Taşınabilir SSD almaya değer mi?

yusuf6554

Megapat
Katılım
17 Ekim 2013
Mesajlar
5.439
Makaleler
65
Çözümler
51
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
MSI B450 Tomahawk MAX
ADATA XPG Spectrix D60G 2x 8 GB DDR4 3000MHz CL16
MSI GTX 1660 Super Gaming X
Cooler Master ML240L V2
Kingston A2000 1 TB SSD
SanDisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kingston UV400 240 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Corsair 275R Airflow White
Cooler Master MWE 700W 80+
Windows 11 Pro 24H2 64 Bit (x64)
Windows 11 Enterprise (Windows To Go) 24H2 64 Bit (x64)
Monitör 1: AOC 24G2SPU
Monitör 2: AOC C24G1
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Daha önceden taşınabilir SSD almak istemiştim fakat biriktirdiğim paramı başka yerlere vermem gerektiği için vazgeçip 64 GB USB bellek almıştım. Uzun zamandır da para biriktirmeye üşeniyordum, nihayet tekrardan biriktirmeye başladım. Şu anda 63 TL param var. Bu parayı en az 650 TL'ye çıkarmaya çalışıyorum.

Sizce taşınabilir SSD almaya değer mi yoksa taşınabilir mekanik HDD alıp geçeyim mi?
 
Standart taşınabilir HDD işini görür.
HDD'lerin kapasitesi yüksek iyi güzel de hızları çok düşük ve yere düşmelerde bozulma ihtimalleri çok çok daha yüksek. Ayrıca boyut olarak da daha büyükler ve ayrıca daha da ağırlar. SSD daha mantıklı olmaz mı?
 
HDD'lerin kapasitesi yüksek iyi güzel de hızları çok düşük ve yere düşmelerde bozulma ihtimalleri çok çok daha yüksek. Ayrıca boyut olarak da daha büyükler ve ayrıca daha da ağırlar. SSD daha mantıklı olmaz mı?
Taşınabilir SSD modelleri daha dayanıksız bozulmalara karşı. Onun yerine taşınabilir alıp 30₺'ye taşıma kabı al.
 
Sürekli veri alış-verişi yapmıyorsanız iyi bir taşınabilir HDD işinizi görür. Hem daha yüksek boyutlarda bir HDD alabilirsiniz.
 
Taşınabilir SSD modelleri daha dayanıksız bozulmalara karşı. Onun yerine taşınabilir alıp 30₺'ye taşıma kabı al.
Asıl taşınabilir HDD'ler daha dayanıksız. İçinde dakikada 5400 tur atan bir plaka var ve o plakanın altında ve üstünde o plaka ile sadece 10 nm mesafe olan okuyucu kafalar var. En ufak bir darbede hemen okuyucu kafalar plakaya temas edip plakayı çiziyor ve sonucunda bitmeyen bir Bad Sector belası başlıyor.

Taşınabilir SSD'ler ise tamamen elektronik olduğu için 1500g şoka dayanabiliyor.
 
Asıl taşınabilir HDD'ler daha dayanıksız. İçinde dakikada 5400 tur atan bir plaka var ve o plakanın altında ve üstünde o plaka ile sadece 10 nm mesafe olan okuyucu kafalar var. En ufak bir darbede hemen okuyucu kafalar plakaya temas edip plakayı çiziyor ve sonucunda bitmeyen bir bad sector belası başlıyor.

Taşınabilir SSD'ler ise tamamen elektronik olduğu için 1500G şoka dayanabiliyor.

Siz zaten SSD almak istiyor gibi görünüyorsunuz. Bence burada boşuna konu açmayın. :D.
 
En ufak bir darbede hemen okuyucu kafalar plakaya temas edip plakayı çiziyor ve sonucunda bitmeyen bir Bad Sector belası başlıyor.
Haklısın ama abartmamak lazım. 3 yıldır kullandığım taşınabilir HDD var. Düştü kalktı içerisinde tek bir bad sector yok. Tamamen şans işi. Güvenilir bir markadan iyi bir model alırsan işini gayet yeterli seviyede görür. 500GB SSD ye 650tl verecekken HDD kısmında bu boyutu 2-3TB'a kadar çıkarabilirsin.
 
SSD bozulursa içinden veri kurtarmak sabit diske göre çok daha zor. SSD'lerin ani güç kesintilerine hassas olduğu da bilinen gerçek. Bu doğrultuda veri depolama için çok hareket etmeyeceksiniz taşınabilir HDD iyidir.

Verileri hangisinde depolamanız gerektiğine dair bir yazı yakında geliyor. Ana sayfayı takipte kalın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı