Technopat Ryzen APU kullanıcıları kulübü

Gözlemlediğim değerler;
Windows açılma veya Boot süresi: 9-11 saniye arası,
Dosya koplayama hızı: 70Mb/sn,
Oyun yükleme süreleri:
* GTA 5 20-25 saniye içerisinde.
* Batman Arkham Origin 10 sn.

Eğer programlar falan da SSD veya SSHD'ye göreyse anında açılıyor.
Gecikme süresi (lag) yok.
Aman hocam ne yaptin benim SSD'li sistem 25 saniyede açılıyor :D SSD'yi degistirmem gerek galiba :( (Sandisk SSD Plus 240GB)

APU sistemlerin amacı yani AMD'nin planı.

Bak dostum biz AMD'yiz senin şu an paran yok. Sen gel şimdilik bu işlemcinin ekran kartıyla idare et. O kadar kötü değil bu ekran kartı. İleri de para biriktirdiğinde ya da eline para geçtiğinde ekran kartı al oyun performansı katla.

Çekirdek performansları inanılmaz belirtim.
R3 3200G 4.0 GHz.

Arkadaşlar merhaba; birkaç yıldır Ryzen APU sistemler e-spor, ofis ve multimedya kullanımı için tercih edilmekte. Bu sistemler hakkında bilgi alışverişi yapabilmemiz için toplanmamız çok faydalı olur hem birbirimize hem de yeni APU kullanacak olan arkadaşlara.

Aşağıdaki sistem benim ilk şahsi Ryzen APU sistemim olacak lakin daha önceden projeler için APU sistem montajı yapmıştım.
  • AMD Ryzen 3 2200G APU (4C/4T, 14nm)
  • MSI A320M-A PRO (A320 çipset, 2 RAM slot, M2 PCI-E slot, 3+2 faz VRM)
  • XPG Gammix D30 8GB 3000MHz (CL16, soğutuculu)
  • Radeon Vega 8 iGPU (14nm)
  • Toshiba Kioxia Exceria 240GB SATA SSD (550/525, 240TBW, 64L 3D TLC)
  • Rampage Azor TG (Golden Field, 3xTG, 10 fan slot)
  • Cooler Master Elite V3 600W (%75 verimli)
Bu sistem evde multimedya amacıyla kullanılacak. Tüm bileşenler elime ulaştığında detaylıca test edeceğim, 3600MHz CL16 RAM kıyaslaması ve iGPU hız aşırtma rehberi de hazırlayacağım. Bol yardımlaşma ve sistemlerimizi iyi günlerde kullanma dileğiyle...

Bence hız aşırtma yapma. Bu ekran kartının amacı yüksek kaynak gerektiren oyunları oynamak değil.

Ryzen 2200G ve 3200G'nin Igpu'su Vega 8'dir. RX470 harici ekran kartıdır.

Hata olabilir ama çok garip, harici ekran kartı olarak RX 570 var. İlk alındığında RX 470 gözüküyordu bir süre sonra RX 570 oldu. Sonra birkaç ay önce format attım, chipset sürücüsünü kurduktan sonra RX 470 oldu sonra RX 570 driveri kurunca RX 570 oldu. Ve garip yanı aygıt yöneticisinde sadece RX 570 var, yanında Vega 8 veya RX 470 olması gerekmez miydi?

Hata olabilir ama çok garip, harici ekran kartı olarak RX 570 var. İlk alındığında RX 470 gözüküyordu bir süre sonra RX 570 oldu. Sonra birkaç ay önce format attım, chipset sürücüsünü kurduktan sonra RX 470 oldu sonra RX 570 driveri kurunca RX 570 oldu. Ve garip yanı aygıt yöneticisinde sadece RX 570 var, yanında Vega 8 veya RX 470 olması gerekmez miydi?
Harici kart takınca APU genelde kartı çıkartana kadar devre dışı kalıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı