Technopat Ofisi Hangi Ekran Kartını Tercih Ediyor

Ofisin çoğunluğunun da ''Nvidia, çünkü DLSS/RT/PT/Cuda vb'' dedikten sonra 3060Ti / 2070 Super kullanması biraz komik bir durum.

Çünkü bu kartların DLSS/RT/PT performansından çok bir şey beklememek gerek. Nvidia tarafında X80 ve üzeri bir kart kullanmıyorsanız, Nvidia'nın sunmuş olduğu bu teknolojiler kendini fazla gösteremiyor kartlar kırpılmış olduğundan dolayı. (Bu durum RTX 40 serisinde 4070 ve üzeri için geçerli değil tabi.)
Yanlış bir ifade. RT ve PT konusu doğru. Ancak DLSS ve CUDA konusu tamamen yanlış. CUDA'nın varlığı, NVENC'in varlığı kesinlikle fark yaratıyor. 3060 Ti, 2060 Super, 2070 Super ne olduğu fark etmiyor. Salt GPU rendering ile elde edilemeyecek performanslar sunuyor CUDA. NVENC ve CUDA için ekstra çekirdeklere sahip olduğundan GPU'daki compute yükünü azalttığı için overheadi azaltıyor. Böylece GPU diğer işlemler için gerektiğinded daha fazla performans ayırabiliyor. Bunun etkisi kırpılmış haliyle bile fazlasıyla hissediliyor.

RT ve PT konusunda da real time olarak zorlansalarda hala RT'ye sahip olmayan veya daha kötü yapan kartlardan çoooook daha avantajlılar render konusunda. RT ve PT sadece oyunlarda kullanılan şeyler değil. Ortam tasarımında falan daha gerçekçi sahneler oluşturmak için kullanılıyorlar. Ekstra RT çekirdekleri her zaman render sürecini hızlandırmada bir etken. Yani 2060 Super kullanınca CUDA, DLSS, RT fark etmiyor gibi bir şey söz konusu değil. RT çekirdeklerine sahip olmak, olmamaktan daha iyi her zaman.

Hele DLSS konusu... DLSS benim vaktiyle 2060 Super ile RT ile Cyberpunk oynayabilmemi sağlayan şey. Kartın RT performansı muazzam değil. Ancak DLSS kalite ile RT açık 60 FPS rahatlıkla oynadım ben o oyunu.

AMD 1969'da kurulmuş. Nvidia ise 1993'ten beri sektörde. Nvidia'nın araştırma ve geliştirmesi daha iyi ki bugün öndeler.

Öte yandan çok daha köklü ve olgun bir şirket olan AMD, rakibinin gerisinde. Bu benim kafamda büyük bir soru işareti oluşturuyor. Aralarında 24-25 yıllık bir fark var.

Bu durumda ya AMD bilinçli olarak rakibini geçmek istemiyor ya da yeteri kadar çalışma yapmıyor. Bütçe sıkıntısı olduğunu hiç sanmıyorum zaten.
Yine bir başka yanlış değerlendirme. AMD 2006'dan beri GPU sektöründe yer alıyor. AMD'nin kendisinin GPU geçmişi yok. ATI'nin var. 1986'da ilk ekran kartı ile piyasaya çıkan ATI'yi, 2006 senesinde AMD satın alıyor. Radeon ekran kartlarının ilki 2000'li yıllara dayanıyor.

ATI sene 2005'lerde çoktan Nvidia'nın gerisinde kalıyordu. Nvidia pazar payını ele geçirmeye başlamıştı. ATI bu şekilde AMD'ye satıldı zaten. Nvidia kadar başarılı bir dönemden geçiyor olsalardı AMD'nin ATI'yı satın alması çok daha zor olurdu. ATI'nin ilk kartlarının bugün bildiğimiz anlamdaki grafik kartı değil, çeşitli görüntü kartları olduğunu da belirteyim.

ATI'nin ilk 3D hızlandırma sunan kartı 1996 tarihli Mach64. Nvidia'nın ilk 3D hızlandırma sunan kartı NV1 1995 tarihli, ayrıca firmanın ilk çipi.

Nvidia yazılım ve inovasyon konusunu daha iyi yaptı. Burası doğru. Kesinlikle. Ancak yola çıkış yılları konusunda AMD'nin fazladan bir avantajı yok.
 
Son düzenleme:
AMD ekran kartı satar. Oyununu oynar kapatırsın.
NVIDIA çözüm satar. İster oyun oynarsın ister iş yaparsın.
 
Bilgisayarı toplarken ekran kartını seçme fazlı gelince AMD kartlara bakmıştım arada kalmıştım alıp almamak konusunda tercihimi NVIDIA'dan yana kullandım ilk başlarda pişmandım, sonra forumda AMD'nin yayınladığı sürücülerde. Milletin yaşadığı sorunları görünce pişmanlığım kalmadı.
 
Eki Görüntüle 2002754
Technopat ofisine NVIDIA ve AMD ekran kartılarından hangisini tercih ettiklerini sorduk. Çoğunluğun cevabı NVIDIA oldu. Sonucun neden böyle olduğuna yakından bakalım. Game Ready Sürücüleri NVIDIA Game Ready sürücüleri, oyuncular için önemli bir bileşen olarak karşımıza çıkıyor. Piyasaya yeni bir oyun çıktığında, oyunun grafiklerini, performansını ve oynanabilirliğini en üst düzeye çıkarmak için NVIDIA hızla harekete geçiyor. […]

Devamı: Technopat Ofisi Hangi Ekran Kartını Tercih Ediyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

NVIDIA'dan sponsor alınca Technopat: Hiç kimse AMD kullanmıyor evet arkadaşlar AMD çöp
AMD'den sponsor alınca Technopat: Evet arkadaşlar 7800XT RTX4070'e %40 fark attı hem de 100 dolar daha ucuz AMD kraldır.(videoyu izledim 1-6 çıkmıştı sonuç o da Hackintosh kullanan abimdi. Ayrıca ironi lütfen ban atmayın moderatör arkadaşlarım :D)
 
Sorunsuz yazılım vardı evet fakat son 5-6 aydır sürekli sorunlu güncelleme geliyor. Ya bazı oyunlar da çökme sorunları ya da Youtube'da video izlerken mozaiklenme sorunu suçlarını birbirlerine atıyor Windows ve NVIDA oda ayrı bir olay neyse ki 1 ay sonra düzeltebildiler.
 

Geri
Yukarı