Technopat Sosyal Kuralları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fark:

Konu şekilli şukullu olmuş. Emoji eklenmiş.

Kurallar birbirinden bağımsız bir dizilime sahipti.
Görüldüğü üzere kurallar kendi içlerinde olması gereken yerlere taşındı.

60+ küsur kuraldan 32 kurala düşürüldü.

Tüm kurallar en anlaşılabilir şekilde ve kullanıcıların bazı istekleri üzerine revize edildi.
Özellikle bazı kurallar tam anlaşılmayabiliyordu. Bu yüzden daha açıklayıcı bir şekilde düzenlendi.

Görsel tasarımlar ile de okunaklığı arttırmak istedik.

Ekstra olarak uyarı süreleri güncellendikten sonra yayınlanacaktır.

Şaka yapmıştım

@300319 Kurallar arasında bir satır boşluk bırakılmalı. 1. kuralın sonunda bahsedilen tomar hâlindeki yazılardan bir farkı yok.

Bu adım sayesinde kullanıcılar kuralları daha kolay okuyabilirler. Aynı hata yine yapılmamalı.

Emojiler olmamış. Görüntü kirliliği yaratıyor. Bunun yanı sıra bir önceki kural ve bir sonraki kural arasında boşluk bırakılmalı. Okunabilirlik açısından daha iyi olacağını düşünüyorum.

Örnek;

1. Türkçenize özen gösterin ve Türkçe harf kullanın. Yabancı harfler ve "k" yerine "q" gibi değişiklikler yapmayın. V yerine W kullanmayın, dili çarpıtan yazımlara izin vermiyoruz. Türkçe karakter kullanımı zorunlu değildir.
    • Açtığınız konuda, sorununuzu tek bir cümle gibi yazmak yerine parçalara ayırın, anlaşılır olsun. Paragraf kullanın. Kendiniz uzun yazıları okumakta sıkılırken insanların sizin tomar halindeki yazılarınızı okumasını beklemeyin.
  2. Hatalı mesajı alıntılamak yerine raporlayınız. Uygunsuz, silinmesi gereken mesajları beğenmeyin, raporlayınız. Hataları desteklemeyin, çoğaltmayın.
    • Kuralları ihlal eden kullanıcıların konusuna mesaj atarak uyarmayınız. Bu gibi durumlarda şikayet edilecek mesajın altında bulunan "Rapor" butonunun kullanılması gerekmektedir.

Hocam merhaba, ceza süreleri değişti mi? Yoksa eski süreler kaldı mı? Ayrıca hayırlı olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…