Tarihin en iyi lideri sizce kim?

Bizde zirveye Fatih Sultan Mehmet metehan onune gecebilir Alparslan Timur 4.Murat celebiydi ama tam hatirlayamadim Osman selcukbey yavuz sultan selim celaleddin meliksah bilge kagan atilla baybars vb. bunlar zirveler yabancilarda es deger bazisi bizimkileri gecen liderde mevcut objektif bakis acisiyla.

Bana gore zor olan sifirdan yapmaktir, zaten kralin veya padisahin oglusun direkt tahta kendin gececeksin. Icraatin olmak zorundadir. 2. Mehmet padisahlarin en iyisidir. Iskender gene kral cocugu, Ataturk olabilir ama daha iyileri de var. Emir Timur ve Cengiz Han sayilabilir, yabanci liderleri pek bilmedigim icin cevabim su anlik budur. Hitler'in tavirlari bana genelde velet gibi geliyor ama zeki ve caliskan bir velet oldugu kesin. :D

Aslinda Bismarck'da fena degil, karar veremedik.

Siyasete bulaşmasa belki Atatürk diyenlere hak verirdim.

Lider kavramına inanmayan birisi olarak bu soruya zor yanıt veririm. İlla ki birisini söylemem gerekirse, dünyanın bugün ki hale gelmesinde önemli rol oynayan Mihail Gorbaçov'i yabana atmak güç olur.
Ama biraz da yavan kalıyor, dolayısıyla Julius Caesar veya Fatih Sultan Mehmet Han diyebilirim.

Askeri olarak bir sürü general say say bitmez, ama en dikkat çekenleri: Nathanael Greene Napolyon, Ludendorff, Hindenburg, von Falkenhayn, von Moltke, Mustafa Kemal Paşa, Guderian, Manstein, Patton...

Siyasi olarak: Churchill, Hitler, Mussolini (Üçünün de ortak bir noktası var aslında, kafa yorunca anlaşılıyor.), Atatürk, FDR, Bismarck...

Aklıma gelmeyen bir çok isim de vardır.

Hem ordu hem ülke yönetmek konusunda uzman olan liderlerden Sezar ve Fatih Sultan Mehmet arasında ben FSM'den yanayım, çünkü Sezar öldükten sonra Roma İmparatorluğu taklaya geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı