Technopat Sosyal Kuralları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki linklerdeki yasaklı kelimeler düzenlecek mi? Konu sahibine, linki mesajın gönderilebilmesi için araya farklı semboller koyarak atınca ilk seferde anlamıyor ne yapması gerektiğini. Fit-kız sitesinden bahsediyorum.
Not aldım, düzenlenecek.

Bence yeni üye olanların karşısına çıkacak çok kısa ve özet bir kurallar listesi oluşurulmalı. Mesela:

Bütün yazım kurallarına dikkat edin.
Birden fazla hesap açmayın.
Korsan oyun için link istemeyin.
Uygunsuz avatar, isim kullanmayın.
Moderasyona hakaret etmeyin.
(Bu konunun linki verilerek) bu kuralları okuyun.

Technopat.net'te halihazırda bulunan içerikler için başka platformlara bağlantı verilemez.

Bu kısımdan kasıt nedir? Technopat'ta çözülmüş bir konunun çözümünü paylaşmak adına konu bağlantısını başka forumda paylaşamaz mıyım?
Ve ayrıca benim profil mesajım silinmişti fakat "Irkçılık yasaktır." gibi bir kural da göremedim. Cevabını merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat içerisinde açılan konu ve bunlara verilen cevaplarda öncelikle Technopat içi link verin demek. Eskiden de vardı, yeri değişti. Dışarıda buraya link verebilirsiniz.

Güncelleme: 12. Kural sanki Technopat'a link vermeme gibi anlaşılmış, bu yüzden düzelttim yazımını. @Emre C güncellemeden haberin olsun diye etiketliyorum, eline sağlık.

"Technopat.net'te aynı konuda haber ya da rehber Technopat'ta varken başka platformlara konuda bağlantı verilemez. Bu kural anasayfa haberi aynen varken başka siteden bağlantı verilen durumlar için konulmuştur. Konuyu zenginleştirmek için birden çok kaynak kullanımı ise uygundur, Technopat her yerde kaynak gösterilebilir, bağlantılanabilir." şeklinde yazdım. Yorumunuz olursa tekrar değerlendiririz yazımı.

Son düzenleme:
Birkaç ay önce bir kullanıcı Last of Us'ı korsan oynamak için yardım istemişti. Herhangi bir link paylaşımı olmadan Reddit'in Pirated Games Subreddit'inin Megathread'i içerisinde güvenilirliği onaylanmış bir site(Durduk yere repack sitesinin ismini vermek doğru olmaz diye ismini yazmayacağım) önermiş ve kullanıcının kurmasına yardımcı olmuştuk. Çok fazla mesaj birikmesine rağmen herhangi bir moderasyon engeli de olmamıştı. Bu tarz konularda açık veya üstü kapalı yardımların yapılması en azından belli bir fiyatın üstündeki oyunlar için serbest mi bırakıldı yoksa kurallar hâla daha "Satılan oyun için en fazla teknik destek verilebilir ve artık yasal yolla elde edilemeyen oyunun indirilmesine yardım edilebilir." şeklinde kısıtlı mı?

Kurallar gayet anlaşılır ve açıklayıcı şekilde yazılmış olsa da soru sormak istediğim bir kural var.

"Profil Mesaj Yasağı" konusunda iletişim bilgisi, soru sorma vs. gibi eylemlerin yasak olduğunu belirtmişsiniz. Peki sosyal dışında iletişim kurmak isteyenler nasıl bir yola başvurabilir? Örneğin Steam, Xbox, PS gibi platformlarda kullanılan hesap kullanıcı adları paylaşmak falan yasak mı? Eğer bunlar da yasaksa hiçbir türlü iletişim kurma yöntemi kalmıyor gibi. Tabii ki forumun asıl amacı arkadaş edinme, tanışma değil fakat burada birbirini tanımak, arkadaş olmak veya birlikte oyun oynamak isteyen kişiler de var. Buna bir çare olarak özel mesaj vs. düşünülüyor mu?

Eğer bunlar da yasaksa hiçbir türlü iletişim kurma yöntemi kalmıyor gibi.
Özelden yardımlaşmak uyarı sebebi olduğu için bu tür yasaklar var, amaç da iletişim kurulacak yöntemleri azaltmak zaten. Burada ters bir durum yok.

...arkadaş olmak veya birlikte oyun oynamak isteyen kişiler de var.
Bunun için bir kategori mevcut.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…