Technopat Sosyal Forum İncelemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blacksidemre

Kilopat
Süper Moderatör
Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
6.325
Makaleler
2
Çözümler
42
Yer
İstanbul
Merhaba sosyal. Nereyse 2 yıldır buradayım. Eylül'de 2. yılım dolacak. Bu incelemede forum hakkında görüşlerim, kurallar, kategoriler ve üyeleri yüzeysel değerlendirmek istiyorum. Dilerseniz görüşlere geçelim

Arayüz
Forum arayüzü gayet hoş. Kendinize uygun temaları seçerek gözünüze hoş gelenleri yapabilirsiniz. Benim hoşuma giden tema karanlık olan. Temaları geçersek sosyale girişteki mesaj bölümlerinden bahsedeyim. Mesajların ne zaman yazıldığını konunu ne zaman atıldığını dakika dakika görebiliyoruz. Bildirimler için sayfa yenilemeye gere yok. Bildirimler anlık olarak gelebiliyor. Herhangi bir açığına rastlamadım. En alta inene kadar her tür kategoriyi görebiliyorsunuz. Kendinize uygun kategoriyi seçip konulara girebiliyorsunuz.

1596286366270.png


Mesaj/Yorum Kısımları Ve İfade Olayı
Mesaj kısmını öve öve bitiremem. Gerçekten forumlar arasında gördüğüm en iyi mesaj kısmına sahip forum bu olabilir. Yorum yazmadan veya konu oluşturmadan önce yazı fontu, yazı rengi sürpriz bozan gibi değişik yazılar yazabiliyoruz. Özellikle sürpriz bozan olayı çok güzel. Spoiler geçiş kapısı olarak kullanılıyor. Renkli yazılar ve yazı fontları rehber ve incelemelerde çok işe yapıyor. Rehber ve incelemelere başladığımdan beri çok işime yaradılar. Yazım denetimi kısmı ne kadar gerekli bilmiyorum ama uzun yazılarda işime yarıyor. Geliştirilirse daha güzel hale gelebilir. Önizleme kısmı ile konumuz atmadan önce nasıl göründüğünü kontrol edebiliyoruz. Yayılmayı arttıran etiketler yazabiliyoruz. Resim ve GIF uzantıları ekleme imkanımız da var. Konularımıza ifade bırakabilmek de ayrı bir güzel. Yorum yazarken ki ifademizi insanlara belli edebiliyoruz. Özel emojiler mevcut. RMB ile emoji kısmını açabiliyoruz. Özel emojilerden bir örnek verelim 🤷‍♀️. İfade olayı, insanların mesajlarının altına da gönderebiliyoruz. Yorumlara gönderdiğimi ifadeler bana göre az gibi geldi 2-3 tane daha eklenebilir bence.

Adsız.png


Kurallar Ve Yönetim
Geldik kurallara. Kuralları falan eleştirmeyeceğim. Sadece kendi görüşümü belirteyim. Kurallar genel olarak sert. Ama bu kurallar sert olmasa sosyal buraya kadar gelemezdi diye düşünüyorum. Kurallar oldukça uzun. Kuralların bir konu olarak açılması bana tuhaf geldi. Sitede bir yere basıp kuralları görmemiz daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Kuralları hatırlamak için buraya tıklayın.

Yönetim hakkında görüşlerimi de belirteyim. Eski Technopat, bugünkü yerine göre daha yumuşak. Kurallara bakınca çoğuna uyulmuyor. 2018'de katıldığımda en ufak yazım hatasından uçuruluyordum. Başka üyelere bakınca oldukları yerden devam ediyorlar. Moderatör, Süper Moderatör ve Yöneticilerle bir sıkıntım yok. Her yetkili işini çok iyi yapıyor. Nereden biliyorsun diye sorarsanız neredeyse bütün yetkililerin içeriğine baktım. Eğer sert davranıyorlar derseniz cevap vereyim: İnsanların hatalarını düzeltmekten artık bir hale gelen yetkililerimiz insafa gelemez bazen. Ben de yetkili olsam sert olurdum. O kadar üyelerle uğraş, raporlara bak falan artık insan katlanamaz bence. Yetkililerimize ayrı teşekkür ediyorum. Hepiniz işinizin hakkını veriyorsunuz gerçekten. Özellikle Recep abim gördüğüm en yardımcı insan. Hakkında çok araştırma yaptım. Çoğu forumda insanlara yardımcı olmuş. Eli öpülesi adamsın abim.

Üyeler
Üyelere gene olarak bakarsak çok özel insanlar var bu forumda. Her insan özeldir o ayrı ama karakteri çok iyi olan bir sürü üye mevcut. Yardım eden üyelerinden tut, mizahı iyi olan, özlü yazılarla baştan çıkaran, şefkatli, yaşının adamı, abi gibi öğüt veren çeşitli özel insanlar var. Bazı üyeler çıldırtsa da özeller. Özellikle kategorisinin adamı üyeleri çok seviyorum.

Kategoriler

Kategorilerden bahsetmeden önce kategoriler köklerine ayrılıyorlar. İngilizce kategorisini saymasak 18 kategori mevcut. Bunlar:

1- Technopat
2- Haber & Kullanıcı İncelemeleri
3- Mobil Aygıtlar
4- İnternet ve Web
5- İşletim Sistemleri
6- Donanım
7- Yazılım
8- Oyunlar
9- Konsol Dünyası
10- Dijital Fotoğrafçılık Ve Video
11- Tüketici Elektroniği
12- Taşıt Dünyası
13- Finans
14- Hobiler
15- Alışveriş
16- İkinci El
17- Kariyer
18- Alternatif Hayat


Dediğim gibi kategoriler köklerine ayrılıyor. Onları da yazars... Tabi ki şaka. Saymadım ama bayağı kategori var. Yazarsam da konu uzattım sanırsınız :D
Kategorilerin yanında satış kısmı mevcut. İkinci el eşyaları satabiliyoruz bu kısımda. Bu kısmın olması gerçekten çok hoş. İngilizce kısmına bakmadım. Ama yabancılara özel bir yer diye düşünüyorum. Blog kısmı da mevcut. Blog kısmına da göz atmadım pek.

Forum hakkında incelememin sonuna geldik. Umuyorum konu onaylanır. Herhangi bir eleştiride bulunmadım. Foruma puan verecek olsam tam puan verirdim. İnceleme hakkında beğenileriniz eksik etmeyin. Siz de tartışma olmadan görüşlerinizi yorumlarda paylaşırsanız mutlu olurum.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı