Ramazan Ö
Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Çok merak ettiğim bir konu var. Technopat gibi kanallar neden MUX'a pek değinmiyor? Bana çok mantıksız geliyor bu durum. Yahu ne güzel bir özellik var. Daha çok anlatın, yayın, incelediğiniz laptop incelemelerinde falan daha çok bahsedin bunlardan. Türkiye'de bu konuya yeteri kadar değinildiğini sanmıyorum.
Mesela @Ali Güngör hocam bu videoda üstü kapalı bir şekilde anlatmış:
Burada ise kullanıcı adından emin değilim ama @Çağan Çelik ise biraz daha iyi bahsetmiş:
@Ali Güngör bence cidden güzel bir inceleme yapmış ama dediğim konu hakkında eksik olduğunu düşünüyorum:
Pil ömrünün uzaması evet, bir artı ama ya performansının düşmesi? Buna neden değinilmemis?
@Recep Baltaş'ın da değindiğini göremedim:
@Ali Güngör'ün bu incelemesini daha çok sevdim:
Burada daha fazla bahsedilmiş ancak yine de bana yeterli gelmedi maalesef.
Türkiye'de bu durumdan ne kadar bahsedildiğini merak ettiğim için diğer bazı kanalların videolarına da göz atmaya çalıştım ama bazılarında üstü kapalı bir şekilde bile değinilmediğini gördüm. Bu bence önemli bir özellik. Optimus teknolojisinden dolayı pil ömrünün uzaması adı altında oyunculara ederinden daha düşük FPS değerlerinin dayatılması bana pek mantıklı gelmiyor. Optimus teknolojisini ilk öğrendiğimde çok hoşuma giden bir özellikti ancak şu an öyle gelmiyor. Videolarda ve incelemelerde Optimus teknolojisinin pil ömrünü uzattığı gibi, performans düşüklüğü yarattığına da değinilmesi gerekiyor bence.
Mesela şu YouTube aramasını yapıyorum:
Bazı Monster laptop modelleri için Türk bir kanal video çekmiş ve ben izlemedim ama o bile 14 bin görüntüleme almış. Bununla doğrudan alakalı sayılan başka bir Türk kanalın videosunu göremiyorum. Görüldüğü üzere yabancı kanalların var. Halbuki Technopat gibi bir kanal buna dair bir video çekip bu özelliği tanıtırsa, Technopat Sosyal'de bulunan çoğu başlığın "Laptop önerisi" yerine "MUX bulunan laptop önerisi" şeklinde güncelleneceğini düşünüyorum.
Vaktinde @Asım Demir'e en azından laptop önerilerine eklenmesini önermiştim ama olup olmadığını bilmiyorum ve geri dönüt aldığımı hatırlayamıyorum.
www.technopat.net
Neyden bahsettiğimi anlamayanlar için:
www.technopat.net
Bu konunun video şeklinde güzelce, karşılaştırılmalı bir şekilde açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Değişik değişik modeller geldiği için bunlardan ilgili veriler toplanılıp yapabilir bence.
Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum, yazarsanız sevinirim
Mesela @Ali Güngör hocam bu videoda üstü kapalı bir şekilde anlatmış:
Burada ise kullanıcı adından emin değilim ama @Çağan Çelik ise biraz daha iyi bahsetmiş:
@Ali Güngör bence cidden güzel bir inceleme yapmış ama dediğim konu hakkında eksik olduğunu düşünüyorum:
Pil ömrünün uzaması evet, bir artı ama ya performansının düşmesi? Buna neden değinilmemis?
@Recep Baltaş'ın da değindiğini göremedim:
@Ali Güngör'ün bu incelemesini daha çok sevdim:
Burada daha fazla bahsedilmiş ancak yine de bana yeterli gelmedi maalesef.
Türkiye'de bu durumdan ne kadar bahsedildiğini merak ettiğim için diğer bazı kanalların videolarına da göz atmaya çalıştım ama bazılarında üstü kapalı bir şekilde bile değinilmediğini gördüm. Bu bence önemli bir özellik. Optimus teknolojisinden dolayı pil ömrünün uzaması adı altında oyunculara ederinden daha düşük FPS değerlerinin dayatılması bana pek mantıklı gelmiyor. Optimus teknolojisini ilk öğrendiğimde çok hoşuma giden bir özellikti ancak şu an öyle gelmiyor. Videolarda ve incelemelerde Optimus teknolojisinin pil ömrünü uzattığı gibi, performans düşüklüğü yarattığına da değinilmesi gerekiyor bence.
Mesela şu YouTube aramasını yapıyorum:
Bazı Monster laptop modelleri için Türk bir kanal video çekmiş ve ben izlemedim ama o bile 14 bin görüntüleme almış. Bununla doğrudan alakalı sayılan başka bir Türk kanalın videosunu göremiyorum. Görüldüğü üzere yabancı kanalların var. Halbuki Technopat gibi bir kanal buna dair bir video çekip bu özelliği tanıtırsa, Technopat Sosyal'de bulunan çoğu başlığın "Laptop önerisi" yerine "MUX bulunan laptop önerisi" şeklinde güncelleneceğini düşünüyorum.
Vaktinde @Asım Demir'e en azından laptop önerilerine eklenmesini önermiştim ama olup olmadığını bilmiyorum ve geri dönüt aldığımı hatırlayamıyorum.
Laptop Tavsiyeleri – Mayıs 2021
2021 Mayıs dönemi laptop tavsiyelerimizle karşınızdayız. Giriş Seviye HP 340S G7 9HR36ES03 Acer Swift SF314-42 İşlemci Intel Core i5-1035G1 AMD Ryzen 3 4300U Grafik İşlemcisi Intel UHD Graphics AMD Radeon Graphics Bellek 8 GB, DDR4 8 GB, DDR4 Sabit Sürücü 256 GB 128 GB Ekran 14 inç, 1920×1080 14...
Neyden bahsettiğimi anlamayanlar için:
Rehber: Laptoplarda MUX Switch Nedir? Ne işe yarar?
MUX'un ne olduğunu daha önce attığım mesajlar ile anlatmıştım. Şimdi ise biraz daha derine ineceğim ve değerler ile anlatacağım. Başlamadan önce bilmemiz gereken bazı kelimeler var. iGPU: İşlemcinin üzerinde bulunan ekran kartı. dGPU: Laptopun içinde bulunan harici ekran kartı...
Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum, yazarsanız sevinirim