Tantunicide asgari ücret ile çalışmak

Türkiye'de öyle maalesef.

Belin kopana kadar temizlik yapmanın da ücreti asgari ücret değildir o halde ne yapalım şimdi az para veriyorlar diye aç mı gezelim?

Yasal bir şey değil bu, 8 saat boyunda belin kopana kadar temizlik yapıp asgari ücret alabilirsin, bunda herhangi bir sorun yok. Ama bir işveren seni 11 saat çalıştırıp 8 saat çalışmışsın gibi ödeme yapıyorsa, mesaini yiyorsa bu suçtur. Buna da şükür demeyin, hakkınızı arayın.

Yasal bir şey değil bu, 8 saat boyunda belin kopana kadar temizlik yapıp asgari ücret alabilirsin, bunda herhangi bir sorun yok. Ama bir işveren seni 11 saat çalıştırıp 8 saat çalışmışsın gibi ödeme yapıyorsa, mesaini yiyorsa bu suçtur. Buna da şükür demeyin, hakkınızı arayın.

Bunu yapacak birçok insan işsiz kalır.

Yaşım 19. Tantunicide işe girdim. Sakin bir yer. Çok kalabalık değil. Mesai saati öğlen 12, akşam 11. maaş asgari ücret (22.104) TL. Pazar günü iznim var sizce. Bu paraya bu çalışma değer mi? 1 hafta deneme sürecindeyim. Kafama pek yatmadı açıkçası. Fakat denemenin son günü ben beğenmedim diyeceğim. Ona göre sizce değer mi bu paraya bu mesai saati?

Ben dönercide çalıştım 1,5 ay. Başta masaları temizlemek toplamak için işe girdim. Daha sonra dükkanı yıkatmaya başladılar, biber kaselerini bana doldurtuyorlardı. En son paketçiler ve 18 yaşında ki usta sigara içtikleri arka odayı neden toplamıyorum diye gider yapınca çıktım. Çalışma saatleri sabah 8 buçuk akşam 10du. :D haftada 2 gün izin oluyordu bir de. :D

Sakin demiş, 11 saat koşturmuyor. Para kazanacağı vakitte farklı işler arayacaksa çalışmayabilir.

Sakin çok yoğun değil bugün başladım zaten hocam.

Belin kopana kadar temizlik yapmanın da ücreti asgari ücret değildir o halde ne yapalım şimdi az para veriyorlar diye aç mı gezelim?

Temizlikde yapıyorum ama canımı sıkan mesai saati ya hiçbir sosyal aktivite yok.

Boş durmaktan iyidir falan demeyin. Sizin yüzünüzden işverenler bu tip asgari ücret ile çalışanları alıp köle gibi çalıştırıyorlar. Arkadaşın dediği gibi 6 gün 11 saat çalışmanın karşılığı asgari ücret değildir, olmamalı. Hiç yoktan iyidir falan da demeyin sonuçta deneyim kazanıp kariyer de yapmayacaksınız bu işlerde.

Çağırdı bende geldim ama saat geçmiyor millet evinde keyif catarken ben çalışıyorum.

Hiç yoktan iyidir. İş ağır değilse bence o kadar da değil gibi hani...

Mesai saati çok hocam ya.

11 saat çok zor hocam. Sahibinden de AVM iş ilanlarına bak. Onlar da iyi olmuyor ama 11 saat tantunicide çalışmaktan iyidir. AVM'deki Türk Telekom'dur Vodafone'dir buralardan iş kovalamaya çalış.

AVM çekilmez çalıştım daha önce manav bölümündeydim 3 vardiya çekilmiyor hocam be.

Bunu yapacak birçok insan işsiz kalır.

18 yaşında girdiğim ilk yerden çok çalıştırıp asgari ücret verdikleri için çıkmıştım, daha sonra girdiğim yerde ise yarım saat mesaim için bile ücretim yattı. Sizin gibi düşünüp bu şartlarda çalışmayı kabul eden insanlar olduğu sürece dediğiniz gibi olacak maalesef.

Değmez gibi duruyor. Meslek öğrenebileceğin iş kollarına yönelmen senin için daha iyi olur. Boyacılık bile olur ya da ev elektriği vb. gibi. Böyle işlerde birkaç yıl tecrübe edinip kendi işini yapmaya bile başlayabilrsin. Komilik, kasiyerlik falan boş iş bana göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı