Tebeşir tozu içmek zararlı mı?

laurits

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, kısa kesicem, tebeşiri ezip bir bardak suyun içine doldurdum ve içeceğim. Yarın hoca okulda beni sınıfın önünde azarlayacağını söyledi, sebebi ise kaynak kitaptaki ödevde 1 sayfa eksik yapmam. Yarın okula gitmek istemiyorum utanıyorum ama aileme söylesem niye o 1 sayfayı yapmadın diye daha da kızarlar annem babam öğretmen. Bu yüzden tebeşir tozu içip ateşimi çıkartacağım mecburum, tek sorum bunu içsem bir şey olur mu kalıcı bir hasar bırakır mı korkuyorum ilk defa içeceğim. Kronik bir rahatsızlığım yok.

tebeşir tozu içmek veya solumak zararlıdır. Tebeşir, esas olarak kalsiyum karbonat (CaCO₃) veya bazı durumlarda kalsiyum sülfat (alçı taşı) içerir.

tebeşir tozu içmek veya solumak zararlıdır. Tebeşir, esas olarak kalsiyum karbonat (caco₃) veya bazı durumlarda kalsiyum sülfat (alçı taşı) içerir.

Dostum sağlıklı olmadığını biliyorum. Fakat Türkiye'de bir klasiktir önceki nesil başta olmak üzere herkes illaki içmiştir. Benim de ilk içişim olacak başıma bir şey gelir mi diye merak ediyorum sadece. Bildiğim kadarıyla vücuttaki ateş sadece vücuda yabancı madde girdiğinden yükseliyor ama forumdaki tecrübeli kişilerden tavsiye almak istiyorum.

Dostum sağlıklı olmadığını biliyorum. Fakat Türkiye'de bir klasiktir önceki nesil başta olmak üzere herkes illaki içmiştir. Benim de ilk içişim olacak başıma bir şey gelir mi diye merak ediyorum sadece. Bildiğim kadarıyla vücuttaki ateş sadece vücuda yabancı madde girdiğinden yükseliyor ama forumdaki tecrübeli kişilerden tavsiye almak istiyorum.
Bu nasıl bir klasik böyle? Öğretmenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok. Ayrıca benim zamanımda da tebeşir tozu içmek klasik bir şey değildi.

Bu nasıl bir klasik böyle? Öğretmenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok. Ayrıca benim zamanımda da tebeşir tozu içmek klasik bir şey değildi.
Sürekli gördüğüm bir yöntem klasik derken onu kastediyorum, kullanılan bir yöntem yani çok duydum. Sorum o değil bu arada ben hala soruma cevap alamadım, böyle düşünüyorsan da yarın okuluma gelip hocama söyleyebilirsin ikna olursa sıkıntı yok :)

Sürekli gördüğüm bir yöntem klasik derken onu kastediyorum, kullanılan bir yöntem yani çok duydum. Sorum o değil bu arada ben hala soruma cevap alamadım, böyle düşünüyorsan da yarın okuluma gelip hocama söyleyebilirsin ikna olursa sıkıntı yok :)

1 gün kaçtın diyelim ki, diğer günler ne olacak? Ailene durumu anlat.
Hiçbir aile evladı 1 sayfa ödev yapmadı diye sınıfta öğretmen tarafından aşağılanmasına göz yumamaz.

1 gün kaçtın diyelim ki, diğer günler ne olacak? Ailene durumu anlat.
Hiçbir aile evladı 1 sayfa ödev yapmadı diye sınıfta öğretmen tarafından aşağılanmasına göz yumamaz.

Tebeşir tozu içmek mantıksız yarın kaçtın başka gün azarlar. Ailene anlat onlar hocayla konuşur.

Tebeşir tozunun kalıcı bir şey yapacağını zannetmiyorum. Bazı kişilerde ateş çıkardığı söyleniyordu ama ne kadar doğru bilmiyorum. Ama buradaki problem tebeşir tozundan ziyade hocanın yaptığı zorbalık. Eğer ailen bu durumu normal karşılarsa bunda da bir problem vardır.

Tebeşir tozunun kalıcı bir şey yapacağını zannetmiyorum. Bazı kişilerde ateş çıkardığı söyleniyordu ama ne kadar doğru bilmiyorum. Ama buradaki problem tebeşir tozundan ziyade hocanın yaptığı zorbalık. Eğer ailen bu durumu normal karşılarsa bunda da bir problem vardır.

Hocanın öğrenciyi durduk yere azarlayamaz. 1 sayfa yapmamışsa ne olacak ödevler öğrencinin konunun pekişmesi için yardımcı olan sorular ve etkinliktir. 1 sayfa yapmasa ne olacak sonuçta konu pekişmişse sorun yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı