Çözüldü TCL TV kurulumu servis yapmazsa ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Makoto Itou

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, beğendiğim bir TCL televizyon var. İndirimdeyken almak istiyorum, ama kurulumunu hemen yapmak istemiyorum. İleride başka bir eve geçeceğim. Kurulumunu servis yerine kendim yapsam herhangi bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Herkese teşekkür ederim, müşteri hizmetlerini aradım televizyonun kutusunu kendim açmam durumunda garanti kapsamının dışında kalacağını bildirdiler. Teknik servisin kurulumu yapıp tekrar kutulayabileceklerini söylediler. Bende daha sonrasında kendim kutuyu açıp kullanmaya başlayabilirmişim. Ama duvara monteleme işlemleri için tekrardan servis çağırabiliyormuşuz, teknik servisin ilk kuruluma gelmesi ücretsiz ama ikinci kez çağırmada ekstra ücrete tabii tutuluyormuş. Ayrıca duvara monteleme aparatı ekstra olarak satılıyormuş.
Şöyle yaptırabilirsiniz ancak kurulum randevusu alırken durumu belirtmeniz gerekiyor. TV'yi kurdurmak istediğinizi ancak tekrar kutulamak istediğinizi belirtin. Evlilik, taşınma vb. gibi durumlarda bu şekilde hizmet veriyor servisler. Herhangi bir problem olmayacaktır. Kendiniz kurarsanız garanti dışı kalacaktır televizyon.

Yanlış bilgi
Hayır yok öyle bir şey. Ben kendim yaptım TCL TV'min kurulumunu. Hala garanti kapsamında. Servise bile verdim televizyonu. Yalnız sakın kendiniz kurmayın, ben orada hataya düştüm. Kargoda kırıldıysa size patlar. Servis kendisi kursun, varsa hasar tutanak tutulur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yok öyle bir şey. Ben kendim yaptım TCL TV'min kurulumunu. Hala garanti kapsamında. Servise bile verdim televizyonu. Yalnız sakın kendiniz kurmayın, ben orada hataya düştüm. Kargoda kırıldıysa size patlar. Servis kendisi kursun, varsa hasar tutanak tutulur.
Resim şuan yüklenemediği için link paylaşıyorum bu linke girip kurulum bilgileri kısmına bakabilirsiniz. 32 inç ve üzerindeki TCL marka televizyonların kurulumu servis tarafından yapılmak zorundadır ve ücretsizdir demişler eğer servisten önce ürünün kutusunu açarsanız garanti dışı kalacaktır diye eklemişler. Yani kimseyi cahillikle suçlamayın ortada yazılı metin var. Bazen dedikleri ile yaptıkları bir olmuyor sizin şansınız yaver gitmiş. Bu metini gösterip garanti dışı da bırakabilirlerdi. TCL 55C745 55

Ücretsiz ize servise kurdurmak mantıklı zaten ama ücretli ise hiç gerek yok.

Bu yanlış bir bilgidir. 32 inç üzeri(bazı markalarda 50 inç üzeri) TV'ler servis kurulumu yapılması gerekiyor. Yoksa garanti dışı kalıyor. Hepsinin sitesinde bu bilgi mevcut. Samsung, LG vs. Hepsinde açıkça belirtiliyor.

Burada ki listeden tüm markaların kendi uyarıları mevcut. Tek tek bakabilirsiniz. İsterseniz kendi official sitelerinde de aynı yazı mevcut oradan da öğrenebilirsiniz.

LG ve Samsung mağazasından satın alırsanız TV'yi elinize vermezler. Getirip kendileri kurarlar mesela. Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyin.

Ben evlenirken LG'den televizyon aldığımda aynı durumdaydım. MediaMarkt'ta görevlilere şimdi kullanamyacağımı, taşınınca kullanacağımı söyledim. Eve servis geldi, kutuyu açıp kontrol etti, sonra tekrar kutuladılar. Garantiyi başlatabilmek adına bunu yaptıklarını söylemişlerdi. Taşınınca da kendim taktım çalıştırdım.

Şimdi sizin bu attığınız yanlış mesaj yüzünden 1 kişi inanıp 30 50 bin TL verdiği TV'sinden garanti alamayacak olsa , zararını karşılar mısınız? İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Bilmiyorsanız yorum yapmayın. Bedava değil bu ürünler, para kolay kazanılmıyor. Yazıktır.

TCL İletişim Merkezi : 0850 209 98 25 (0850 2099 TCL)
Mail: tcliletisimmerkezi@bilkom.com.tr

Kullanıcı kaynaklı herhangi bir hasar olmaması durumunda teknik arızalar 2 yıl Bilkom Güvencesi kapsamındadır.

43" ve üzeri televizyonlarda;

· Yetkili servis tarafından kurulum yapılması zorunlu olup ücretsizdir. Yetkili servisten önce ürün ambalaj ve kutusunu açmayınız. Yetkili servis gelmeden kutuyu açmanız durumunda ürün garanti dışı kalacaktır.

Ürün garantisi Fatura tarihinden itibaren başlamaktadır.

Merak edilenler

Ücretsiz kurulum için ücret talep edildi

Ürün sayfasında kurulumun ücretsiz olduğu belirtilmesine rağmen servis tarafından ücret talep edilir ise ilgili markanın müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz

Ürünümün garanti belgesi teslim edilmedi, ne yapmalıyım
Ürün sayfasında resmi distribütör, ithalatçı veya imalatçı garantili olduğu belirtilen ürünün garanti belgesi paket içerisinde yer alır ve ürünlerin orijinal paketleri hiç açılmadan size gönderilir.

Ürünümün garanti belgesi üzerinde kaşe yok/tarih yanlış
Satın aldığınız ürünler kapalı kutuda size teslim edildiğinden gönderim aşamasında ürün kutuları açılmamaktadır. Bu nedenle de kutu içeriğinde yer alan garanti belgesi size kaşesiz olarak ulaşır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı