Technopat eskiden daha eğlenceliydi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Foruma zevk katan üyelerin çoğu ban yedi veya bıraktı.
Ben de forumdan ayrılmadan önceki günlerde çok çok fazla 2 bin üstü mesajlı üye bırakmıştı. Ben buraya bir şans daha tanıyıp geri geldim ama diğerleri gelmedi. Bazıları ayrılıp kendi forumlarını kurdular.
Kurallar güzel ve yazım hatası gibi kurallar bu aralar biraz salınmış gibi gözüküyor moderatörler tarafından ama bazı kurallar var o kadar yersiz ki örnek olarak Hakkında veya imzada Discord, Steam koyamamak çok sıkıntı ki bu kurala dahil olmamasına rağmen profil mesajlarından da atılamıyor. Mesela biriyle sohbet etmek istiyorsunuz, konu açarsanız gereksiz konu, ÖM sistemi kapalı, profil mesajı sayısı 2 ile limitli, başkasının profil mesajına yanıt verilemiyor, Discord'unuzu paylaşmak ban sebebi.
-de/-da bağlacını ayrı yazsan, cümlede virgül kullanıp nokta ile bitirsen emin ol yazım kurallarından ceza yemezsin. Belki, birkaç ya da her şey gibi kelimeleri yanlış yazdığın için uyarı alırsın ama ona alışırsın zamanla. Bu forumun bana kattığı en iyi şey bu.

Mesela bu mesajında virgül kullansan iyi olurdu.
Şu anda siz de 2 tane kuralı çiğnediniz bu arada.
 
Cezadan çekinme eğlenmek için buradasın. Ben geçen sene 1 sene ban yedim. Çok hoşuma gitmişti. İnsanları sen yöneticen zevk alasın.
 
@Arsenik hocam sizi yeni görüyorum doğrusu. Şöyle demek isterim.

Aslında eski ile alakalı değil hocam durum. Durum şu; aynı konudan yüzlerce var. Ama o konuları okumadan yeni konu açıyorlar. Teknoloji forumunu "aşk" forumu gibi kullanıyorlar.
 
Nerede kural ihlali yaptığımı hala anlamadım açıkçası.
Forumdan keyif almak değil, soru sormak soru cevaplamak için girmelisin.
Eskiden soru sormak ve soru cevaplamak da keyif veriyordu, artık o da yok. Burada kimse babasının hayrına insanlara yardım etmiyor, keyif aldığı için bunu yapıyor.
 
Bir de kadın üye görünce sürekli kalpli gülücüklü şeyler atanlar var :D 1 senedir forumdayım ve 2000'den fazla mesajım var çoğu zaman aktifim ve fazlaca da konum var 2-3 takip eden var ki bu cidden önemli değil. 10 mesaj yazan adı bir kız ismi olan kullanıcıyı onlarca kişi takip ediyor :D ve tek yaptıkları aşk konuları açmak. Umarım aşk konuları vs. onaylanmaz. Çünkü burası bir teknoloji forumu. Çok isteyen Kızlar Soruyor'a gidebilir.
 
@Arsenik hocam sizi yeni görüyorum doğrusu. Şöyle demek isterim. Sosyal üzerinde çoğu bilgiyi Akil hocamdan öğrenmişimdir. Kendisi bilgisi yüksek ve ileri görüşlü birisi.

Aslında eski ile alakalı değil hocam durum. Durum şu; aynı konudan yüzlerce var. Ama o konuları okumadan yeni konu açıyorlar. Teknoloji forumunu "aşk" forumu gibi kullanıyorlar.
Konu dışına bakmamak tek olası çözüm bu durumda. Diğer konular hala yerinde duruyor ve sorunlar çözülmeyi bekliyor. Zamanın değiştiğini de kavramanız gerek. Artık nesil bunlarla ilgileniyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı