Technopat moderatörlerinin saçma şekilde kestiği cezalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neredeyse her ceza konusunda görüyorum. Bir harften bir şey olmaz diye. Belki de bin kere "tabii" yazmışımdır. Bir keresinde "tabi" yazdığım için ceza almıştım.
Moderatörlere eğitim verilmediğini düşünüyorum. Çok basit hatalı konuları bile onaylıyorlar. O kadar moderatör olmasına rağmen geceleri ve hatta sabah 6-8 aralığında, hatta belki 9'a kadar moderatör açık olmuyor. O aralarda konu açıldığına çok eminim. Ben bile birkaç kez açtım.
Spesifik şekilde yönlendirme olması gerektiğini düşünüyorum. Kurallar kısmındaki ceza tablosu bile saçma. Nokta ve virgülden önce boşluk bırakmak 10. seferde 1 gün, 20. seferde 2 hafta. Ama noktadan ve virgülden sonra boşluk bırakmamak 10. seferde 3 gün, 20. seferde 1 hafta. Birinin 10 ile 20. seferi arasında 14 kat fark varken diğerinde 2,5 kat bile yok.
Bende forumda yazım yanlışından çok ceza yedim fakat 1 gün ceza yemedim hiç en fazla 10 dakika ya da 30 dakika.
Siz yenisiniz. Önceden en kısa ceza 1 gün sürüyordu. Moderatörler başlığı içerik ile çok alakalı bulmayınca yapıştırıyordu. Sorununuzu çözmek için bir gün bekliyordunuz. Şimdilerde mantıklı başlık bulmak zorlaştı. Kategorisi yanlış konu açınca yine 1 gün gidiyordu. Şimdilerde görüyorum, alakasız yerlere açılmış konuları. Aynı konuyu açtığınızda ölmekten beter ederlerdi. Şimdilerde görüyorum, 2 mesajı olan adam konu açmış. Önceki mesajına bakıyorum, aynı konuyu açmış, cevap alamayınca tekrar açmış. Bu tip basit şeylerin fark edilmesi lazım.
Bence "saçma" olan şekilde konu hortlatmaları görüyorum. Adam 2018 yılında pişman olduğunuz telefonlar diye konu açmış. Nasıl bi' Allah dostu ise arayıp o konuyu gün yüzüne çıkarıyor. IPhone 11 yazıyor. Konu açıldığında IPhone 7 yeni çıkmıştı. Konu açıldığında 2-3 hafta gündemde kalmış, mesaj almış. Sonra bitmiş.
Bunun bir de sorun halleri var. Adam 2015'te soru sormuş. Cevabını da almış. Bende de aynı sorun var diye giriyor. Ya da teknolojik olmayan, yoruma açık bir problemini belirtmiş. Mesela üniversite tercihi. Konuyu açan adam o yıl sınava girse şimdiye mezun olmuş olacak, bizim akıllı gelmiş adama okul tavsiye ediyor. Ettiği okul konu açıldıktan sonra açılmış haberi yok. Ben böyle durumları hortlatma diye raporlayınca suçlu oluyorum bir de. Neymiş, gereksiz mesaj olmalıymış. Daha ne kadar gereksiz olabilir anlamıyorum.

Son düzenleme:
Ben de forumda yeniyim. Dün 1 saatlik uzaklaştırma almışım sebebi ise "yanlış yönlendirme, "yanlış bilgi" vs öyle bir şeydi. FPS düşmeleri yaşanan bir konuda "sorun sisteminde değildir, oyunun optimizasyonu ile ilgili olabilir" dediğim için. Önce güldüm bu cezaya sonra umursamadım. Ortama daha alışmadan soğutmayı başardılar.
Ceze yemen gayet yerinde bir davranış. Bilmediğin konu hakkında konuşmamalısın. Yaptığın yanlış bilgilendirme yüzünden insanlar ciddi bir miktar parayı çöpe atabilir.

Bu konuyu açmaya izin vermişler mi? İlginç🤔
Bir tane moderatör var, gündelik hayatın stresini/sinirini burada ceza vererek atıyor galiba. Bu da forumun kalitesini düşürür tabii ki. Gözden geçirilmeli.

Bu konuyu açmaya izin vermişler mi? İlginç🤔
Bir tane moderatör var, gündelik hayatın stresini/sinirini burada ceza vererek atıyor galiba. Bu da forumun kalitesini düşürür tabii ki. Gözden geçirilmeli.

Konu sahibinin mesajlarında,
• "Tabi sisn bilgisayarlar iyi açılsın diyorsunuz." yerine, "Tabii sizin bilgisayarlar iyi, açılsın diyorsunuz."
• "Ne işe yarıyor ?" yerine, "Ne işe yarıyor?"
• "Sanırım fps değerinde artış gösteriyordu." yerine "Sanırım FPS değerinde artış gösteriyordu."
• "o lolu açarmıydı ya?" yerine "O LoL'ü açar mıydı ya?"
• "Belkide" yerine "Belki de"
...şeklinde düzenlemeler yapıldı diye mi bu uyarıları ve cezaları veren kişilere bu tür bir ithamda bulunma gereği duydunuz?

Imla kurallari ve Türkce'yi düzgün konusmak önemli, bu konuda kimseye tolerans gösterilmemeli bence. Illa tolerans gösterilseydi bana gösterilirdi zaten 25 senedir Türkce yazmayan ve Türkceyi cok az konusan biri olarak yine de -de -da eklerini ayirmaya, noktalama isaretlerini dogru ve yerinde kullanmaya kisacasi güzel Türkcemizin Türkche olmamasina dikkat ediyorum.

<konudisi>Evet Che'yi cok severim.</konudisi>

Kisacasi herkes Türkceyi güzel konussun, ama haksizlik karsisinda da boyun egmesin. Yetkiliymis, yöneticiymis, katkida bulunanmis farketmez. Boyun egmeyin haksiz yaptirimlara. Dayanin tirnak ile dis ile :)

Durun fena gaza geldim Ahmed Arif'in bir siirinden bir kitayla kapatayim ben :)

Öyle yıkma kendini,
Öyle mahzun, öyle garip...
Nerede olursan ol,
İçerde, dışarda, derste, sırada,
Yürü üstüne - üstüne,
Tükür yüzüne celladın,
Fırsatçının, fesatçının, hayının...
Dayan kitap ile
Dayan iş ile.
Tırnak ile, diş ile,
Umut ile, sevda ile, düş ile

Sevgiler :)

Konu sahibinin mesajlarında,
• "Tabi sisn bilgisayarlar iyi açılsın diyorsunuz." yerine, "Tabii sizin bilgisayarlar iyi, açılsın diyorsunuz."
• "Ne işe yarıyor ?" yerine, "Ne işe yarıyor?"
• "Sanırım fps değerinde artış gösteriyordu." yerine "Sanırım FPS değerinde artış gösteriyordu."
• "o lolu açarmıydı ya?" yerine "O LoL'ü açar mıydı ya?"
• "Belkide" yerine "Belki de"
...şeklinde düzenlemeler yapıldı diye mi bu uyarıları ve cezaları veren kişilere bu tür bir ithamda bulunma gereği duydunuz?
Hocam siz 123 mesaj ve 26 şubat kayıtlı biri olarak süper moderatör olmayı nasıl başardınız?
Imla kurallari ve Türkce'yi düzgün konusmak önemli, bu konuda kimseye tolerans gösterilmemeli bence. Illa tolerans gösterilseydi bana gösterilirdi zaten 25 senedir Türkce yazmayan ve Türkceyi cok az konusan biri olarak yine de -de -da eklerini ayirmaya, noktalama isaretlerini dogru ve yerinde kullanmaya kisacasi güzel Türkcemizin Türkche olmamasina dikkat ediyorum.

<konudisi>Evet Che'yi cok severim.</konudisi>

Kisacasi herkes Türkceyi güzel konussun, ama haksizlik karsisinda da boyun egmesin. Yetkiliymis, yöneticiymis, katkida bulunanmis farketmez. Boyun egmeyin haksiz yaptirimlara. Dayanin tirnak ile dis ile :)

Durun fena gaza geldim Ahmed Arif'in bir siirinden bir kitayla kapatayim ben :)

Sevgiler :)
Hocam bunun sebebi çoğu kişinin da ve de'yi ne zaman ayıracağını bilmiyor olması. 😂

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek konuşmaya gerek yok resim anlatmış.

Screenshot_20200325-114225.png

Son düzenleme:
Haksızlığa karşı susmayın, haklıysanız hakkınızı arayın. Yazım yanlışlarından dolayı ceza aldıysanız, yazmadan önce doğrusunu öğrenin. Genellikle insanlar yazım yanlışlarından dolayı cezalandırılıyor. Gayet yerinde bir karar. Siz, eğlenmek için kayıt olmuş olabilirsiniz ancak gerçekten yardıma ihtiyaç duyan insanlar da olabiliyor. Dilimizi ve yardım bekleyenleri korumak adına yerinde karar alınmış. Bugün noktalamaya dikkat etmediğiniz için size ceza verilmezse, yarın siz daha fazlasını yapacaksınız. Siz olarak adlandırdığıma bakmayın, hepimiz için geçerli. Ek olarak, moderatörler hakkında konu açıp doğru ya da yanlış eleştirirseniz, bu sizin için iyi olmaz. Sonuç olarak moderatörler de insan. Sizin sert üslubunuzla cevap vermezler yazdıklarınıza ancak sizi nerede görseler, gözlerine çarparsınız. Hatanızı elbet bulur, sizi üzerler. :) Hatasız kul olmaz. Hatalarımla sev beni. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı