Tarayıcı açınca %100 CPU

O sadece Youtube video oynatıcısı için çalışıyor. Facebook oynatıcısı farklı bir alt yapı kullanıyor olabilir.
Bu video oynatıcılar hakkında çok bilgim yok. Ama yabancı kaynaklara göz atacağım. @TheShelt
Facebook genel olarak ağır bir site ve yeni arayüzü de bunu çözebilmiş değil.

@Kerem00 Maalesef Edge içini Microsoft kendi yazılımları ile dolduruyor. Chrome göre halen yüksek kaynak tüketiyor. O yüzden içinde fazla özellik barındırmayan bir tarayıcı ve klasik önerdiğim düşük kaynaklı uzantıları önerdim.
Chrome kullanırsam daha da sinir olabilirim, eskiden chrome kullanıyordum. Aslında en fazla o CPU harcamıyor mu? ve Opera GX kullanmıyorum normal Opera kullanıyorum

@Veunex12 Brave kendim de kullanıyorum. Bu tarz konularda lütfen önermeyin. Brave ve Mozilla popüler tarayıcılar arasında en yüksek kaynak tüketen tarayıcılardır.

@LeBlanc Genel olarak Facebook sitesi ve oynatıcısı iyi optimize edilmemiş. Şöyle bir göz atıyım, eğer CPU tüketimini azaltan uzantı varsa bu konudan paylaşırım.

Tarayıcı donanım hızlandırma ayarını açık tutun. Bu CPU binen yükü azaltacaktır.
Ayrıca Dizüstü bilgisayar kullanıyorsan, tarayıcıyı harici GPU tanıtabilirsin.
2 sayfa açık %20 Cpu 744 mb ram tüketiyor brave browser. Win10 kullansaydı yeni edge'i önerirdim ki ben bile şuan ona geçtim %15lerde kullanımı söz konusu

Hayır, zaten Opera da Chromium alt yapısını kullanıyor. Tarayıcıların CPU tüketimleri yüksek değil. Sitelerin CPU tüketimleri yüksek. Bunları siteler optimizasyon yaparak ya da sen bazı uzantıları kullanarak düşürebilirsin. Ya da sistem yükseltmesi yapman gerekiyor. Belirli bir kalite üzeri video işlemek için güçlü CPU gerekiyor. İnternet'in hızlı olsa bile mesela 4K video izleyemezsin. Sürekli takılacaktır ya da garip sesler çıkacaktır.

Ayrıca soldaki menüyü kullanmak için birden fazla sekme açık tutuyor. Bazı ayarları eklerken, pek kaynak tüketimine önem vermediler. Bellek tüketim karşılaştırmasına aşağıdan bakabilirsin. İki tarayıcıya da özel ayar yaptım. Gereksiz ne varsa kapalı diyebilirsin.

Screenshot_4.png

Bu karşılaştırmayı simge durumuna küçültüp yaptım. Simge durumunda bellek tüketimleri daha az olmasına rağmen Opera tarayıcısı, Chrome daha fazla bellek tüketiyor. Opera GX teste katmadım. Çünkü normal Opera göre daha ağır bir tarayıcı.

2 sayfa açık %20 Cpu 744 mb ram tüketiyor brave browser. Win10 kullansaydı yeni edge'i önerirdim ki ben bile şuan ona geçtim %15lerde kullanımı söz konusu
Geçenlerde W7'ye geçecektim bu sorunlar yüzünden, ama W8'de kalmamın bana yararlı olacağını söylediler.
Hayır, zaten Opera da Chromium alt yapısını kullanıyor. Ayrıca soldaki menüyü kullanmak için birden fazla sekme açık tutuyor. Bazı ayarları eklerken, pek kaynak tüketimine önem vermediler.

Eki Görüntüle 588275

İki tarayıcıya da özel ayar yaptım. Gereksiz ne varsa kapalı diyebilirsin.
Hemen ayarları önerdiğiniz gibi deneyeceğim, az sonra bilgilendireceğim

Geçenlerde W7'ye geçecektim bu sorunlar yüzünden, ama W8'de kalmamın bana yararlı olacağını söylediler.

Hemen ayarları önerdiğiniz gibi deneyeceğim, az sonra bilgilendireceğim
Yani işlemci kullanımının çokta düşeceğini bekleme sistemin çok iyi değil fazla düşeceğini sanmıyorum

Hayır, zaten Opera da Chromium alt yapısını kullanıyor. Tarayıcıların CPU tüketimleri yüksek değil. Sitelerin CPU tüketimleri yüksek. Bunları siteler optimizasyon yaparak ya da sen bazı uzantıları kullanarak düşürebilirsin. Ya da sistem yükseltmesi yapman gerekiyor. Belirli bir kalite üzeri video işlemek için güçlü CPU gerekiyor. İnternet'in hızlı olsa bile mesela 4K video izleyemezsin. Sürekli takılacaktır ya da garip sesler çıkacaktır.

Ayrıca soldaki menüyü kullanmak için birden fazla sekme açık tutuyor. Bazı ayarları eklerken, pek kaynak tüketimine önem vermediler. Bellek tüketim karşılaştırmasına aşağıdan bakabilirsin. İki tarayıcıya da özel ayar yaptım. Gereksiz ne varsa kapalı diyebilirsin.

Eki Görüntüle 588275

Bu karşılaştırmayı simge durumuna küçültüp yaptım. Simge durumunda bellek tüketimleri daha az olmasına rağmen Opera tarayıcısı, Chrome daha fazla bellek tüketiyor. Opera GX teste katmadım. Çünkü normal Opera göre daha ağır bir tarayıcı.
Evet ayarları yaptım, eklentileri kurdum.
Bir farklılık var gibi şimdiden, mesela Opera'da masaüstüne döndüğümde geri Youtube'a döndüğümde sitenin kendine gelmesi yaklaşık 5-6 saniye kadar sürüyordu. Ama Chrome'daki hız farkını şimdiden hissedebiliyorum Opera açıkken bile. Çok teşekkür ederim, uzun kullanıp biraz daha bakacağım. Acaba başka önereceğiniz ayarlar var mı?

Kaynak tüketimini azaltan başka ayar bilmiyorum. Ayrıca yeni sekme sayfasında şu ayarları yapabilirsin. Bu tamamen benim kişisel kullanımım. Kaynak tüketimine bir etkisi var mı bilmiyorum. Ama yeni sekme sayfasındaki görseli kaldırmak, açılış hızını artırıyor. Çok ziyaret ettiğim ya da favori sitelerimin Yeni sekmede gözükmesini istemiyorum. Daha çok yer imlerini kullanıyorum.

Screenshot_7.png

Screenshot_8.png

Chrome koyu mod almak için, Windows 10 koyu mod alman gerekiyor. Windows 8.1 ya da Windows 7 için özel ayarı olabilir. Tam olarak bilmiyorum.

Ayrıca Google veri saklama ayarlarını da kapatabilirsin. Bu arama, konum vb. gizliğin için önemlidir. Hesap ayarlarını değiştirdikten sonra, her girdiğin tarayıcı için geçerlidir.
Şu uzantıyı da öneririm. Arama sonuçlarındaki sonuçların aktarmasız direk açılmasını sağlıyor.
Arama motorundaki sonuçları yeni sekme sayfasında açılması için şu ayarı açabilirsin.

Screenshot_12.png

Bağlantıdaki uzantı ise arama sonuçlarında sevmediğin sayfaları engellemeni sağlıyor. Bu uzantı bellek tüketimini artırabilir. Ama ortalama 20.000 MB bellek tüketiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı