Tarihi en temiz ülkeler hangileridir?

Otranto'ya da baktım. En sonunda 8000 asker bırakıp gidiyor Osmanlı. 2000 küsüratlısı esir ediliyor.
Kalanına n'oluyorsa artık. Wiki'de yazmıyordu.
Hem orada karşı gelenler idam ediliyor. Normal bir şey bu.
Sefer sırasında akıncılar ve gönüllü askerlerin birkaç şehri yağmaladığı biliniyor. Daha çok örnek vardır bu tarz yağmalarla alakalı. Ha şurasını bilemeyiz. Üst mevkide olanlar her ne kadar yağma yok, tahrip yok, esir yok dese de herkes buna uyacak değil elbet. Savaşlardan sonra ortada büyük bir boşluk kalıyor ve askerlerden bazıları emirlere uymayarak yağma kesinlikle yapmış olabilir.
Arkadaş öyle bir diyor ki sanki gittik durduk yere savaşıyoruz. Karşı taraf masummuş gibi ima ediyor.
Gerçek bir sebep uğruna sefere çok çıktık. Aynı zamanda ortada hiçbir sebep yokken ama biz İslam'ı yaymaya çalışıyoruz bahanesine sığınarak da çok sefer yaptık. Sadece biz değil örneğin Emeviler'de aynısını yapmıştır hatta Türklere karşı. Örneğin Sırp Seferleri bölgede güç kazanmak için yapılmıştır. Bir nevi durduk yere savaşmış oluyoruz.
 
Tarih sayfalarına aldanmamak lazım. Derin işler arkadan işler.. Savaşa katılmamış, bilmem ne yapmamış.. Neler neler dönderiyorlar da kimsenin haberi yok..
 
Hocam yaygın ama Müslümanlar Koreliler'e ne yaptı? Bir de bunlar gelişmiş ülke güya.
Yeni Zelanda'da ve Norveç'te camileri tarıyan deliler çıktı diye bu ülkeler gelişmemiş mi oluyor?
Aksine 2'si de dünyanın en gelişmiş ülkelerinden.

İslamofobi, devlet görüşü yada ülke yapısı değil bireysel bir fobidir.

Ha, gelişmiş ülkeden kastın eğitimse bir devlet ne kadar hizmet ederse etsin ne kadar kaliteli eğitim verirse versin bazı ruh hastaları vardır ki cehennemin dibine sok yine değiştiremezsin. Her toplumda, ülkede böyle kişilikler vardır. İnsanın doğasıyla alakalı. Bunun ülkeyle gelişmişlikle alakası yok.

Aksine gelişmiş ülkelerde İslamofobi insanlar daha fazla olması mantıksız değil çünkü İslamiyeti dünyaya terörizm dini olarak gösterdiler defalarca. Haber okuyan olaya yabancı insanlar her müslümanı İŞİD mensubu falan sanar doğal olarak.
Hocam hiçte komik değil. Üniversiteler gelişmiş ülkelerin temeli. O yüzden bir sürü para ayırıyorlar gelişmiş ülkeler. Beyin gücünü tutar artı olarak da beyin göçü alırsın.
Hocam ne alaka? Norveç'in üniversitelerinin adını dahi bilmeyen çok kişi var ama gelişmişlik konusunda cebinden 3 tane ABD, 5 tane de İngiltere çıkartır.

Gelişmiş ülkelerin ilk önceliği ilk ve orta öğretim olmak üzere temel eğitimdir.
Üniversiteleri de çok iyidir ancak dünyaca ünlü değlidir çünkü zaten ekonomileri çok iyi olduğu için bünyesinde bulunan başarılı öğrencileri Harvard, Yale gibi Ivy League üniversitelerine yada Avrupa'nın Oxford, EFPL gibi başarılı üniversitelerine gönderir.
Buradaki amaç yabancı akademisyenlerin elinden uluslararası eğitimin kazandırdığı tecrübeden ve bilgiden yararlanmaktır.

Sonuç: Gelişmişlik, ekonomiyle ölçülür. Eğitimle değil.

Gelişmiş ülkeler beyin göcü istemez. Kendi yetiştirdiği insanlarına güvenir.
İşçisi, belediye çalışanları bile mutludur. O düzeni bozmanızı istemezler.
Orada demek istediğim markaya, ada önem veriyorlar demek istiyorum.
Yine de yanlış bir örnek hocam. Devlet ile üniversitenin tek benzer yapısı bile yok. Devlet, üniversiteden daha kompleks bir yapıya sahip. Ki siz üniversite öğrencisine bile bağladınız o yazınızda.

O örneği şirketler üzerinden verseydiniz tam yerinde bir örnek olurdu.
Hocam ne alakası var? Türkler de göçebe yaşıyor. Hatta kendi yazısını taa milattan sonra 6-7. yüzyılda mı kullanıyor. Ama kadına onların baktığı gibi bakmıyorlar.
O kıtada kalsaydın sen de onlardan etkilenirdin onların köpek yılı gibi saçma sapan etkinliklerin olurdu yada kadına onların baktığı gibi bakardın vsvs.
Nasıl ki Yunanistan bizden etkilenmiş baklava, damla sakızı, antep fıstığı reçeli gibi ortak mutfak oluşmuşsa bu da öyledir.

Üstelik hala Asya kıtasının izleri duruyor üstümüzde neredeyse her yemeğimizde pirinç var.
Bir millet göçebe diye kültürsüz millet olmuyor. Kültürünü sürdürmezse zaten millet olmaktan çıkıp asimile olurlar.
İsviçre'deki olayı biliyorum ama Finleri bilmiyordum. Ama genel bir kıyaslama yapınca diğerlerine göre daha sönük kalıyor gibi duruyor iki ülke de.
Daha sönükleri var.

Lihtenştayn;
Bir keresinde 80 adamla savaşa gitmişler ve 81 adamla geri dönmüşler.

Kosta Rika;
Askeri ordusu bile yok.

Bhutan;
809 yılındaki kuruluşu bile Hindulara karşı sadece ayaklanmayla gerçekleşmiştir.
17.yüzyılda devlet haline gelmiştir. Bhutan Devleti 1772 yılında İngiltere ile anlaşarak İngiliz mandasına girmiştir. Yani, tarihi neredeyse sadece anlaşma ve ayaklanma olaylarından ibaret olan ülkedir.

En en temizi de Grönland'dır.
 
Son düzenleme:
Sana bayağı bir dünya tarihi dersi lazım. 300 yıllık dediğin devlette 500 yıldır demokrasi var. Güney Kore'nin tarihi neredeyse Japonya kadar var. Sadece bağımsız devlet olmadıkları için kimse bilmiyor.
Yazdığımı okusaydın keşke, bilmeden yazmışsın. İsviçre 1815'te bağımsızlığını kazanmış, 500 yıllık demokrasisi varmış haha. İsviçre tarihinde köle çocuklar var, bununla ilgili dw'nin belgeseli var, onu izle. Kore ikiye ayrıldıktan sonrasını kastediyorum okursan. Ayrıca Güney Kore bağımsızdır. 1948'de bağımsızlılığını kazanmış. Dünya tarihi dersinden bağsediyorsun haspam
 

Yeni konular

Geri
Yukarı