Technopat Ofisi Hangi Ekran Kartını Tercih Ediyor

@Lord Raiden hocam okuma sorununuz mu var? Önceki mesajları da mı okumadınız? Olay zaten Technopat'ın sokaktaki adamlarla aynı şeyi söylemesi ve bunların yanlış olması. Koca Technopat reklam için böyle şeyler yapıyor daha iyisi varken.

AMD düzeltir ise işi herkesin evinde AMD olurdu. NV gerçekten yazılım konusunda iyiler.

AMD düzelse dahi yine insanlar NVIDIA alır yakın zamanda.

Şey gibi bu; Ülkenin ekonomiden anası ağlarken, halen daha aynı zihniyet ile devam etmek gibi.

Diğeri daha iyi vaat veriyorken yine diğerinin seçilmsi gibi bir şey oldu artık.

Dolaylı yoldan demek isteiğimi anladın sanırım.

AMD düzelse dahi yine insanlar NVIDIA alır yakın zamanda.

Şey gibi bu; Ülkenin ekonomiden anası ağlarken, halen daha aynı zihniyet ile devam etmek gibi.

Diğeri daha iyi vaat veriyorken yine diğerinin seçilmsi gibi bir şey oldu artık.

Dolaylı yoldan demek isteiğimi anladın sanırım.
Kendi adıma bir yorum yapayım. Benim AMD ekran kartlarına geçmem için Ryzen serisindeki gibi devrimsel bir değişim gerekiyor.

Hâşâ, ben Ryzen de kullanmıyorum ama demek istediğim Ryzen serisi devrim niteliğinde köklü bir değişiklik olduğu için aynı değişikliği GPU departmanında da gösterdikleri gün bu monopoliyi bozmuş olurlar. Zaten Intel de elini koydu ekran kartı piyasasına. Güzel bir rekabet olurdu.

Kendi adıma bir yorum yapayım. Benim AMD ekran kartlarına geçmem için Ryzen serisindeki gibi devrimsel bir değişim gerekiyor.

Hâşâ, ben Ryzen de kullanmıyorum ama demek istediğim Ryzen serisi devrim niteliğinde köklü bir değişiklik olduğu için aynı değişikliği GPU departmanında da gösterdikleri gün bu monopoliyi bozmuş olurlar. Zaten Intel de elini koydu ekran kartı piyasasına. Güzel bir rekabet olurdu.

Haklısın hocam zaten.

Şu an yalan yok. Zaten NVIDIA üstün sen zaten NVIDIA kullanıyorken ve memnunken neden aynı şeyin lacivertine veya bir tık düşük ekran kartına geçesin?

Radeon sürekli rakibine yetişme peşinde. Hiç rakibini geçme düşüncesi yok. Sadece yetişme.

Geçme ile yetişme arasında zaten burada kullanıcılar devreye girecek.

RTX 40 serisi bırak DLSS 3 ve FG'yi zaten Diğer gelişmiş özellikleri ile zaten hak ediyor yalan yok.

Intel'in işlemcide yaptığı şeyi AMD ekran kartında yapıyor.

Yüksek güç çekme anlamında.

RX 7000 serisi bence RX 7700 XT dışında başarısız bir seri.

Umarım rekabet artar ki 1-2 Bin düşük dahi olsa insalar en iyi kartı ucuza alır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam sen hiçbir zaman AMD tarafına düşmezsin bence. Elinde 4090 var belki 5090 bile alırsın. AMD tepe değil de tepe altı rekabet yapıyor genel olarak.

Tabii o rekabet 7000 serisinde oldu mu bilinmez.

Niye takıldınız bu konuya anlayamadım, AMD geliştirme ekibi bile NVIDIA kart kullanıyordur kafalarının ağrımaması için. En üst düzey -> NVIDIA, en uyumlu -> NVIDIA, aynı parada %15 fazla saf gücü ki programdan programa da değişiyor bu -> AMD. Intel tartışma dışı zaten.

Niye takıldınız bu konuya anlayamadım, AMD geliştirme ekibi bile NVIDIA kart kullanıyordur kafalarının ağrımaması için. En üst düzey -> NVIDIA, en uyumlu -> NVIDIA, aynı parada %15 fazla saf gücü ki programdan programa da değişiyor bu -> AMD. Intel tartışma dışı zaten.

Biz takmadık hocam. Güzel düzel tartışıyoruz.

Yani bazen, deyinilmiyen ne neden iyi ne neden kötü diyoruz en azından.

İnsanların fikri aynı olamaz coğu zaman. Şikayetleri var ise dile getirmesi normal. Bu konuda mesela kimse çıkıp demedi sağ olsunlar tartışmaya girecek herhangi bir şey.

Aynı düşünen insanlar konuya katılıyor, aynı düşünceye sahip olmayan insalar ise geçiyor.

Hocam sen hiçbir zaman AMD tarafına düşmezsin bence. Elinde 4090 var belki 5090 bile alırsın. AMD tepe değil de tepe altı rekabet yapıyor genel olarak.

Tabii o rekabet 7000 serisinde oldu mu bilinmez.
AMD 1969'da kurulmuş. Nvidia ise 1993'ten beri sektörde. Nvidia'nın araştırma ve geliştirmesi daha iyi ki bugün öndeler.

Öte yandan çok daha köklü ve olgun bir şirket olan AMD, rakibinin gerisinde. Bu benim kafamda büyük bir soru işareti oluşturuyor. Aralarında 24-25 yıllık bir fark var.

Bu durumda ya AMD bilinçli olarak rakibini geçmek istemiyor ya da yeteri kadar çalışma yapmıyor. Bütçe sıkıntısı olduğunu hiç sanmıyorum zaten.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı