Tarayıcı Önerisi

Ungoogled ROM'lar da var. Başka sebepleri de vardır elbet fakat benim için genel profil oluşturulması rahatsız ediyor. Trump seçimi ve brexit olaylarını incelerseniz fake haberler hedef kitlenin kırmızı çizgileri üzerinden yapılarak toplum yönetildiğini görürsünüz. Brexit günü Google'da en çok aranan şey EU nedir olmuş diye haber vardı. Millet nereden çıktığını bilmediği şeye oy vermeye gitmiş. Fakat sözde milletin iradesi ile çıkış yaptılar. Yersen. Facebook'da takılan İngiltere halkı için atıyorum para en önemli şeydir gibi bir genel profil çıktığında yönlendirmeleri/konuşmaları/fake haberleri bunlar üzerinden oluyor. Evet kişiselleştirilmiş reklam olayı vs güzel işler fakat sadece onun için kullanılmıyor. Bunları geçtim kullandığımız donanımlarda bile tonlarca arka kapı bırakıyorlar. Her şeyi bırakıp dağa çıkmak en iyisi de işte olduğu kadar. Ensende sürekli birisinin olduğunu bilmek rahatsız edebiliyor. Elinden geldiğince de uzaklaşmaya çalışıyorsun işte.

Bahsettiğiniz Facebook'un bazı siyasi olaylarda etkili olmasını bende hatırlıyorum ama bunda tarayıcının veya arama motorunun herhangi bir suçu yok konu tamamen o sosyal medya platformuyla alakalı ayrıca hangi tarayıcıyı kurarsak veya hangi arama motorunu kullanırsak kullanalım zaten reklam engelleyici açıyoruz ve bu yönergelere maruz kalmıyoruz eğer daha gizli olmak istiyorsanızda açarsınız gizli sekmeyi oradan işinizi halledersiniz. Yani olayları bu kadar fazla abartmaya gerek yok ama yine de eşeği sağlam kazığa bağlamakta fayda var :)
 
Microsoft Edge. Windows 11 ile entegrasyonu ve hızı başarılı olmuş. Açılış ve gezinme hızını seviyorum. Birkaç ay önce Chrome’dan kendisine geçiş yaptım. Zaten Chromium kodlu olduğu için kullanması da çoğumuzun aşina olduğu Chrome kadar kolay.
 
Google Chrome. Bildiğinden şaşmayacaksın. Diğerlerinin içinde ne var bilmiyorum.
 
Yandex'i dene bence özellik ve hız konusunda kendini çok geliştirmiş eskiye oranlar Chrome sorunlarından arınmış bir tarayıcı konu gizlilikse arama motorunu değiştirebilirsin ama ben Chrome'dan daha gizli olduğunu düşünüorum gizli sekmede arattığım şeyi normal sekmede gösterdi ta ne zaman önce kuzenime rezil oldum Yandex direk gizli sekmede açmayı öneriyor öyle siteleri.
 

Geri
Yukarı