Tarayıcı önerisi

Arkadaşlar bugün şu tarayıcıları deneyimledim;
  • Brave
  • Chrome
  • Opera
  • Opera GX
  • Microsoft Edge
  • Mozilla Firefox
  • Vivaldi

Bellek tüketimi ve hız bakımından sıralama yapacak olursak;
  1. Brave
  2. Microsoft Edge
  3. Chrome
  4. Mozilla Firefox
  5. Vivaldi
  6. Opera GX
  7. Opera

Güvenlik ve gizlilik maddesince incelenirse;
  1. Brave
  2. Mozilla Firefox
  3. Microsoft Edge
  4. Chrome
  5. Vivaldi
  6. Opera
  7. Opera GX

Tüm detaylar ele alınınca en iyi tarayıcının Brave olduğuna karar verdim fakat arayüz olarak bana pek hitap etmediğinden dolayı 4 yıllık Opera deneyiminden sonra Microsoft Edge'e geçiş yaptım. Yapılan inceleme profesyonellikle yapılmamış olup deneyim sonucundaki görüşlerimdir. Sizlerin de görüşlerini bekliyorum.
 
Hem öneri, öneriden de önemlisi deneyimleriniz ve kullanım kolaylığı olarak hangi tarayıcıları önerirsiniz? Halihazırda Chrome ve gx kullanmaktayım. Bu ikisi dışında önerirseniz sevinirim. (biraz da kafiyeli kelime oyunları falan 😃)
Ben bilgisayar aldım alalı hep chrome kullanmışımdır. diğerlerine geçince garip hissediyorum, alışamıyorum, zor geliyor.

Öneride bulunuyoruz o dislike atanların dislike atmasındaki saygısızlığı anlamam için onların kapasitesine düşmek gerekiyor galiba.
Ben Chrome'yi önerdim bunu önerdim diye dislike atan arkadaşlar size gülüyorum.
Ne ekersen onu biçersin bende sana dislike attım kapiş?
Çoğu çocuktur boşver. kendilerini mesajda ifade edebilme kabiliyetleri bile yok. :D

o sıra Chrome'den vazgeçemeyen bizler.
Vallahi bende bilgisayarı aldım alalı hep chrome kullanıyorum. başka tarayıcılara geçince, sanki dünyadan başka bir gezegene geçmişim gibi hissediyorum.
 
Ben bilgisayar aldım alalı hep chrome kullanmışımdır. diğerlerine geçince garip hissediyorum, alışamıyorum, zor geliyor.


Çoğu çocuktur boşver. kendilerini mesajda ifade edebilme kabiliyetleri bile yok. :D


Vallahi bende bilgisayarı aldım alalı hep chrome kullanıyorum. başka tarayıcılara geçince, sanki dünyadan başka bir gezegene geçmişim gibi hissediyorum.
Bende alışamıyorum bu yüzden farklı tarayıcı kullananların deneyimini merak ettim ama herkes öneri yapmış.

Hocam Windows 10 kullanıyorsunuz en iyisi Microsoft Edge onun dışında önermem Yandex vs.
Yandex çöp zaten hocam gereği yok.
 
Sorunlu ve güvenlik sorunu teşkil eden Chrome hariç diğerleri.
Normal kullanıcılar için EDGE yeterli ve gayet güzel, alternatifi Opera.
Tarayıcıların her türlü özelliğinden istifade etmek isteyenler için Firefox.
Firefox vazgeçemeyeceğim tek programdır. ( Tarayıcı tanımlaması kasten kullanılmadı.)
Bende Chrome kullanmaktayım. Opera GX'i babam bilgisayar başındayken kullanıyor. Chrome'da ki benim hesaplarımla karışıklık yaşamasın diye (örneğin YouTube). Brave'i denedim Chrome kadar sade bulmadım. Firefox'u da arkadaşım önermekte.

Vivaldi öneriyorum çok bilindik değil ama kapalı kaynak özelliği dışında [BENCE] Brave'den sonra en iyisi Opera'ya sakın girme yeter.
Neden Opera'ya girmeyeyim?

1: Brave.
2: Firefox.

Brave bir tık bloated olarak geliyor. Fakat bazı ayarlamalardan sonra harika bir tarayıcı. Performans olarak gayet iyi. Gizlilik ve mahremiyetiniz açısından güzel bir tercih.

Firefox'u 2. seçeneğe almamın nedeni tarayıcı motorunun Brave'e göre hissedilir bir şekilde daha yavaş olması lakin kötü bir tarayıcı değil özellikle Google'ı tek el mantığından uzak tutmak için tercih edilebilir aynı şekil gizlilik ve güvenliğe önem veren tarayıcılardandır.
Not: Brave Chromium tabanlı bir tarayıcıdır.
Chromium virüs değil miydi ya 😂

Arkadaşlar deneyimlerinizi yazmanız önemli yoksa hangi tarayıcı nedir ne değildir biliyorum. Örneğin Brave önerdiniz; "Şu yüzden Brave, arayüzü hoşuma gidiyo, keyfimin kahyası bu kardeşim." şeklinde deneyimlerinizi belirtiniz. Hebele hübele şu tarayıcı, bu tarayıcı demeye gerek yok.
 
Son düzenleme:
Güvenlik ve gizlilik derken neyi kastediyorsunuz anlamlandıramadım nedir tam olarak.
Kullanıcıların çevrimiçi etkinliklerini korumak ve kişisel bilgilerini gizli tutmak için sunduğu özellikler denilebilir. Mesela HTTPS bağlantı protokolleri ve pop-up engelleyiciler gibi şeyler.

 

Geri
Yukarı