Technopat Sosyal moderatörleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Artik boyle:
Moderatörler Hakkında Düşünceleriniz

Onceden cok yargilardim ama biraktim, boylesi daha iyi bence. Ara sira sacmalik seviyesinde olaylar olunca cildirip birisine patladigim oluyor, yapacak bir sey yok.
Ücret alınıp alınmadığına bağlı görüşüm değişecek. Eğer ücret alıyorlarsa ya da gönüllü olarak başlarken bununla ilgili belli kuralları onaylayıp bunda iş tanımı varsa ve uymuyorlarsa rezalet, ücret almıyor ve iş tanımları yokken keyfi düzenliyorlarsa onlar için sorunsuz ancak yönetim adına başka bir rezalet olur.
 
Bazı moderatörler var işini gerçekten hakkıyla yapıyor. İsim vermeyeceğim, onlara selam olsun. Ancak bazı moderatörler gerçekten aşırı ilgisiz, örnek vermek gerekecek olursam bir konuda kullanıcı geri dönüş yaptı konu için. Kullanıcı konu sahibiydi. Ben de 2 kez rapor gönderdim, ne kadar süreyle gönderdiğimi hatırlamıyorum ama 10 dakikada 2 rapor değildi. Hocam çözüm için uygun bir bakar mısınız falan diye. İşaretlenmediği için iki kez gönderdim bu arada, kesin çözüm yorumdu. Onlar da "Rapor Sistemi Yasağı" cezası verdi sağ olsunlar raporu iki kez gönderdiğim için. Dalga mı geçiyorsunuz falan diye konu açtım, cezam kaldırılmadı konu silindi. Konudaki o yorumumu da çözüm olarak işaretlediler :D

Eki Görüntüle 1395343

Bir moderatörün yorumunu da çözüm olarak rapor ettim, onunki saniyesinde işaretlenmişti... @MF özleniyorsun ban adam, evet cezaların falan ağırdı ama haksızlığa da göz yummazdın kesinlikle.
@MF adlı arkadaşa ne oldu? Millete ban attığı konuları gördüm. Neden şimdi moderatör değil?
 
Sen ve diğer moderatörler de insanları tahrik edercesine konuşup gereken cevabı aldığınızda kuralların arkasına sığınmayı bırakırsınız umarım.
Kurallara siginmiyorlar, neden ceza yediginizi kurallarla anlatmaya calisiyorlar anlatamadiklari zaman ise inisiyatif diye gecistiriyorlar.

Ek olarak uslubunuzu bozarak ceza yemissiniz, kufur icermiyor anlamina gelmiyor, ara sira bende bozabiliyorum agzimi ve ceza yedigim oldu. Ha bi' de itiraz edip sureyi kisalttirmissiniz, kusura bakmayin ama burasi dingonun ahiri degil. Eger o tarz bir ortam ariyorsan DA seni bekliyor olacak.

insanları tahrik edercesine konuşup gereken cevabı aldığınızda
Neden ceza yedigini anlamak seni tahrik ediyorsa bilemiyorum.
 
Moderatörlere çok ihtiyacımız olduğu kesindir. Bazı konular onların sayesinde kilitlenip siliniyor ve bu durum özellikle toksik üyelerin sayfaları kirletmesinden dolayı zorunludur. (Suriyeliler konusu nasıl çözülür konusu kısa sürede Türk(!) nazilerinin akınına uğradığı için silinmişti.)

Zor olan bu işte kendilerine teşekkür etmek belki az bile sayılabilir.
 
Ben "Herkes odasını atın" başlıklı bir konuya düzeltilmesi adına "Ben Türkçe bilmeyen." yazınca beni banlayıp başlığı da düzeltmeyen moderatör (3-4 saat sonra muhtemelen başka bir moderatör tarafından düzeltildi.) dışında herhangi bir moderatörle durumum olmadı.

Ha bir de şöyle bir durum da var; RTX 3060 Ti R5 5600X sistem CS:GO'da FPS düşüşü oluyor bu konuda sistemin drop yemesinden tutun da klavye fare sormaya ve oyun arkadaşı bulmaya kadar birçok şeyi yazmasına rağmen uyarı almış falan gözükmüyordu. Ben de "Biz de Steam'de 400 TL'ye oyun önerisi istediğimiz ve indirimin ne zaman başlayacağını aynı konuda sorduğumuzda bir konu altında iki alakasız şey sorulamaz diye uyarı yiyelim, indirimin ne zaman başlayacağını sorduğum kısmı silinip konu yayınlansın. Bu mesajdan da gereksiz mesaj uyarısı yerim. Mis gibi. Modlardan biri illa görüyordur. Sormak istiyorum; bu nasıl bir tutarsızlık? Adam hem klavye faresinin nasıl olduğunu sormuş hem de oyun performansı sormuş ama ne uyarı yemiş ne de silinmiş." şeklinde sitem edince gereksiz mesajdan ceza aldım ve konu sahibi yine uyarı almamıştı :)

Bu arada gereksiz mesajdan ceza almam normal ancak diğer kısımlar sıkıntılı. Bu iki durum dışında henüz başka bir yanlış görmedim.
 
@CHRİS W4LKER zaten moderatör değildi, site yöneticisiydi. Sonradan bıraktı, @Emre C geldi yerine.
Moderatörlere çok ihtiyacımız olduğu kesindir.
İşleri.
Bazı konular onların sayesinde kilitlenip siliniyor ve bu durum özellikle toksik üyelerin sayfaları kirletmesinden dolayı zorunludur.
Tekrar diyorum işleri, bunu yapmayacaklarsa da moderatör olmasınlar.
Zor olan bu işte kendilerine teşekkür etmek belki az bile sayılabilir.
Tekrar diyorum işleri, gönüllülük esası. Moderatör olmak zorunda değiller. Zaten görevleri olan şeyler için insanları teşekkür etmek zorunda bırakmanız ne kadar etik sizce?
 
@Enes3078
Lahmacun sözü var. O lahmacunu yemeden ölmeyeceğim.

Bazen harbiden çok sinir olduğum oluyor ama bazıları gerçekten çok ponçik insanlar. Ya aynı moderatörle hem sıkıntı yaşayıp hem de çok güzel geçiniyorum ya da ayrı ayrı.

Bir keresinde ceza yememin nedenini sorduğum için rapor etme cezası almıştım. Onun dışında güzel insanlar ya.

Sadece 1 kere sinir krizi geçirmiştim. Ağlamıştım evin içinde :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı