Technopat kullanıcı kitlesi gittikçe kalitesizleşiyor

En büyük problemimiz, az bilgililerin mevcut olarak aktif olmaya başlaması. Spam yapar gibi mesaj kasıyor ancak elle tutulur birşey yok. Üslubuna bakıyorsun adam sorusuna cevap verirken neredeyse hakaret edecek. Sanki zorla yazdırıyoruz. Konu ile alakasız mesajlar, adamın sorusunu daha okumadan yanıtlamalar. Mevcut Technopat'ta şuan bu tür adamlar aktif konumda maalesef.

Eğitim ve sağlık kategorileri temel sebep. Adamlar okulda yaşadığı her olay için konu açıyor. Bu kategoriler kapatılsa forumun yaş ortalaması yükselir.

Şu foruma özen veriyorsa anca @Emre C veriyordur. Diğer yöneticilerinin gelip gittiğini hiç görmedim.

Emre hocam belki faydam dokunur bir şeyler yazmak istiyorum.

Moderatör kitlesi elden geçirilmesi gerekiyor. Taraf tutan kişiler var. Bugün bir konu açtım arkadaş konunun katogorisini değiştirip bana uyarı mesajı göndermek yerine direkt konuyu silmiş. Yazdıklarım da gitti.

Üyelerin birisi Akakçe'deki sıfır ürün fiyat listesine "bunlar ikinci el" deyip Vatan Bilgisayar linki attı sırf daha pahalı gözüksün diye. Ben de yanlış bilgi olarak raporladım ama raporum reddedildi. Yani o moderatör arkadaş sayesinde Akakçe sıfır ürünleri ikinci elmiş gibi satılığı fikrine katkıda bulundu.

Aynı şekilde insanlar fanboyluğa doymuyor. İngilizce fanboy kelimesini kullanmak istemem ama marka bağımlılığı mı desem bilemedim. Mesela AMD ekran kartlarına çok fazla saldırı geliyor bir öneri karşısında. SSD'lerde de var bu durum. Ve kişi öznel konuşuyor. Buna bir çözüm bulunamaz biliyorum ama kitle kalitesini en büyük düşüren etken bu.

Sanırım tek diyeceğim moderatör kitlesinin düzeltilmesi bu sorunları biraz da olsa çözmeye yarayabilir.

Yaşı küçük kardeşlerime saygım var ama ergenlere yok, ergenler ağır bozuyor burayı ve bayağı can sıkıyor, herkeste son nesil sistemler hakkında bilgi veriyor eski bir sistemin var ise katiyen destek alamıyorsun.

Aynı şekilde insanlar fanboyluğa doymuyor. İngilizce fanboy kelimesini kullanmak istemem ama marka bağımlılığı mı desem bilemedim. Mesela AMD ekran kartlarına çok fazla saldırı geliyor bir öneri karşısında. SSD'lerde de var bu durum. Ve kişi öznel konuşuyor. Buna bir çözüm bulunamaz biliyorum ama kitle kalitesini en büyük düşüren etken bu.
Kesinlikle, güncel deneyimler yerine hangi konu olursa olsun çoğunlukla pelesenk olmuş ifadeler okuyoruz. Yahu internet bir tek senin elinin altında değil ki 😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı