Technopat eskiden daha eğlenceliydi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstediğini yazamıyorsun. Kurallar sert ve cezalar ağır. Anneme diyorum bazen. Kızlardan konuşalım. Diğer sevdiğim konu arabalardan konuşalım BMW 320 900 bin. Kedilerimden konuşalım. Sevdiğin konu açıcan yazışcan burda seviyeli. Ama tartışma konusu olmıycak.
 
Ne kadar eskiyi biliyorum orası tartışılır. Ama kalitesinin düştüğünü eskiyi bilmesem bile anlayabiliyorum.
Anlatılanlara göre eskiden boş, saçma olaylar veya konular yoktu, veya vardı ama çok az. Eskiden üye olsaydım da görebilseydim keşke.
Kalitesinin azalmasının en büyük sebebi bence koronavirüs. Herkes evine kapandı ve binbir tipten insanlar üye olmaya başladı.
Bunlardan bazıları "boyum kaç cm olur?, kız bana aşık mı?, kıza nasıl açılmalıyım?" gibi vs vs.
Bunlar can sıkıcı olaylar. Düşünsenize; Üstünlüğünüzü koyup bir forum açıyorsunuz. Kaliteli insanların, bilgili üyelerin olduğu ve herkesin birbirine yardım ettiği sımsıcak bir ortam. Gerçekten bir şeyler bilen kişilerin olduğu ortam. Sonra bir şey oluyor ve foruma binbir türlü insan geliyor. Cahili mi dersin, trollü mü dersin, ne ararsan olacak tipten. Bütün forumun dengesini bozuyor ve forumdaki keyif azalıyor.
Bence bu hala düzeltilebilir. Buranın diğer forumlara dönmesini istemem açıkçası. Ha, bu demek değildir ki oralar kötü bir forum. Üyelerinden bahsediyorum. Bura da yavaş yavaş o hale geliyor.
Bence bu hala düzeltilebilir. Yöneticiler ağırlığını koyarsa hala düzeltilebilir diye düşünüyorum. Mesela örnek;
Onaylama abi aşk konusunu, boy konusunu. Sal, bırak. Kimse ona laf yetiştirmek zorunda değil. Burası bir teknoloji forumu.
Konu dışında içini dökenlerden bir şikayetim yok benim bu arada. Hepimiz aynı durumdayız ve sohbet ediyoruz, orası ayrı.

Bunun net çözümü var, yöneticiler ağırlığını koymalı.

Başkalarından bir farkımız olsun. Ben aşk konusu dinlemek istesem DH forum'a giderim zaten. Ama istemiyorum. İsteyen gidebilir.
Cezalar sıkı olmalı ve artık cıvık konular onaylanmamalı. Gerekirse kurallara eklenmeli.
Korona her şeyi bozduğu gibi burayı da bozmuş, ama halen düzeltilebilir.
Daha önce bu konuda bir yazı yazmıştım, buraya bırakayım.
 
@Megaton yok, @Samotne Ciasteczka yok, @ApRa (@261538) yok, makaleleri haricinde @Akil Gündoğan yok, daha niceleri yok.
Bu insanlar benim nazarımda bu forumun üstatlarıydı.
Onların yerine de geçecek çok aman aman birisi yok.
Çok üzülüyorum.
Evet, eskiden kat kat daha eğlenceliydi.
Akil Gündoğan! Bak yine aklıma getirdin. O kadar içmeyeceğim dedim, off🚬
 
Yaş kitlesi çok düştü, tek sebebi bu. Yaşı küçük arkadaşlar teknoloji içerikli konular yine saçma sapan aşk konuları açmayı tercih ettiği için durum bu hale geldi. Evet bu forumda konu dışı kategorisi de var ama burası özünde bir teknoloji forumu, bununla öne çıkması gerek.

Bu forum teknoloji hakkındaki bilgisi ile yüzlerce insanın sorununu çözen üyeleri de gördü, sadece aşk meşk konusu açıp kendini rezil ettiği için popüler olan çocukları da.

Yine de genelleme yapmayayım ben, her yaşı küçük üye aynı değildir.
 
Kafaya bu kadar takmanıza gerek yok. Gün içinde kullandığınız bir sosyal platform. Daha fazla anlam yüklemeyin. Sarmıyorsa girmeyin, bu kadar. Not: (beğenmiyosan çık muhabbeti değil, yanlış anlamayın).
 
Yaşım 33. Çocukları çok severim. Onları asla kırmam. Babam çocuk doktorudur. 1 çocuğun başını okşamak iyidir. Üzüldüğüm tek nokta dinlerini iyi öğrenememeleridir. Anne baba önemli tabi. Yaş kitlesi düşerse daha eğlenceli hale gelir. Yaş büyürse tartışma kavga büyür. Ciddileşme başlar çünkü.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı