- Makaleler
- 13
Daha fazla
Kuralları basit alışmak zor değil. Noktalama ve yazım kurallarına hakim olmak yeterli. Okullarda Türkçe dersi gördük hepimiz sonuçta. Kuralları eskiden daha katıydı şu an daha da cezalar indirilmiş. Bu şekilde devam etmezse sitede düzen olmaz. Düzenin olmadığı yerde, ceza sisteminin olmadığı forumda birbirine saygı da olmaz.Bu sık olmadığı sürece tabii ki insanız hata yapabiliriz. Bu ceza sisteminin de biraz heves kırdığını da belirtmek isterim şimdi herhangi bir konuya yazı yazarken ister istemez "atsam mı ki acaba?" sorusunu soruyorsunuz. Ceza sistemi var olsun zaten ama yani biraz katı gibi kurallar sonuçta kötü niyet yok altında bilerek noktayla birlikte birleşik yazmıyorum.
Üyeler arasında da birbirini çekemezlik var maalesef, bazı üyelerin işi gücü millete yardım etmek yerine başkalarının mesajlarını raporluyorlar. Bazı üyeler var ki rapor sayısı, attığı mesajdan daha fazla. Ben yetkiliyken bu durumlara çok sık rastladım açıkçası.
Şöyle bir örnek göstereyim bir kişi bir mesaj yazmış mesajda herhangi bir yazım yanlışı yok, sadece attığı mesajın alt kısmında boşluk olan yerde arkadaşın eli yanlışlıkla bir harfe değmiş. Bu arkadaşı raporluyorlar yazım kurallarına uymayan mesaj diye. Böyle üyeler çok var maalesef. Sırf ceza alsın diye. Bazıları da kaç yıllık konulara girip milletin yorumlarını raporluyorlar, bunların hepsi bilinçli yapılan hareketler.