TC numarasının başka birisi tarafından bilinmesi tehlikeli mi?

Alışveriş sitelerine mecbur vereceksin onlarda bir sıkıntı olmaz, ama elbette sağda solda paylaşmamak en iyisi. Birde şöyle düşünün, araç plakaları da çok önemli ama kimse plakasını saklamıyor değil mi? Veya telefon numaralarını?

Sadece TC kimlik numaralarının bilinmesi hiç bir tehlike arz etmez. İnternet üzerinde 50 milyona aşkın hatta burdaki kullanıcılarının çoğunun bile TC kimlikleri mevcut, bunların içine Bakanlardan tutunda Cumhurbaşkanının bile TC si mevcut, rahatlıkla bulunabilir, tehlike arz etseydi internet üzerinde hiç birini bulamazdınız. Bir diğeri sizin TC' niz ile işlem yapabilmeleri için Seri numara, telefon, anne kızlık, adres, güvenlik sorusu, kod doğrulama ve nüfus cüzdanı üzerindeki bir çok etken mevcut bir TC ile şirket açabilmeleri Show Haberin kurmacasından başka birşey değildir.

Öyle bir şey saçmalıktan başka bir şey değil. Günde önümden yüzlerce kişinin TC kimlik numarası geçiyor bende gidip o zaman birilerinin üstüne şirket kurayım.

@@Getrost
Şirket kurmasanız bile emin ol bu bilgiler birilerin işine yarayacak bilgiler. Tüm şirketler kişiler hakkında her bilgi kırıntısını topluyor ve bize karşı kullanıyor. T.C kimlik numaranız gibi önemli bir bilgiye kucak açarlar.

Madem yanlış biliyorum sen doğrusunu biliyorsun, o zaman böyle bir konu açma ? Size yanlış olan doğrularınızla mutluluklar dilerim

Madem yanlış biliyorum sen doğrusunu biliyorsun, o zaman böyle bir konu açma ? Size yanlış olan doğrularınızla mutluluklar dilerim
Boşuna atar yapmayın. Yapılan yorumlara bakarsanız herkes farklı şey söylüyor. Evet, kimin doğruyu bildiğini bilemiyor olabilirim ama neyin doğru olabileceğine mantığım karar verebiliyor ve sizin doğruyu bildiğinizi hiç zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…