Technopat Sistem Montaj İsteği

Vakti zamanında günde birkaç kere neredeyse bütün montaj videolarını izliyordum Technopat Youtube kanalının. Teoride dehşet bir fikir sahibi olmuştum fakat pratikte biraz zorlanacağımı da hissediyordum. En sonunda teknik serviste işe başladım ve elim yatkınlaştı. Şu an toplayamayacağım bilgisayar yok desem yeridir. Önemli olan pratik. Montaj sırasında korkulacak bir şey yok. Sadece malına affedersin gavur malı gibi davranmadan narin bir biçimde videodaki gibi montajını yap. Kasadan gelen o ufak tek pinlik kablolar için de yeni nesil anakartların üzerinde o pin haritaları bulunur, onlara bakarak takarsın. Zor değil, aceleci davranma yeter.

Vakti zamanında günde birkaç kere neredeyse bütün montaj videolarını izliyordum Technopat Youtube kanalının. Teoride dehşet bir fikir sahibi olmuştum fakat pratikte biraz zorlanacağımı da hissediyordum. En sonunda teknik serviste işe başladım ve elim yatkınlaştı. Şu an toplayamayacağım bilgisayar yok desem yeridir. Önemli olan pratik. Montaj sırasında korkulacak bir şey yok. Sadece malına affedersin gavur malı gibi davranmadan narin bir biçimde videodaki gibi montajını yap. Kasadan gelen o ufak tek pinlik kablolar için de yeni nesil anakartların üzerinde o pin haritaları bulunur, onlara bakarak takarsın. Zor değil, aceleci davranma yeter.
Benim içinde en zor kısım HDD nereye takılacak SSD nereye takılacak. 5 tane fan nereye takılacak. sıvı soğutma ile fanlar nasıl senkron olacak vs vs uzar gider liste.

Montaj videoları mevcut. Herkes için montaj yapamazlar. Dikkatinizi verirseniz anlarsınız neyin ne olduğunu. Bütün parçaların bir standartı var ayrıca. Bir şeyi takıp çıkartamıyorsanız vardır bir sebebi. Videoları izleyin işlemciyi anakarta yerleştirin gerisi gelir.

Bir zamanlar eminim ki çoğu kişi bu durumdaydı. Biraz cesaret toparladıktan sonra sorun çözülecektir aslında. Birçok sistem toplama, hangi kablo nereye takılır, soğutucu nasıl takılır, termal macun nasıl sürülür ve benzeri videolar mevcut. Kısacası elinizde dev bir arşiviniz var; internet! Herkesin gözüne ilk toplamada büyük bir olaymış gibi gelebilir. Emin olun siz toplarsanız hem içiniz rahat edecek, hem de kurulum parası vermeyeceksiniz 😉

Technopat ekibi yakın çevresi hariç kimseye sistem montajı yapmaz. Forum üyelerine de doğal olarak yapmaz, gayet anlaşılır bir durum.

Forumdaki arkadaşlara da faydası olacağını düşünüyorum ve kasa montaj ve test işinden hiç anlamıyorum.
Forumdaki kişilere de bir faydası olmaz, topladığınız CPU ve GPU modelleri Technopat kanalinda inceleniyor zaten bu yüzden kimseye muhtaçları olmuyor.

Serzenişte bulunman pek anlam ifade etmiyor maalesef. Youtube üzerinden videolara bakacaksın ya da elim yatkin değil diyorsan başkasına yaptiracaksin mecburen.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı