Technopat Çalışma Şekli

Shao Kahn

Hectopat
Yer
İstanbul/Bahçelievler
Daha fazla  
Meslek
Dövüşçü :D
Başlık biraz mantıksızca olabilir ama yaklaşık 77 bin kullanıcının konularını tek tek okuyup ayıklayıp herkese görünür hale getirmek çok zor bir iş. Hem de sanırsam 5-6 tane moderatör var. Çok merak ediyorum nasıl idare edebiliyorsunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderatörlerin hepsi aktif olamıyor. Belirli moderatörler saat ve iş paylaşımı yaparak işi idare ediyor.

120.000 üyelik emule forumunu 3 admin idare ediyorduk.
Neden? Kimse yazmiyordu üyelerin %5'i falan aktif idi. Digerleri link almak, ya da bir soru sorup bir daha gelmemek üzere gitmek icin oradalardi.
Technopat'da daha dogrusu bir cok forumda da durum ayni. 77.000 üyenin yarisi aktif olsa 100 yetkiliye ihtiyaci olur sitenin sanirim.

35.000 üye aktif olsa, bu üyelerin yarisi günde bir konu acip, diger yarisi bir ileti yazsa...
Yetkililer icin kabus gibi birsey olur sanirim. Ilk yapacaklari sey ise "konunun gösterime girmeden denetlemeye tabi tutulmasini" kapatmak olabilir... :)

35.000 üye aktif olsa, bu üyelerin yarisi günde bir konu acip, diger yarisi bir ileti yazsa...
Yetkililer icin kabus gibi birsey olur sanirim. Ilk yapacaklari sey ise "konunun gösterime girmeden denetlemeye tabi tutulmasini" kapatmak olabilir... :)

Ama denetlemeye girmeden konular açılırsa yazım yanlışları olurdu, spam yapanlar olurdu ve troll konular açılırdı.

Bi keresinde forumup'ı trollemiştik. Yöneticiler hariç bütün üyelerini teşvik ederek tam 5bin kişi aynı gün aynı saatte forumup.com'un destek sitesinde aynı anda üyelik açıp 1-2 tane mesaj atacaktık. Ben daha üye olmadan forum kapandı ve 2 gün siteye giremedik :D

Bi keresinde forumup'ı trollemiştik. Yöneticiler hariç bütün üyelerini teşvik ederek tam 5bin kişi aynı gün aynı saatte forumup.com'un destek sitesinde aynı anda üyelik açıp 1-2 tane mesaj atacaktık. Ben daha üye olmadan forum kapandı ve 2 gün siteye giremedik :D
Yöneticiyi düşünüyorumda :(

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı