Technopat gibi kanalların laptoplardaki MUX'a yeterli düzeyde değinmediğini düşünüyorum

Ramazan Ö

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Çok merak ettiğim bir konu var. Technopat gibi kanallar neden MUX'a pek değinmiyor? Bana çok mantıksız geliyor bu durum. Yahu ne güzel bir özellik var. Daha çok anlatın, yayın, incelediğiniz laptop incelemelerinde falan daha çok bahsedin bunlardan. Türkiye'de bu konuya yeteri kadar değinildiğini sanmıyorum.

Mesela @Ali Güngör hocam bu videoda üstü kapalı bir şekilde anlatmış:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada ise kullanıcı adından emin değilim ama @Çağan Çelik ise biraz daha iyi bahsetmiş:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@Ali Güngör bence cidden güzel bir inceleme yapmış ama dediğim konu hakkında eksik olduğunu düşünüyorum:

Pil ömrünün uzaması evet, bir artı ama ya performansının düşmesi? Buna neden değinilmemis?

@Recep Baltaş'ın da değindiğini göremedim:

@Ali Güngör'ün bu incelemesini daha çok sevdim:

Burada daha fazla bahsedilmiş ancak yine de bana yeterli gelmedi maalesef.

Türkiye'de bu durumdan ne kadar bahsedildiğini merak ettiğim için diğer bazı kanalların videolarına da göz atmaya çalıştım ama bazılarında üstü kapalı bir şekilde bile değinilmediğini gördüm. Bu bence önemli bir özellik. Optimus teknolojisinden dolayı pil ömrünün uzaması adı altında oyunculara ederinden daha düşük FPS değerlerinin dayatılması bana pek mantıklı gelmiyor. Optimus teknolojisini ilk öğrendiğimde çok hoşuma giden bir özellikti ancak şu an öyle gelmiyor. Videolarda ve incelemelerde Optimus teknolojisinin pil ömrünü uzattığı gibi, performans düşüklüğü yarattığına da değinilmesi gerekiyor bence.

Mesela şu YouTube aramasını yapıyorum:
Bazı Monster laptop modelleri için Türk bir kanal video çekmiş ve ben izlemedim ama o bile 14 bin görüntüleme almış. Bununla doğrudan alakalı sayılan başka bir Türk kanalın videosunu göremiyorum. Görüldüğü üzere yabancı kanalların var. Halbuki Technopat gibi bir kanal buna dair bir video çekip bu özelliği tanıtırsa, Technopat Sosyal'de bulunan çoğu başlığın "Laptop önerisi" yerine "MUX bulunan laptop önerisi" şeklinde güncelleneceğini düşünüyorum.

Vaktinde @Asım Demir'e en azından laptop önerilerine eklenmesini önermiştim ama olup olmadığını bilmiyorum ve geri dönüt aldığımı hatırlayamıyorum.

Neyden bahsettiğimi anlamayanlar için:
Bu konunun video şeklinde güzelce, karşılaştırılmalı bir şekilde açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Değişik değişik modeller geldiği için bunlardan ilgili veriler toplanılıp yapabilir bence.

Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum, yazarsanız sevinirim :)

Hocam pahalı (ülkemize göre) cihazlarda bile bulunmuyor desem yeridir. Erişilebilir düzeydeki cihazlarda olsa kesinlikle üzerinde dururlardı.
Ama haklısınız fazla değinilmeden, üstünden geçiliyor sadece.

Konuyu açan arkadaşa katılmakla birlikte nacizane önerim; bir adet 8x2 üst kalite Ram kiti bulundurmaları. Üründe 16 Ram varsa stok Ram ile farkını, tek kanal varsa çift kanal olması durumunda ortaya çıkacak farkı gösterseler çok değerli bir inceleme olur. Herkes sadece Mhz ve CL değerine bakarak Ram alıyor. Bu konuda kullanıcılar da fazlaca bilinçlenmiş olur. Bahsettiğim şeyi yaptılar mı bilmiyorum. İzlediğim videolarda hiç denk gelmedim böyle bir şeye.

AAA oyunlarda etkisinin az olmasından kaynaklı olabilir veya cihazı gönderen firma bu özellik hakkında konuşulmasını istememiş olabilir. Gerçi dediğiniz gibi 20 tane cihaz inceleniyorsa maksimum 4-5 tanesinde bu özellik oluyor onlar da çok pahalı cihazlar oluyor.
Bu konular hakkında en iyi incelemeleri de Murat Gamsız yapıyor, cidden en ufak ayrıntısına kadar söylüyor.

Hocam, kaldırmadan önce öyle idi, kaldırdıktan sonrada 0 olmuştur diye tahmin ediyorum.
Ayrıca direkt dGPU kullanıyor ise zaten sorun yok.
Bayağı mantıksız geldi.

@KRALCAN hocam, pahalı da olsa söylenmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes AAA oyun oynayacak diye bir şey yok. Dediğiniz kişinin videolarına bakmamıştım, bir boş vaktimde onlara da bakayım. :)

@Recep Baltaş hocam, bir bakabilir misiniz? Görüşünüzü merak ettim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı