Technopat Kurallarının Esnetilmesi veya Düzenlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
1.697
Makaleler
3
Çözümler
5
Öncelikle hepinizin ailesinin ve kendinin sağlığı iyidir umarım. Şu konu ya açıklık getirmek istiyorum bu konuyu kimsin de açıyorsun veya yaşın kaç açtığın konuya bak diyecek arkadaşlara sesleniyorum ben de bir kullanıcıyım ve bu durumdan rahatsız olduğum için açıyorum bu konuyu.

Dün hesabım 24 saatliğine banlandı ve ben biraz takıntı ettim bu olayı. Çünkü evde bu forumda takılmaktan başka yapabileceğim başka bir şey yok. Hesabım banlandıktan sonra farklı yollara başvurarak bu konuyu moderatörlere bildirdim.

Benim rahatsız olduğum konu ise bu 59 maddeli kurallar. Şimdi bu kurallar olmasaydı bu forum şu anda olduğu konuma gelemeyecekti biliyorum. Technopat Sosyal'in çok belli bir çizgisi var. Ve Türkçenin ne kadar değerli olduğunu her mesaj yazdığımda anlatan kuralları da var. Ben 17.madde benim canımı çok sıktı. Anlamadığım konu ben yukarıda alıntıladığım adamın mesajının yazım kurallarına uyup uymadığına mı bakmam gerekiyor acaba?

Yanlış yazmışsa yazmış o anlığına dikkat etmemişim görmemişim ve alıntılamışım. Bari 24 saat banlayacağınıza bir uyarı yazın şunu yapman gerekiyordu yapmamışsın diye. Ayrıca şak diye de ceza vermek çok hoşunuza gidiyor sanırsam.

Ben bu forumun kullanıcısı olarak bir öneri sunmak istiyorum. Ceza almadan önce bir mesaj ile uyarılıp sonradan aynı hata yapılırsa ban veya ceza puanı verilsin. Örnek olarak; bir kullanıcı 17. kuralı ihlal ettiği için uyarılsın, fakat bir süre sonra aynı hatayı yaptığı için hesabı süreli olarak kısıtlansın. Eğer yönetici abilerim ve moderatör abilerim konuya cevap vermeden önce gerçekten analiz ederek cevap verirse çok sevinirim. Ayrıca dün moderatör arkadaşları uğraştırdığım için özür dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
24 saat uyarı almanızın sebebi 2 defa üst üste çoklu üyelik açmanız. Alıntı uyarınızın süresi 1 saat.

Kural 15: Birden fazla hesap açmak yasaktır.

Anlamadığım konu ben yukarıda alıntıladığım adamın mesajının yazım kurallarına uyup uymadığına mı bakmam gerekiyor acaba?
Evet, bakmanız gerekiyor. Zira bakmadığınız zaman hataları çoğaltmış oluyorsunuz.

Ceza almadan önce bir mesaj ile uyarılıp sonradan aynı hata yapılırsa ban veya ceza puanı verilsin. Örnek olarak; bir kullanıcı 17. kuralı ihlal ettiği için uyarılsın, fakat bir süre sonra aynı hatayı yaptığı için hesabı süreli olarak kısıtlansın.
Bunun takibini yapamayız, mümkün değil maalesef.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı