Technopat kuralları nazikçe anlatılmalı

Yanii burada herkesin şerefi, gururu var. Hiçbir yöneticinin kurallar için kullanıcılarına hakaret etmeye hakkı yok. Böyle mantık olmaz. Burası bir forum yeteri kadar disiplini askerde alırız biz merak etmeyin.

Bence de çok haklısın bazı kuralları var ki aşırı saçma. Mesela -de ekinin yazımı, noktalama işaretleri gibi saçma saçma kurallar. Kardeşim sen TDK mısın yoksa teknoloji formu musun? Ne gerek var böyle kurallara. Bir de üstüne sırf bu kurallara uymadığım için (bilerek uymadığımda yok yani gözümden kaçıyor ya da -de -danın yazılışını unutuyorum) ceza alıyorum.

Niye Türkçenin doğru kullanımına dikkat etmeyesin ki? O zaman unutmamak için 3 kez gözden geçir hocam. Technopat kuralları saçma değil, yerinde uygulanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Madem saçma sapan değil ve bu TDK sizin için çok önemli günlük hayatta yada arkadaşlarınıza mesaj gönderirken nokta, virgül, kesme işareti yada soru işareti kullanıyor musunuz? Napıyorsun yazarken nabıyon mu yazıyorsunuz yoksa napıyorsun mu yazıyorsun? Madem senin için saçma sapan değil ve ilkokulda öğrendiysen bunları günlük hayatta kullanıyor musun?
Gördüğüm en kültürlü Şenol Güneş fanı.

Bence saçma kurallar yok hepsi mantıklı kurallar ama bazen 2 harfi yanlış yazınca 1 saatlik ban gibi cezalar abartılı olabiliyor. Ben önceki mesajlarda belirtilen "nabıyon" mu yazıyorsun? Yoksa "napıyorsun?" mu yazıyorsun sorusuna eskiden "napıyon" yazarken buranın sert kuralları sayesinde alışkanlık olarak "Ne yapıyorsun?" yazıyorum. Düzgün Türkçe kullanımına katkı sağladığını düşünüyorum. Hakaret olarak ise bir keresinde öfkeme gelmişti birisine zekasının düşük olduğunu uygunsuz bir dille söylemiştim. Onun haricinde hakaret olma ihtimali verdiğim her şeyi yazmaktan vazgeçiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı