Tarihi baştan yazıyoruz!

Henüz değil. Almanlar Rusya'nın içlerine girmek zorunda. Yerliler direnir. O kara kışa askeri müdahale de zor olur.
O zaman çok büyük kayıp verip Rusya’nın büyük kısmına sahip olurlardı. Geri kalan kısım ise Yakutistan tarafı olurdu.
 
O zaman çok büyük kayıp verip Rusya'nın büyük kısmına sahip olurlardı. Geri kalan kısım ise yakutistan tarafı olurdu.
Ayrıca Japonlar o dönemden sonra Amerika ile girdiği savaşı kaybederse ki büyük ihtimal Asya'da Amerika cirit atardı.
Evet cumhuriyet ama tek partili olanı. O partide de Hitlerin torunu var.
 
Hearts of Iron IV için yapılmış bir benzer bir senaryoyu ele alıyor. Gayet detaylı bir hikayesi var.

Benim düşüncem ise Almanya, ne yaparsa yapsın Rusya kadar büyük bir bölgeyi ve aktif olarak bulunan büyük direnişçi gruplara (çoğunlukla Rusya, Polonya, Yugoslavya ve Fransa'dalar) karşı savaş veremez. Başta verse de, bunun yıllarca devam edebileceğini düşünmüyorum. Almanya Rusya'nın bir kısmında kendisine bağlı devletler kurar, gerisinde ise bağımsız devletler olurdu. A.B.D savaşa girse bile kaybetmiş sayılacaktı ama Almanya'nın A.B.D anakarasına çıkması o yıllarda imkansızdı. Japonya çıkabilir, ama yine de zor. Ama büyük bir ekonomik kriz olacağını düşünüyorum. Ek olarak Büyük Britanya da Almanya tarafından ilhak edilirdi.

Başta böyle ilerlese de Almanya dağılmaya başlardı. Sonuçta işgal ettiği yerlerde büyük direniş var.

Türkiye ise muhtemelen savaş sonunda veya savaş sonrasında eğer Fransa ve Birleşik Krallık hala kolonilerini tutabilirse Suriye ve Kıbrıs'ı işgal ederdi. Kafkasya'dan da toprak alabilir. Ama Azerbaycan'ın Alman kontrolünde olabileceğinden emin olabilirsiniz. Sonuçta petrol var ve Almanya'nın da petrole ihtiyacı var.

Japonya'ya gelecek olursak Hindistan bağımsızlığını kazanacaktır. Japonya'nın Hindistan'ı işgal etmesi zor. En fazla uzaktan yönetebilir. Aynı şekilde işgal ettiği Çin'de de bir süre sonra problemler çıkabilir. Alaska, Hawaii ve Kuzey Kanada'yı işgal edecektir diye düşünüyorum.

Afrika'nın tamamında yeni koloniler kurulurdu. Almanya, Süez Kanalı'nı tutarken İtalya kolonilerini genişletirdi. Afrika genel olarak Almanya'ya bağlı kalacak olsa da çıkabilecek çatışmaları siz tahmin edebilirsiniz. Sonuç olarak Almanya, Afrika'da tam egemenliğe sahip olamaz.

Özet: Muhtemelen A.B.D ve Kanada bağımsız kalırlar ama büyük sorunlar yaşarlar. Dünyanın geri kalanında ise çatışmalar olur, 10 yıla kalmaz Almanya dağılır ve Dünya bugüne benzer bir hale gelirdi.
 
Yıl 1941. Barbarossa operasyonu başarılı oldu ve SSCB işgal edildi. Stalin büyük bir kalede esir olarak tutuluyor. Sovyetlerin sonsuz kaynakları Almanların eline geçti.

Tarihi baştan yazıyoruz. Sizce bu durum gerçekleşseydi devamında savaş nasıl gelişirdi? Sırayla devam ettirin.
Amerika Japonya'ya atacağı nükleer bombayı Almanya üzerinde test etmek istedi. Fakat Almanlar daha bomba Amerika'nın topraklarındayken tespit etti, ve ele geçirdikleri Rusya'nın Vladivostok kentinden bombayı patlattı. Bomba Kansas bölgesinin kuzeyinde patladı ve 3 milyon yaralı, sayısı bilinmeyen kadar ölü var.

Devam ettirin buradan lütfen :).
 
Amerika Japonya'ya atacağı nükleer bombayı Almanya üzerinde test etmek istedi. Fakat Almanlar daha bomba Amerika'nın topraklarındayken tespit etti, ve ele geçirdikleri Rusya'nın Vladivostok kentinden bombayı patlattı. Bomba Kansas bölgesinin kuzeyinde patladı ve 3 milyon yaralı, sayısı bilinmeyen kadar ölü var.

Devam ettirin buradan lütfen :).
O kadar ölüden sonra A.B.D kriz yaşadı ve halk ayaklanmaya başladı. Bununla birlikte Japonya'nın Çin'i elinde tutması sebebiyle A.B.D, kaynak kıtlığı yaşamaya başladı. Bir süre sonra Japon Donanması Hawaii ve Alaska'yı ele geçirdiler. Kanada, askerlerinin büyük bölümünü başarısız olmuş Normandiya Çıkartması'nda kaybettikten sonra Alaska'daki Japon kuvvetleriyle savaşamayacağından teslim olur. Batı Kanada'da Japon destekli bir bölge kurulur ve Japon orduları A.B.D sınırına dayanırlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı