Technopat Sosyal Rütbeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bildiğiniz üzere birçok forumda başlarda rütbe hızlı atlanır ve sonrasında ağır ağır ilerler. Benim tavsiyem mesaj sayısının aşağıdaki gibi olmasından yanadır. Hem birçok kişide aynı rütbeyi görmemiş oluruz, hem de eşit dağılmış olur. Sonuçta forumda binin üzerinde mesaj sayısı olan kişiler bile 15 tane ancadır. Bu sayede hep aynı rütbeleri görmemiş oluruz.
Yoctopat!25
Zeptopat!50
Attopat!75
Femtopat!100
Picopat!250
Nanopat!500
Millipat!750
Centipat!1000
Decipat!1500
Decapat!2000
Hectopat!2500
Kilopat!3000
Megapat!3500
Gigapat!4000
Terapat!4500
Petapat!5000
Exapat!6000
Zettapat!7500
Yottapat!10000+

Ben hâlâ bu rütbelemede ısrarcıyım...

Bildiğiniz üzere birçok forumda başlarda rütbe hızlı atlanır ve sonrasında ağır ağır ilerler. Benim tavsiyem mesaj sayısının aşağıdaki gibi olmasından yanadır. Hem birçok kişide aynı rütbeyi görmemiş oluruz, hem de eşit dağılmış olur. Sonuçta forumda binin üzerinde mesaj sayısı olan kişiler bile 15 tane ancadır. Bu sayede hep aynı rütbeleri görmemiş oluruz.
Yoctopat!25
Zeptopat!50
Attopat!75
Femtopat!100
Picopat!250
Nanopat!500
Millipat!750
Centipat!1000
Decipat!1500
Decapat!2000
Hectopat!2500
Kilopat!3000
Megapat!3500
Gigapat!4000
Terapat!4500
Petapat!5000
Exapat!6000
Zettapat!7500
Yottapat!10000+
Bu görüşü savunuyorum. Nedeni ise başka forumlarda benzer uygulama olması değildir. Dünya ölçüm birimlerinde bile bir LOGARİTMA vardır. Ses şiddeti ölçüm birimi desibel'i bilen var ise sözlerimi anlayabilecektir.
Yani lineerite kavramı daima sıkıcı olmuştur. Alt ve üst seviyeler daima hatırlanmaz veya hiç bilinmezler.
Örnek listemizi ele alırsak:
Dünyada, yocto OHM ya da Pico OHM gibi bir değerin asla literatürlerde yer almadığı gibi, Mega OHM'dan daha büyük bir direnç değerinin de pek listelerde görülmediği gözlemlenebilir.
Değerlerin birimlere göre uyarlanması durumunda ise, benzer, ama birkaç kademe üstte kaldıklarını görebilmekteyiz. Örnek: Hz (frekans birimi) 1 Hz'in altı kabul sınırlarının dışında kalırken, günümüzde Giga hertz'lerden bahsedilmektedir.

Son_goku ye katiliyorum çünkü bende dahil olmak üzere çoğu üye yoctopat derecesinde dereceler az başlamali ama katlanarak gitmeli.

Bu hali iyi ya 25 mesajda rütbe mi atlanır :D Wolfteam'a döner valla söyleyeyim.
Wolfteam-R%C3%BCtbeler-Subay-Adaylar%C4%B1-r%C3%BCtbesi.png

Tekrar söylüyorum, kurcalamaya gerek yok bu hali iyi bana göre.

Ve rütbelerde farkın azken artmasının birinci sebebi forumda farklı rütbeler görmeyi amaçlamak. Forumdaki devam üyelerin mesajları 300 ile 2000 arası falan. E zaten arada 3-4 rütbe var. Hep aynı rütbeleri görüyoruz. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı