Tavuğunuzu Sıcak Tutacak Bir Oyun Konsolu Geliyor: KFConsole

Tavuğunuzu-Sıcak-Tutacak-Bir-Oyun-Konsolu-Geliyor-KFConsole1.jpg


Evet. Aklınıza gelen ilk şey o. Tavuklarıyla bildiğimiz fastfood markası olan KFC, oyun konsolu işine ciddi ciddi giriyor. Başta fırmanın sadece basit bir reklam için yapıldığı düşünülen bu konsol gerçekmiş. Tam da konsol diyemeyiz gerçi. Detaylar aşağıda 👇

  • Fast Food şirketi KFC, KFConsole isminde yeni oyun konsolu çıkarıyor.
  • Konsol içinde tavuk ısıtıcı hazne barındırıyor ve bilgisayarı kullanırken hem sistem soğutuluyor hem de tavuğunuz ısınıyor.
  • Temelinde Intel NUC mini PC olan bu konsolun tasarımı büyük ölçüde değiştirilmiş. Tasarım Cooler Master tarafından yapılmış.
  • Donanım konusunda net bilgi yok fakat konsolun test edilen sürümünde Intel Core i9-9980HK bulunuyor. Satılacak sürümde bu işlemci olacağı belirsiz.
  • Diğer özellikler hakkında net bilgi gelecek ay paylaşılabilir.
  • Bilgisayar çalışırken değiştirilebilir GPU yuvasına sahip.
  • 4K/240 FPS verebileceği söyleniyor.
  • Ne zaman satışa sunulacağı belli değil.

Dünyaca ünlü fastfood markası olan KFC, tavuklarınızı da ısıtabileceğiniz konsol ürettiğini gerçekten duyurdu. Geçen aylarda konuyla alakalı basit bir reklam hazırlayan KFC'nin yaptığı bu reklamın sadece ilgi çekici bir çalışma olduğu sanılıyordu fakat bügün atılan video ve görsellerle bu projenin gerçek olduğu ortaya çıktı. Geçen ay Tanıtımın yapıldığı zamanda 4K/240 FPS ve tavuk ısıtma yeteneklerine olduğu söylenen KFConsole tamamen bir oyun konsolu sayılmaz.

KFConsole aslında tasarımda büyük değişikler yapılmış bir Intel NUC mini PC. Cooler Master CMODX takım üyesi ve profesyonel modder olan Tim "Timpelay" Malmborg tarafından tasarlanan KFConsole oldukça değişik bir cihaz olacağa benziyor. Aslında bu tasarımın ilginç kıldığı bir durum var;

Tavuğunuzu-Sıcak-Tutacak-Bir-Oyun-Konsolu-Geliyor-KFConsole3.jpg


İlginç taraf başta dediğim gibi bilgisayarın tavuk ısıtma haznesine sahip olması. KFC, Cooler Master'dan bu şekilde bir tasarım istemiş onlar da bunu yapabilmişler. Ama tavuğu ısıtma haznesinın işlevi sadece bu değil. Aynı zamanda bilgisayarın bileşenlerini de soğutmaya da yarıyor. Yani donanımların ısısı, hazırlanan tesisat ile tavuk ısıtma haznesine aktarılıyormuş. Bu sayede hem tavuk sıcak kalıyor hem de bilgisayar soğuk bir şekilde çalışabiliyormuş. Tasarımı yapan Cooler Master çalışanı Tim "Timpelay" Malmborg bahsedilen soğutma sistem için günlerini harcadığını özellikle belirtiyor.

Peki KFConsole'un Özellikleri Neler?​

Tavuğunuzu-Sıcak-Tutacak-Bir-Oyun-Konsolu-Geliyor-KFConsole2.jpg


Bilgisayarın özellikleri hakkında ayrıntılar henüz belli değil. Ama Bir Cooler Master temsilcisi, ünlü teknoloji sitesi olan Tom’s Hardware'a bilgisayarın modifiye edilmiş bir Cooler Master MasterCase NC100 olduğunu içindeki sistemin Intel NUC 9 Extreme Element tarafından desteklendiğini söylemiş. Bu mini PC'yi test eden kişi ise İntel Core i9-9980HK CPU'ya sahip KFConsole'u test ettiğini söyledi fakat bilgisayarın bu işlemciyle mi satışa sürüleceği de belirsizliğini koruyor. Normalde NUC PC'ler İ5 İ7 veya i9 işlemcilerle sunulduğunu da söyelemek gerekli.

Donanım kısmındaki şaşırtan taraf ise bilgisayar çalışırken değiştirilebilir GPU yuvasına sahip olması. Yani bilgisayar çalışma esnasındayken ekran kartını değiştirebiliyoruz. Cooler Master bu bilgisayar türünde ilk yaptığını da söylemeden geçmiyor.

Donanım konusunda diğer detayların gelecek ay paylaşılması planlanıyor. Bilgi geldikçe bu konuda paylaşacağım.

Konsolun ne zaman çıkışını yapacaği ise henüz belli değil.

KFConsole'un Tanıtım Video'su​


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı