Taşındıktan sonra bilgisayar doğru dürüst çalışmıyor

zBurakhan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
1 hafta önce yeni bir eve taşındım, taşınırken bilgisayarı nakliyeciye değil zarar görmesin diye yorgana sarıp yumuşacıkta arabada bagajda taşıdım.
Bu hafta taşınma o bu şu işlerinden bilgisayarı anca kurup açtım babam bilgisayara ayıptır söylemesi crack bir yazılım kurdu (AutoCAD) zorunlu olduğundan işi için ben hiç bilgisayara bakmadım açıp kurcalamamıştım. Bugün babamın mavi ekran yedim demesiyle kalktım geldim bilgisayar 10 dk boyunca her açılışta mavi ekran yemiş, ben bilgisayara geçince fark ettim ki bilgisayar her saniye takılıyor arka plandaki wallpaper kasarak hareket ediyor. Dedim en iyisi oyuna girerek FPS farkından donup donmamasından fark var mı diye girdim GTA 5 de normalda 80 FPS alırken 20 30 FPS alıyorum ve takıla takıla oynuyorum.

Çözüm ve nedenleri için yaptığım uygulamayı anlatayım:

1. virüs olma ihtimaline karşı Malwarebytes ile tarama ve Windows Defender ile tam tarama yaptım bir sorunla karşılaşmadım benchmark testinde ekran kartımın performansının yarısını aldığını gördüm aynı testi önceden yaptığımda tam sonuç alıyordum.
USB'lerin hepsini çıkarıp test yaptım sıkıntı devam etti, priz değiştirdim sorun devam etti, bilgisayardan sesler de gelmiyor.
Sizce sorun ne de olabilir bilgisayarım Samsung 960 EVO M.2 SSD'ye kurulu taşıma esnasında bir şey olsa nasıl böyle bir şey olabilir aklım almıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Mining virüsü değil de bilgisayarlarda olabiliyor böyle hatalar garip bir şekilde. Sorunsuz çalışmasına sevindim iyi forumlar hocam.
Hocam bilgisayarı kurduktan sonra 10 dakika sonrasında yapmıştım bu yorumu, bilgisayar yeniden takılmaya başladı durmaksızın. Sebebini hala çözemedim malesef.

Konuyu biraz daha detaylı anlatayım belki o anlattıklarım üzerinden yardımcı olabilecek olabilir.

Bilgisayar film izlerken vs. mavi ekran yiyor sesler donuyor video takılıyor, usbler takıldı çıkarıldı sisleri veriyor sadece klavye fare takılı olmasına rağmen, bilgisayar sıcaklığı stabil 45 - 30c boşta
Sistemi M.2 SSD üzerine tekrar kurdum kurulum aşamasında sorun yaşamadım, şu an bu yazıyı yazarken 5 kelimede bir klavye duraksıyor bazen klavyenin ışıkları gidiyor (başka klavye de de denedim sonuçlar aynı) fanların dönme hızında sıkıntı yok kasa eskiden açıldığında 2 saniyede hemen RGB'leri eski haline getirirdi artık o süreç 30 saniyeyi buluyor. Fareyi yönetmek imkansıza yakın oluyor çünkü takıla takıla gidiyor tamamen takılmadan bahsetmiyorum fare sanki blurlu gibi Flow bir hareket yapıyor.

Umarım bu anlattıklarımdan sorunu çözebilecek bir arkadaş çıkar :(

Konuyu biraz daha detaylı anlatayım belki o anlattıklarım üzerinden yardımcı olabilecek olabilir.

Bilgisayar film izlerken vs. mavi ekran yiyor sesler donuyor video takılıyor, USB'ler takıldı çıkarıldı sisleri veriyor sadece klavye fare takılı olmasına rağmen, bilgisayar sıcaklığı stabil 45 - 30C boşta
Sistemi M.2 SSD üzerine tekrar kurdum kurulum aşamasında sorun yaşamadım, şu an bu yazıyı yazarken 5 kelimede bir klavye duraksıyor bazen klavyenin ışıkları gidiyor (başka klavye de de denedim sonuçlar aynı) fanların dönme hızında sıkıntı yok kasa eskiden açıldığında 2 saniyede hemen RGB'leri eski haline getirirdi artık o süreç 30 saniyeyi buluyor. Fareyi yönetmek imkansıza yakın oluyor çünkü takıla takıla gidiyor tamamen takılmadan bahsetmiyorum fare sanki blurlu gibi Flow bir hareket yapıyor.

Umarım bu anlattıklarımdan sorunu çözebilecek bir arkadaş çıkar :(

Ekran kartı sürücülerini kontrol etmeyi denediniz mi?

Peki 1 TB HDD'de bilgiler yoksa, M2 SSD söküp, deneme amaçlı HDD'ye işletim sistemi kursanız. Belki M2 SSD bozulmuştur.
Teşekkür ediyorum öncellikle.
Şu an HDD ye sistemi kurmuş bulunmaktayım, sorunum bu şekilde çözüldü.
Şu an m2ssd sisteme takılı değil sorun m2ssd miş yani anlamadığım bu m2ssd nasıl bir arza çıkarmış olabilir. Düzeltilebilme şansı var mıdır acaba?

Teşekkür ediyorum öncellikle.
Şu an HDD ye sistemi kurmuş bulunmaktayım, sorunum bu şekilde çözüldü.
Şu an m2ssd sisteme takılı değil sorun m2ssd miş yani anlamadığım bu m2ssd nasıl bir arza çıkarmış olabilir. Düzeltilebilme şansı var mıdır acaba?
Garantisi varsa servise verin. Yerini beğenmemiştir çiçekler gibi :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı