Tatil vs Bilgisayar

Elimde 3500 Dolar'ım var, Tatil yaparsam Endonezya Bali adasında 2 ay boyunca tatil yapabilirim, Ancak bu paraya oyuncu odası da dizebilirim. Siz olsaydınız ne yapardınız? Güzel bir şekilde tavsiye verirseniz ben de kararımı daha net oluşturabilirim. @Jira @Sylveon @Mithat Berhan @FalconPolat özellikle siz cevap verirseniz sevinirim :)
Kim bilir o parayı biriktirmek için ne kadar uğraştın bilgisayar oyunlarından bir süre sıkılacaksın sonra yapcak birşey bulamayıp boşluğa düşeceksin ben topladıktan sonra 2 hafta içinde bir sürü oyun bitirip sonra oynayacak oyun bulamayınca boşluğa düşüp neden topladım ben bu bilgisayarı demiştim gelip geçici sanal bir şey için uğraşıp biriktirdiğin parayı vermektense hayatında ileriki yıllarda hatırlayabileceğin eğlenceli bir şeye bir deneyime daha önce hiç görmediğin bir yere para vermek emin ol daha mantıklı.
Ama ben senin yerinde olsam oyun odası yerine şöyle 5-6 bin liralık RTX 2060'lı işimi görecek bir bilgisayar toplardım geri kalan parayı tatile harcardım ya da tatile 20k gerekiyorsa direk tatile gider döndüğümde bilgisayar için tekrar para biriktirirdim.Emin ol oyun odasına bir süre sonra hevesini aldıktan sonra dönüp bakmayacaksın.Sen zaten planını süreni ayarlamışsın istediğin şey için tatili bir buçuk aya düşür kalan paraya işini görecek bir bilgisayar topla eğer çok istersen oyun odası için tekrar para biriktirirsin.Ayrıca bilgisayarı dönüşte toplarsan buraya göre çok çok ucuza almış olacaksın.Hem ülkenin ekonomisi bile dengeli değil seneye belki o paraya o kadar süre tatil bile yapamayacaksın veya bir daha kimbilir ne zaman gideceksin göreceksin bizim ülkemizde bir şeyi zamanında yapmassan sonra yapması daha zor oluyor unutma bedelli'nin 15k'dan 30k'ya çıkması mesela veya örneğin bundan 3-4 yıl önce bilgisayar topladığımda i7 6700k işlemci vardı piyasa da 1200-1400 arası bir ücreti vardı bütçem yetmediği için i5 6500 almıştım darboğaz yaptığı için daha yeni ryzen 5 3600 aldım 1330 liraya.Dedim içimden 4 yıl önce bu param yoktu i7 6700k alamamıştım açayım karşılaştırayım dedim %7-8 bir fark var düşünsene aradan 4 nesil geçmiş işlemciler gelişiyor eski nesillere göre çok daha iyi oluyor ama biz 4 sene önce veremediğimiz parayı 4 sene sonra verip yaklaşık aynı performansı alıyoruz yani buradaki ana fikir paran varsa zamanında harca bu ülkede.

Son düzenleme:
Bildirim neden gelmemiş ya?
Neyse öncelikle başka ülke gezip deneyimlemen önemli tabiki.
800-1000 Dolar ile harika bir PC ve ekipman alırsın arta kalan parayla güzelce tatil yapabilirsin.
Ama neden Endonezya?
Uygun fiyatlı olması açısından Endonezya'yı seçtim, Günlük ev ve yemek dahil 30-40 Dolar civarı masrafım olacaktır
Bu arada tatil için çıkmışken parçaları yurtdışından alarak daha ucuza getirebilirsin :)
Endonezya'da bileşenlerin olacağını sanmıyorum, Bali adasın olacağım için merkezi bir yere gideceğimi sanmam.

Şöyle bir farklı öneride bulunmak isterim.
2 ay Endonezya olacağına şöyle olsun;
1 ay Endonezya, 2 hafta farklı bir ülke ve 2 hafta farklı bir ülke gibi olmasını isterdim.
Ve bu ülkelerden birinin Avrupa ülkesi olmasını öneririm.

1000 Dolar (USD olarak baz alacağım) ile bir sistem toplar kalanı ile kısa bir İtalya, Fas, Küba veya Ukrayna ülkelerinden birinde tura çıkardım (tabi sizin için vize sıkıntı olur mu bilemiyorum)

Ha bide şu dil sorunu var, Biraz çekingen birisi olduğum için karşımda birisiyle konuşmakta zorlanıyorum.(İngilizce) Hatta kelimeleri karıştırıyorum, Sırf bu yüzden bile yarısına bilgisayar alıp oyun vs. yapasım geliyor.
Bütçeniz Japonya el verirse beleşe sistem toplarsınız.
Güney Asya ülke'lerini çok iyi biliyorum, Japonya güzel bir ülke ancak paramı idare etmem zor olacaktır. Ayrıca Japonya sanıldığı kadar uygun fiyatlı bir ülke değil, Belki Dünya'nın en pahalı ülkesi bile denilebilir.

Son düzenleme:
Söylediğine göre 30-40 Dolar ise günlüğün çok uzun süreli olmama şartı ile gidebilirsin.
Uçak biletleri de sıkıntı, paramın 4'de birini sadece uçak biletine vermeyi istemiyorum. Sırf bilgisayar bileşenleri almak için Almanya gibi ülkelere gidesim yok değil, Ancak dil sorunu benim için sıkıntı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı