cisimsel olarak en büyük varlık" olarak kabul edelim. Tanrıyı bizzat görüyorsunuz ve cisimsel anlamda oldukça büyük bir varlık. Ancak gördüğünüz varlığın cisimsel anlamda en büyük varlık olduğunu bilemezsiniz.

Son düzenleme:
İfadeler: T21
Cisim olduğu ne malum? Cisim demedim ki, evrenden daha büyük bir şey olmalı zaten en az.

Tek tanrıya inanan en son toplum araplardır.
Arapların inancı tek Tanrıya evrilmiştir. Ondan önce birçok Tanrı vardı. Hatta yılın belirli zamanları Tanrı putlarını sergileyip, Tanrılar için festival yaparlardı.

Bu sebeplerle, belki tanrı direkt yeryüzüne inse bile tanrının varlığı konusunda kesin bir sonuca varamayabiliriz.
Bence de, tanrı dediğimiz şey belki de bizden çok daha gelişmiş bir teknolojiye sahip varlık bile olabilir.

Cisim olduğu ne malum? Cisim demedim ki, evrenden daha büyük bir şey olmalı zaten en az.
Zaten problemi daha iyi anlamak adına öyle düşünmeniz için yazdım. Problem o aslında, bir varlık düşünelim bize hacimsel olarak en büyük mertebede densin. Biz o cismi gördüğümüzde onun bahsedilen varlık mı olduğunu anlayamayız. Olay bu.

Ölmeden hiçbir şey bilemeyiz. O yüzden fazla kafaya takmayın.
Böyle bir mantık yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…