Technopat Kuralları Gerçek Hayatta Size Ne Gibi Etkiler Bıraktı?

Sosyalde aldığınız cezalar sosyal hayatta veya derslerinize katkısı oldu mu?

• Oy verenlerin toplamı
    177
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk başlarda yazım kurallarına uymak çok saçma geliyordu.
Kim bilir kaç tane itiraz konusu açmıştırım. Şuan ise cümle sonuna nokta koymasam, nokta ve virgülden sonra boşluk bırakmazsam kendimi iyi hissetmiyorum
Buraya ilk kayıt olduğum zaman Mikail Fidan arkadaşımız rüyama girip bana ceza veriyordu. Verdiğin tüm cezalar helal olsun.
Ancak üslubunu biraz yumuşatman gerektiğine inanıyorum.
Hadi herkese iyi geceler

Artık bilgisayarda olabildiği kadarıyla düzgün yazıyorum. Zaten "slm", "nbr" gibi kısaltmaları kullanmıyordum ama bunlar gibi tek kelimelik cümlelerde dahi büyük harfle başlayıp nokta ile bitirme alışkanlığı kazandım ki bu çok güzel bir şey

Ben ne kadar uğraşırsam uğraşayım şu forumda hep noktadan, virgülden sonra boşluk bırakmadığım için ban yedim. Gerçek hayatta bunun faydasını görmedim tabii. Ama alışkanlık olmuş Facebook' da falan yazarken bile noktadan, virgülden sonra boşluk bırakıyorum artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana derslerimde de işe yaradı. Çünkü eskiden daha az bilgi sahibiydim, şimdi daha fazla güzel oldu benim için. Hayatım düzene girdi diyebilirim.

Zamanla daha düzgün ve daha da açıklayıcı bir şekilde sorunlarımı, görüşlerimi ve arzularımı anlatmaya başladım. Başlarda yeni üyelerin ceza almaları sıkıcı olsa da zaman geçtikçe alışıyoruz. Türkçe'yi daha güzel anlatmamızı ve yazmamızı sağlayan tüm yönetici arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.

Türkçe kurallarına sanal ortamda 4- 5 sene öncesine kadar dikkat etmiyordum. Sonra düşündüm ki bu saçma yazı bana biraz garip geldi ve Türkçe yazmaya başladım. Sonra kurallara dikkat etmeye başladım. Telefonda mesaj yazarken daha fazla özen gösterdim. Tabi bu durum biraz daha ilerledi. Sosyal ile tanışınca biraz daha ileriye gitti. Artık konuşurken bile tonlamaya, nefes alışına dikkat etmeye başladım. Yararı oldu. Dili paramparça eden birisiydim hatamı düzelttim. Sosyal bu konuda yararı oldu daha fazla el alışkanlığı yaptı. Son 1-2 senedir tanıdığım bazı kişilere de söyledim dikkat etmesini onlarda düzeltti.

Kurallar çok katı, bir keresinde shift tuşu basmamış ve cümleye küçük harfle başlamışım. Farkında değildim, o küçük harf haricinde bir sorun yoktu cümlede. Bunun yüzünden yetkilerim kısıtlandı ve gerçekten çok moralim bozulmuştu. Forumda kendimi kanıtlamışım sonuçta, insanlara yardımcı olmak amacıyla burada bulunuyorum ben, milletle uğraşmak veya tartışma çıkartmak için girmiyorum sosyale. Bir kullanıcı küçük bir hata yapınca diğer mesajlarını kontrol edin, eğer diğer mesajlarında sorun yoksa bilerek yapmamıştır. Kuralları değiştirmeyeceğinizi biliyorum, en azından bunu yapabilirsiniz. İyi forumlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…