Tanrıyı Tanıma Problemi

Müslüman kesimin bizim gibi Deistlerle empati kuramamasını bu nedenle sevmiyorum.

1400 yıl önce arap çöllerinde yazılan bir kitabı kanıt olarak mı sunuyorsun? Zaten ben sana allahın yaratıcısı kim diyorum sen doğurulmamış başlangıcı yok sonu yok diyorsun. Ben bunlar olamaz demedim. Soru gayet açık. Ortada bir tasarım var tasarımcısı kim?
Aynı şeyi biz Deistler de düşünüyoruz.

Tanrı var diyorum ve konuyu izlemeye devam ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Allah, doğurulmamıştır. Doğurmamıştır. Eşi, benzeri, başlangıcı ve sonu yoktur. Zamanın ve mekanın dışındadır. Bunlar ayetlerde geçer. Ben kafama göre konuşmuyorum.

Bu söylediğin yaratılmadan da varolabilmenin kanıtıdır.

1400 yıl önce arap çöllerinde yazılan bir kitabı kanıt olarak mı sunuyorsun? Zaten ben sana allahın yaratıcısı kim diyorum sen doğurulmamış başlangıcı yok sonu yok diyorsun. Ben bunlar olamaz demedim. Soru gayet açık. Ortada bir tasarım var tasarımcısı kim?

Zaten inandığım kitabı ve getirdiğini sorgulamıyor musunuz?

Bende onun üzerinden cevap veriyorum işte. Kafama göre uydurmuyorum.

Sadece 1400 yıl değil ondan öncesi de var. Daha önce gönderilen ve tahrifata uğramayan kitaplarda da bu durum böyledir.

Sözlerinizde bir mantık yok. Sadece demgaoji yapıyorsunuz. Başlangıcı olmayan ve tasarımın yaratıcısı olan bir varlığın tasarımcısı kim diye soru sorulabilir mi? Bizim fizik dünyamızın dışında diyorum. Bir mekana bağlı değil diyorum. Cevap vermek yerine bunlar üzerinde düşünün derim. Bir mekana bağlı olmamak, mekansızlık ve zamansızlık ne demek?
Bu söylediğin yaratılmadan da varolabilmenin kanıtıdır.

Siz mekan, zaman ve belirli fizik yasalarına bağlısınız. Buna göre düşünmeniz lazım.

Anne karnındaki bir bebeğin dışarıdaki oksijenden haberi var mı?

Ya da yemek içmekten ?

İşte biz anne karnındaki bir bebeğiz. İçerdeki yasalara göre yorumlar yapabiliyoruz. Dış dünya dan haberimiz yok. Ölünce (doğunca) anlayacağız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı