Technopat Moderatörleri Neden Böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

HooDue

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2020
Mesajlar
1.933
Makaleler
1
Çözümler
11
Arkadaşlar öncelikle ne kadar genel olarak yazacak olsam da bu dediklerim her moderatör için geçerli değildir. Bazen moderatörler çok gereksiz cezalar atabiliyorlar. Bunu çoğu kişinin yaşadığını düşünüyorum. Gereksiz ceza yedim diye bu konuyu açmıyorum. Hemen yazmayın. Sadece moderatörlerin bazen gerçekten de gereksizce ceza attığını düşünüyorum. Biz de insanız bazen konuyu yanlış yere açabiliyoruz, bazen yanlış şekilde kelimeleri veya noktalama işaretlerini kullanıyoruz. Modlar bizimle iletişime geçip düzeltmek yerine hemen cezayı çakıp geçiyorlar. Bu sert davranış neden merak ediyorum? Belki fazla yetki mi bu hale getiriyor?

Bunlar benim düşüncelerim, bana katılmayabilirsiniz ve bu çok normal. Kendi fikriniz nedir?
 
Modlar bizimle iletişime geçip düzeltmek yerine hemen cezayı çakıp geçiyorlar. Bu sert davranış neden merak ediyorum?
50 tane tane konu onaylıyorsam günlük mesela, bunun sadece 2-3 tanesi yazım kurallarına ve diğer kurallara uyarak konu açmış. Şimdi 47-48 kişi ile tek tek iletişime geçip, ceza vermeden herkesi uyarmamızı mı bekliyorsun?

Ayrıca ceza versek bile üyelerin %99'u aynı hatayı yapmaya devam ediyor. Bunlar için de mi iletişim kuralım? Kurmaya kalksak ne işimizi doğru düzgün yapabiliriz, ne vaktimiz kalır, ne de üyeler forumun kurallarına uymaya devam eder. "Ne de olsa ceza almıyorum" deyip random yazmaya da devam eder.

Yani kimin yanlışlıkla hata yapıp yapmadığını bilemeyiz.

Ek olarak bir yazım kuralı veya başka bir uyarı aldığınız zaman size hazır bir şekilde hangi sebepten uyarı aldığınıza dair otomatik bir mesaj gönderiliyor ve doğrusu size o mesajda anlatılıyor. Tabii çoğu kişi okumuyor zira umurunda bile değil, ceza alınca da burada veya farklı mecralarda gereksiz yere isyan ediyor.
 
Başlangıçta imla kurallarına vs. uyarı verilir mi yahu diyordum da bazı yerlerde de moderasyon haklı. Basit bir yazım denetimini kullanamayan insan da cezasını çeksin açıkçası. Biz soruna yardım etmek için uğraşıyoruz, adam "Manas Destanı" gibi yazıp yardımcı olmamızı bekliyor. Ben böyle konuları direkt geçiyorum açıkçası, yardım etmekle de uğraşmıyorum.

Ek olarak eski okurlar ek ve bağlacı yanlış ayırmaktan uyarı da almıyor. Birkaç kez benim hatam bildirim yoluyla düzeltilmişti. Daha da yapılacak bir şey olduğunu sanmıyorum.
 
Son düzenleme:
50 tane tane konu onaylıyorsam günlük mesela, bunun sadece 2-3 tanesi yazım kurallarına ve diğer kurallara uyarak konu açmış. Şimdi 48 kişi ile tek tek iletişime geçip, ceza vermeden herkesi uyarmamızı mı bekliyorsun?

Ayrıca ceza versek bile üyelerin %99'u aynı hatayı yapmaya devam ediyor. Bunlar için de mi iletişim kuralım? Kurmaya kalksak ne işimizi doğru düzgün yapabiliriz, ne vaktimiz kalır, ne de üyeler forumun kurallarına uymaya devam eder. "ne de olsa ceza almıyorum" deyip random yazmaya da devam eder.

Yani kimin yanlışlıkla hata yapıp yapmadığını bilemeyiz.

Ek olarak bir yazım kuralı veya başka bir uyarı aldığınız zaman size hazır bir şekilde hangi sebepten uyarı aldığınıza dair otomatik bir mesaj gönderiliyor ve doğrusu size o mesajda anlatılıyor. Tabii çoğu kişi okumuyor zira umurunda bile değil, ceza alınca da burada veya farklı mecralarda gereksiz yere isyan ediyor.

Öncelikle dikkate alıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Başta da belirttiğim gibi söylediklerim tüm modlar için geçerli değildi. Zaten her modu bilemem. Ceza aldığım için isyan etmediğimi belirttim. Ama bana söylüyordunuz galiba o lafı. Ben rahatsızlık duyduğum bir meseleyi anlatmak istedim. Amacım buydu. Kimseyi suçlamak değil. Tabii ki sizin işinize kolay demiyorum. Oldukça zorlu olduğuna eminim. Ama siz de her kullanıcıya aynı gözle bakmasanız? Diyorsunuz uyarsak da yaparlar. Nereden bilebilirsiniz ki, her insan bir değil ki. Evet uymayacak çok kişi olacaktır. Ama bazen denemekten zarar gelmez bence. Tekrardan dikkate alıp, cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
 
Gerçekten de gereksizce ceza attığını düşünüyorum
Gereksiz uyarı atma gibi bir lüksümüz yok.

Ama siz de her kullanıcıya aynı gözle bakmasanız? Diyorsunuz uyarsak da yaparlar. Nereden bilebilirsiniz ki, her insan bir değil ki.
Deneyim ve tecrübe... Yaklaşık 11 aydır moderatörlük görevi yapıyorum ve bir kere bile bu düşüncemde yanılmadım.

Ek olarak eski okurlar ek ve bağlacı yanlış ayırmaktan uyarı da almıyor.
Yanlış bilgi. Kural hala daha geçerli ve eski/yeni ayrımı yapılmıyor. Kurallara uygun yazılmış ancak tek bir bağlaç hatası bulunan mesaj için uyarı verilmiyor. Eski veya yeni bir üye mi diye bakmıyoruz bu durumda.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı