Tarih öğrenmek

Hocam tarih öğrenmenin en iyi yolu arkadaşların da dediği gibi kitap okumaktır, tarih öğreneceksen kitapsız olmaz.
 
Arkadaşlar merhabalar, tarih okumayı araştırmayı severim. Genel olarak biliyormuş gibi hissetsem de tarih bilgim düşük, eminim. Ama tarihi bu kadar severken konuşmak(bilgili konuşmaktan bahsediyorum) istiyorum. Tarih donanımımı nasıl genişletip tarih hakkında geniş yelpaze sahibi bir insan olurum? Forumda çok harika bilgili insanlar var, teşekkürler.
Tarihe başlayacaksan özellikle Dünya tarihiyse 1800 Osmanlı - Rus savaşlarına bir göz at. Sonra 1. Dünya Savaşı ve 2. Dünya savaşına bak ama bakacaksan DFT Tarih eğer biraz daha goy goy istiyorsan Yusuf Kayaalp ama eğer 2. Dünya Savaşı'na başlayacaksan Tarih Dükkanı kanallarına bak ve kitap oku.
 
:(
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    1,8 KB · Görüntüleme: 59
Yalnızca kaynak değeri taşıyan kitaplar okumayın. Mutlaka arştırdığınız dönemin önemli edebi romanlarını ve şiirlerini de okuyun. Anadolu Türk tarihinden örnek vereceksek eğer Oğuzların Anadolu'ya olan göçlerini daha iyi kavrayabilmek için Dede Korkut Hikayelerini okumuş olmanız gerekiyor misal. Tanzimat Fermanından sonra yazılmış toplumcu şiirler, Servetifünun döneminde başlayan yanlış batılılaşmanın konu edinildiği romanlar, Kurtuluş Savaşı dönemindeki taşra ortamını ve insanını anlatan eserler ve daha bir çok dönem ve dönemin eserlerini okumanız; edindiğiniz bilgilerin yaşanmışlıklarla desteklenmesiyle aklınızda kalıcı olur. Bu örnekler tüm dünya tarihi için geçerlidir.
 
Bu alanda ciddi bir şekilde kendinizi geliştirmek ve akademik alanda ilerlemek istiyorsanız iyi üniversitelerin tarih bölümlerini okumanız gerekiyor.

Sadece hobi amaçlı kendinizi geliştirmek istiyorsanız tarih kitapları alabilir, belgeseller izleyebilir, YouTube´da ve Wikipedia gibi platformlarda zaman geçirebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı