Technopat Sosyal neden sürekli çöküyor?

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Technopat Sosyal neden sürekli çöküyor? Özellikle bu sene birçok defa Cloudflare uyarı ekranı ve sunucu bağlantı hataları, farklı hata mesajlarıyla karşılaşıyordum. Bazen de aşırı yavaşlıyor, sayfalar yüklenmiyor. Bugün de benzerini yaşadım.

Merhaba. Technopat Sosyal neden sürekli çöküyor? Özellikle bu sene birçok defa Cloudflare uyarı ekranı ve sunucu bağlantı hataları, farklı hata mesajlarıyla karşılaşıyordum. Bazen de aşırı yavaşlıyor, sayfalar yüklenmiyor. Bugün de benzerini yaşadım.

Yanlış bilmiyorsam site sürekli saldırı altında öyle bir şey vardı daha geçen açıklama yapılmıştı
@Teru daha bilgi sahibidir diye düşünüyorum bu konuda.

Yanlış bilmiyorsam site sürekli saldırı altında öyle bir şey vardı daha geçen açıklama yapılmıştı
@Teru daha bilgi sahibidir diye düşünüyorum bu konuda.
Acaba benim gmail hesaplarımdaki şüpheli etkinlik olayı da mı genel saldırıyla alakalı olabilir?

Bunların yüzde 95'i geride kaldı, geçtiğimiz yıl boyunca çok fazla yaşadık bunu ancak 2025 başından beri gittikçe azalıyor. Şubat ayında ciddi kestik saldırıları ancak fazla kısmışız vanayı, daha güzel ayarlar yapıldı Mart - Nisan ve nihayet Mayıs itibariyle şu yüzdelik duruma geldi Technopat Status

Esas sebep siber saldırılardı, bir iki kaynaktan değil, çok fazla yerden ve çeşitliydi. Ancak yazılım ve konfigürasyon sorunları da vardı.

Bugün Technopat Sosyal'de bazı güncellemeler vardı, AMOLED tema eklendi. Anasayfada da Ev Teknolojileri kategorisi açıldı. İçerik endekslerinde değişiklik yapıp geçmiş robot süpürge incelemelerini bu kategoriye ekledim. Kategori güncellemesini toplu yapınca bir site saçmaladı geçici, düzeldi sonra.

Son düzenleme:
Bunların yüzde 95'i geride kaldı, geçtiğimiz yıl boyunca çok fazla yaşadık bunu ancak 2025 başından beri gittikçe azalıyor. Şubat ayında ciddi kestik saldırıları ancak fazla kısmışız vanayı, daha güzel ayarlar yapıldı Mart - Nisan ve nihayet Mayıs itibariyle şu yüzdelik duruma geldi Technopat Status

Esas sebep siber saldırılardı, bir iki kaynaktan değil, çok fazla yerden ve çeşitliydi. Ancak yazılım ve konfigürasyon sorunları da vardı.
Sorunu çözmek için webmaster çağırmak gibi durumlarınız oldu mu peki? O kadar mı sıkıntılı bir yazılım açığı vardı sizin lokal sunucunuzda? Benim bildiğim sunucu sizin Technopat ofisinize taşınmıştı yani sunucu aslında siz oluyorsunuz ve tüm veriler sizin elinizde.

Hayır bilginiz yanlış ofise taşınmadı sunucular, veri merkezinde. Eskisini aldım getirdim ofise. Merkezin sorumlularıyla sürece başlayıp destek aldık. Sonra da dışarıdan ek destek aldık yazılımda.

Hayır bilginiz yanlış ofise taşınmadı sunucular, veri merkezinde. Eskisini aldım getirdim ofise. Merkezin sorumlularıyla sürece başlayıp destek aldık. Sonra da dışarıdan ek destek aldık yazılımda.
Ancak veri merkeziniz sonuçta var değil mi? Yani Technopat ofisten ayrı olarak bağımsız bir veri merkezi şirketiniz var. Yani kiralık hosting falan değil?

Ancak veri merkeziniz sonuçta var değil mi? Yani Technopat ofisten ayrı olarak bağımsız bir veri merkezi şirketiniz var. Yani kiralık hosting falan değil?

Veri merkezi kurmak çok masraflı bir iş, sürekli takip ve çalışma gerektirir. Technopat veri merkezi kurmuş olsa şu an Technopat'tan sunucu kiralıyor olurdunuz yani 😅

Ali hocanın dediği başka bir firmanın veri merkezinde sunucuların yer alması şeklinde. Gerçekten bir veri merkezi kurmak çok güçlü bir elektrik ve internet alt yapısı gerektirir. Kaldı ki kesintisiz güç kaynakları ve switchler ile de ek yapılandırmalar şart. Ha bir de işin içine veri merkezi taraflı güvenlik duvarları vs. girince on binlerce hatta geniş çaplı çalışma olacaksa milyonlarca dolar harcanmalı.

Son olarak Ali hocanın da dediği gibi, anlık saldırılarda anlık yavaşlıklar oluyor ama özellikle son 1 aylık süreç için sürekli çöküyor demek çok yanlış olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı